Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A Demokrata Párt hozzákezdett Isten száműzéséhez az amerikai esküszövegekből

2019. február 2. 20:05

Az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának alsóházában többséggel bíró Demokrata Párt hozzákezdett az Istenre való hivatkozások eltörléséhez a hivatalos kormányzati esküszövegekből, amelyeket emellett még gendersemlegessé is változtatnak.

A demokrata többségű szövetségi képviselőháznak az egyik kulcsfontosságú bizottsága, a Természeti Erőforrások Bizottsága egy olyan törvénymódosító javaslatot nyújtott be a napokban, amelynek elfogadása esetén a bizottság előtt hivatalosan nyilatkozók, tanúvallomást tevők a jövőben már csak olyan esküt tehetnek majd, amelyben az eddigi hagyományos formulát eltörölve már nem szerepel semmilyen Istenre való hivatkozás.

Fotó: AFP

A képviselőház számára hivatalosan megnyilatkozók az Isten engem úgy segéljen! formula helyett a jövőben már csak azt mondhatják majd: arra esküsznek, hogy a törvényeknek megfelelően csak igazat mondják.

A hírek szerint a képviselőház többi bizottságában is hasonló változtatások várhatók a demokrata párti többség miatt.

A demokratáknak ezt a lépését érthetetlennek és különösen radikálisnak tartják a Republikánus Párt politikusai, akik szerint ezzel a Demokrata Párt gyakorlatilag nyíltan a marxista-leninista útra tért.

A szövetségi kormányzatban használatos eskük szövegei a történelmi hagyományok és a szokásjog alapján közmegegyezéssel alakultak úgy, hogy többségükben tartalmaznak valamilyen Istenre való hivatkozást. Az Egyesült Államok elnökének beiktatási ceremóniája során pedig a hivatalos eskü szövegének nem része az Isten engem úgy segéljen kitétel, de a szokásjog alapján azt az elnökök szabadon hozzátehetik, ha akarják. Donald Trump például hozzá is tette.

A Demokrata Párt a politikai vallástalanítási akció elindításával radikálisan szembemegy a saját eddigi tradícióival is, hiszen a vallás és a keresztény hit a Republikánus Párt mellett a Demokrata Párt politikai életének is szerves része Amerikában. Ez olyannyira így van, hogy hagyományosan a demokraták választási nagygyűlései is mindig közös imák elmondásaival kezdődnek.

A Demokrata Pártnak erre az egyértelműen vallásellenes politikai döntésére a figyelmet felhívó amerikai sajtótudósítások (Christianpost, Fox News) szerint érthetetlen a keresztény hitre való utalások üldözése a kormányzati szférában, miközben például a Pew Research Center januári felmérése szerint a most hivatalban levő amerikai törvényhozás tagjainak 88 százaléka kereszténynek vallja magát.

Az előző törvényhozáshoz képest ugyan mostanra három százalékkal csökkent a törvényhozók között önmagukat keresztényeknek vallók száma, azonban még ez is azt jelenti, hogy jelenleg a kongresszusnak csak hatvanhárom olyan tagja van – két republikánus és 61 demokrata –, akik deklaráltan nem keresztények. A 63 nem keresztény közé tartozik az USA történelmében először a törvényhozásba bejutó két muszlim vallású politikusnő is, Rashida Tlaib Michiganből és Ilhan Omar Minnesotából.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Sikerült a csoda: legyőztük a vb-döntős horvátokat!

Sikerült a csoda: legyőztük a vb-döntős horvátokat!

hajrá, magyarok!

Egy remek hangulatú mérkőzésen óriási győzelem. Szép volt fiúk!

Mi történik akkor, ha a saját árnyékod vesz üldözőbe?

Mi történik akkor, ha a saját árnyékod vesz üldözőbe?

szabad vasárnap

Íme egy tökéletes horrorfilm, amely első sorban megrémiszt, de mindeközben elgondolkoztat és szórakoztat. Mi-kritika.

Az Európai Unió példát vehetne a Hungary Helps programról

Az a célunk, hogy az Európai Unió is magáévá tegye mindazt, amit a Hungary Helps Program képvisel - mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára vasárnap Budapesten, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.

Attól, hogy legyőzték az Iszlám Államot, az eszme és a veszély még megmarad

Attól, hogy legyőzték az Iszlám Államot, az eszme és a veszély még megmarad

amerika, london, párizs

Hiába vesztette el összes területét a Közel-Keleten a terrorszervezet, újabb terrortámadásokat hajthatnak végre, leginkább Európában.

Nagyon nagy szükségünk lenne a csodára

Nagyon nagy szükségünk lenne a csodára

hajrá, magyarok!

A magyar válogatott a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot fogadja Eb-selejtezőn.

Újabb migránskaraván indult meg az Egyesült Államok irányába

Újabb migránskaraván indult meg az Egyesült Államok irányába

amerika, london, párizs

Ismét több mint ezer, zömében közép-amerikai országokból származó bevándorló indult meg Dél-Mexikóból az Egyesült Államok felé a jobb élet reményében.

Hivatalos: a "civil" szervezetek akadályozzák a migránsok kitoloncolását

Hivatalos: a "civil" szervezetek akadályozzák a migránsok kitoloncolását

amerika, london, párizs

Továbbra is túl sok bevándorló érkezik Németországba, egyes civil szervezetek pedig jogállamban elfogadhatatlan módon akadályozzák a védelemre nem szoruló kérelmezők kitoloncolását - mondta a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) vezetője egy vasárnapi lapinterjúban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére