Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A dánok a befogadás helyett inkább hazaküldenék a migránsokat

2018. szeptember 12. 19:00

A dánok 54 százaléka szerint nem integrálni kell a migránsokat, hanem a lehető leghamarabb hazaküldeni a saját szülőföldjükre.

Egy friss közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a dánok többsége támogatja a Dán Néppárt által javasolt szigorító változtatásokat a menekültpolitikában.

A dán Jyllandsposten lap cikke szerint a Voxmeter Ritzau közvélemény-kutató cég által megkérdezett dánok 54 százaléka egyetért azzal, hogy a menekülteket csak ideiglenesen és csak abban kellene segíteni, hogy mielőbb hazatelepülhessenek a szülőföldjükre. A válaszadók többsége szerint véget kellene vetni annak a gyakorlatnak, hogy a migránsok dániai állandó lakhelyhez juttatásához, illetve integrációjához segítséget nyújt az állam. A válaszadóknak csak a 24 százaléka támogatná továbbra is a migránsok integrációját. 

A közvélemény-kutatás eredményének a nyilvánosságra kerülését követően a Dán Néppárt bejelentette, hogy a jövő évi költségvetés elfogadásakor benyújtja a parlament elé a migrációs és menekültpolitikára vonatkozó változtatásokat egy törvényjavaslat formájában. 

A tavalyi fiskális tárgyalások során a párt arra törekedett, hogy az integráció helyett a menekültek ideiglenes áthelyezésére helyezze a hangsúlyt.

A javaslatot újra benyújtják, amikor a kormány a jövő évi pénzügyi törvényről tárgyalásokat tart, és ezúttal a Dán Néppárt kezdeményezését nyilvánvalóan támogatja a lakosság.

Martin Henriksen, a Dán Néppárt szóvivője szerint örömmel fogadta a párt a közvélemény-kutatás eredményét, mert az azt igazolja, hogy helyes politikát folytatnak, amit támogatnak az emberek.

Ezt a témát a politika napirendjére tűztük, és már önmagában ezzel arra késztettünk más pártokat, hogy változtassanak a témában képviselt eddigi álláspontjaikon"

– mondta Martin Henriksen.

A dán migrációs és menekültpolitikában tervezett változtatásokat a dán jobboldal szerint az indokolja, hogy az elmúlt tíz évben Dániába érkezett 100 ezer menedékkérőnek csupán a 10 százaléka tért eddig haza a szülőföldjére. Lars Løkke Rasmussen  miniszterelnök éppen ezért még az év elején megígérte, hogy a Dán Néppárt őszre egy teljesen új menekült- és migrációs politikai irányelveket dolgoz ki Dánia számára.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

A háborús bűncselekmények miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok pénteken élő adásban jelentkezett be telefonon a szerbiai Happy Televízióban, ezért az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) úgy döntött, a következő egy hónap során felvételt készít az elítélt beszélgetéseiről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére