Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A diákok pénzét elsikkasztó Czeglédy Csaba mögött ott állt az egész baloldal

2017. október 9. 17:10

A Czeglédy-ügyben a Demokratikus Koalíciónak (DK) és az egész magyar baloldalnak politikai felelőssége van - erről a Fidesz frakcióvezetője azután beszélt újságíróknak, hogy találkozott a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnökével és a megkárosított diákok küldöttségével is.

Gulyás Gergely bejelentette: országgyűlési határozati javaslatban kérik a kormányt, hogy teremtse meg a kártalanítás jogi lehetőségét a Czeglédy-ügyben. Közölte: szeretnék, ha az Országgyűlés feljogosítaná egy határozati javaslattal a kormányt arra, hogy eljárjon a kártalanítás érdekében, és kérik a munkáltatókat is, hogy a jelenléti ívek rendelkezésre bocsátásával segítsenek felmérni, hány diáknak, mennyi kifizetetlen órája van.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Kérdésre válaszolva elmondta: kéthavi, 2017. május-júniusi diákmunkabérről van szó, a becslések szerint mintegy ezer diákmunkás esetében, így a százmillió forintot is meghaladhatja az összes követelés, amelyet a költségvetés általános tartalékából fedezhetnek.

Hangsúlyozta: az iskolaszövetkezetek körében példátlan, hogy Czeglédy Csabával szemben 3 milliárd forintos költségvetési csalás alapos gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. Szerinte ezeket a cselekményeket Czeglédy Csaba azért is merte megtenni, mert az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője, frakcióvezetője volt.

Hangsúlyozta: az ügynek politikai vonatkozása is van, hiszen kiderült, hogy "Gyurcsány Ferenc pénzelte Czeglédy Csabát", aki az Altus Zrt.-től 80 millió forintos kölcsönt kapott, hogy tevékenységét és "fényűző életmódját" folytathassa. Ennek a felelősségét a DK-nak és az egész magyar baloldalnak értékelnie kell – tette hozzá Gulyás Gergely.

Felhívta a figyelmet arra: alig volt olyan politikai vonatkozású ügy, ahol a DK-s és MSZP-s vezetők védelmét ne Czeglédy Csaba látta volna el. Itt egy olyan büntetőügyről van szó, amely szereplője, vezető politikusa volt az MSZP-nek és a DK-nak, és úgy érezte, hogy önmagában ez védettséget ad számára – jegyezte meg.

Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke azt mondta: az iskolaszövetkezetek Magyarországon 1983 óta működtek jól, amíg az 1990-es évek végén meg nem jelent egy "vírus, Czeglédy Csaba személyében", aki szerinte az elmúlt 20 évben igen sok kárt okozott az iskolaszövetkezeti szektornak.

Felidézte: Czeglédy Csabát már 2003-ban 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélték, 2 évre felfüggesztve, azonban amikor a büntetés lejárt, tovább folytatta tevékenységét. Hozzátette: a Magyarországon működő 129 iskolaszövetkezetből csak az általa irányított szövetkezetekkel van probléma, és már 2016 januárjában volt egy, a mostanihoz hasonló eset, de akkor végül az egyik nagy munkáltató fizette ki kétszer a bért, hogy a diákok megkaphassák a fizetésüket.

Emlékeztetett arra, hogy idén május-júniusban vált fizetésképtelenné a Czeglédy Csaba által vezetett Humán Operátor Zrt., majd ugyan augusztus végén Czeglédy Csaba ígéretet tett arra, hogy kifizeti a tartozásokat, de azóta nem jelentkezett.

Hozzátette: ezért fordultak segítségért levélben a kormányhoz és az Országgyűléshez. Jelezte: a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége ingyenes jogsegélyt nyújt az érintetteknek, éppen azért, hogy iskolaszövetkezetekbe vetett bizalmuk ne rendüljön meg véglegesen.

Kérdésre válaszolva elmondta: 2016-ban 129 iskolaszövetkezet 41,5 milliárd forintnyi árbevételt termelt, közel 10 ezer megbízó és 130 ezer diák részvételével, ami azt jelenti, hogy több mint 35 milliárd forint tagi jövedelmet szerezhettek az itt dolgozó diákok.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Teóriák Hadházy lábáról

Teóriák Hadházy lábáról

piszkostizenkettő

Szegény nagyanyám mondogatta, ha nem is divatos a ruha, legalább legyen tiszta.

A szobordöntögetés után most Kolumbuszt ábrázoló festményeket takarnak le Amerikában

A szobordöntögetés után most Kolumbuszt ábrázoló festményeket takarnak le Amerikában

amerika, london, párizs

A Notre Dame katolikus egyetem indianai kampuszán a rektor utasítására letakarják az Amerika felfedezőjeként számontartott Kolumbusz Kristófot ábrázoló falfestményeket. Nem ez az első eset, amikor a történelmet el akarják feledtetni az Egyesült Államokban, Kolumbusz egyeseknek már évek óta persona non grata.

A baloldal a náci karlendítést is elnézi a Jobbiknak

A baloldal a náci karlendítést is elnézi a Jobbiknak

kétharmad

Miután kiderült, hogy a Jobbik elnökének esküvőjén náci karlendítéssel pózolt a menyasszony, az ellenzék kissé megzavarodott, de csakhamar bevédték szövetségesüket, úgy döntöttek, hogy szemet hunynak az antiszemita incidens feled.

Franciaországban is falat építettek a migránsok féken tartására

Franciaországban is falat építettek a migránsok féken tartására

amerika, london, párizs

A calais-i migránsdzsungelben odáig fajultak a dolgok, hogy egy háromméteres falat kellett felhúzni egy benzinkút körül a migránsok miatt.

Eljárás indult a Facebook és a Twitter ellen Oroszországban

Eljárás indult a Facebook és a Twitter ellen Oroszországban

amerika, london, párizs

A franciák pedig megbüntették a Google-t. Rosszul indul a liberális techóriások éve.

Bevándorláspárti seftelőknek nevezte az ellenzéket Menczer Tamás

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerint az ellenzék az "összefogósdival" bizonyítja, hogy alkalmatlan az ország vezetésére.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Lássuk, mi várható ma!

A Jobbik elnöke szerint jobb egy muszlim, mint egy zsidó

A Jobbik elnöke szerint jobb egy muszlim, mint egy zsidó

kétharmad

Egy elfeledett hangfelvétel tanúsága szerint Sneider Tamás egykor azt mondta: ha valaki a muzulmán hitre tér át, az még mindig jobb, mintha zsidó lenne.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére