Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A csíkszeredai magyarok nem hagyják annyiban a zászlók miatti cseszegetést

2017. június 9. 09:28

CSÍKSZEREDA, 09:28

Ügyvédi segítséggel küzd tovább a csíkszeredai önkormányzat a városháza homlokzatára kitűzött székely zászló eltávolíttatása ellen, ugyanis több joghézag is szerepel a jogerős ítéletben.

A két pert – amelyet a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (DEC) indított a városvezetés ellen – Májai László csíkszeredai ügyvéd vette át. Csütörtök délben személyesen ismertette a két ügy jelen állását a sajtóval.

Fotó: AFP

Megérkezett a hivatalhoz két felszólítás, miszerint […] el kell távolítani a székely zászlót a városháza homlokzatáról. A másik végzés szerint pedig a város zászlóját kell levenni. Utóbbinak a leírását is megadják, a székely zászlónál nem adnak semmilyen meghatározást.”

– mondta a jogi képviselő, aki aztán kifejtette, hogy milyen támadható részei vannak a két ítéletnek.

Egyrészről az ADEC államigazgatási eljárásként indította a pert, holott ez egyszerű polgári eljárás, hiszen egy konkrét tárgy eltávolítását kérik. Az államigazgatási eljárásnak külön törvényes keretei vannak.

A másik probléma […] hogy nem foglalták bele a megyei törvényszék rendelkező részét, mégpedig azt, hogy el kell távolítani a zászlókat. Ez nincs benne sem a kérésben, sem a felszólításban.”

Fotó: AFP

További kibúvót jelenthet, hogy a székely zászlónak nincs jogi besorolása.

A periratban a székely zászlót „steag" jelzővel illetik, ami különbözik a „drapel” fogalmától: csak ez utóbbi jelenti ugyanis egy ország zászlaját. A székely zászló nem egy másik állam zászlaja, tehát a Romániában hatályos zászlótörvény sem vonatkozik rá.

Az ügy átvételekor már megszületett a két végleges ítélet, ezért rendkívüli fellebbezést kellett megfogalmazni. A fellebbezésben megfogalmazott érvekkel támadják most az ítéletet a csíkszeredaiak. 

(Maszol)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére