Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

A DK-s Niedermüller Péter ismét a migránsok tagországi szétosztását propagálja

2017. július 2. 14:58

A bevándorlók európai uniós tagállamok közötti szétosztásában is szerepe lesz az új Európai Menekültügyi Ügynökségnek - ezt a szervezet létrehozásához szükséges jogszabály kidolgozásán dolgozó DK-s EP-képviselő, Niedermüller Péter sem cáfolta az M1-nek - hangzott el az aktuális csatorna vasárnap déli híradójában.

Gyurcsány Ferenc pártjának európai parlamenti képviselőjét idézve azt mondták: az új ügynökség feladata nem a bevándorlási hullám megfékezése, hanem a migrációs válság kezelése lesz. A hírműsor szerint az ellenzéki politikus korábban is kiállt már a migránsok befogadása mellett, és arról is beszélt, hogy lebontaná a kerítést. Niedermüller Péter az M1-nek úgy nyilatkozott, hogy

a megújuló szervezet segíti majd az úgynevezett frontállamokban, Görögországban és Olaszországban a hatóságokat az érkező migránsok ellenőrzésében, kikérdezésében és ellátásában."

Az M1 felidézte, hogy 2015 szeptemberében Soros György amerikai üzletember hatpontos javaslattal állt elő, ennek egyik eleme volt, hogy az Európai Uniónak legalább évi egymillió migránst kellene befogadnia. A "tőzsdei spekuláns" már akkor azt is javasolta, hogy az uniónak létre kellene hoznia egy közös menekültügyi és migrációs ügynökséget. Azonban Niedermüller Péter szerint nincs párhuzam a milliárdos felvetése és az újonnan megalakuló európai menekültügyi ügynökség között, elmondása szerint annak a terve már mintegy két éve az unió előtt van – hangzott el. 

Én semmiféle összefüggést nem látok, semmiféle Soros-párhuzammal. Én azt gondolom, hogy erről egyáltalán nincsen szó. Én azt gondolom, hogy legalább másfél-két éve az Európai Unió, az Európai Parlamenttel, a bizottsággal és a tanáccsal együtt dolgozik azon, hogy legyen egy közös európai menekültügyi politika"

– mondta a műsorban Niedermüller Péter.

Az M1 utalt arra is, hogy a migránspárti ellenzéki politikus nevét korábban már összefüggésbe hozták Soros Györggyel.

Tavaly egyedül mi, azaz a 888.hu írt arról, hogy két magyar politikus neve is szerepel a Soros György által alapított Open Society égisze alatt működő European Policy Institute összeállításán, akik "megbízható szövetségeseknek" számítanak az Európai Parlamentben. Az írásból kiderül, hogy az egyik szövetséges a Demokratikus Koalíció képviselője, Niedermüller Péter – mondták a műsorban.

Niedermüller Péter már korábban is aktívan részt vett az EU menekültügyi politikájának alakításában. Tavaly ő is megszavazta, hogy fizetniük kelljen azoknak a tagállamoknak, akik elutasítják a kötelező betelepítést. És lebontaná a déli határzárat is, mert szerinte nem helyes, hogy máshová mennek a migránsok, nem Magyarországra – hangzott el a híradóban.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

Amikor már egy szocinak is ciki az MSZP

kétharmad

Bombaként robbant a hír még a hét közepén, hogy az MSZP győri erős embere bejelentette: otthagyja a pártot. Németh Árpádnál az tette be végleg a kaput, hogy a szocialisták EP-képviselői megszavazták a Soros-féle Sargentini-jelentést Strasbourgban. A volt MSZP-s politikus az Echo TV Informátor című műsorának beszélt csalódottságáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére