Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A buzilobbi köszöni jól van, de nem fertőz

Horváth Zsófia

2018. június 2. 19:35

Senki nem lesz buzi egy meleg fiúról szóló színdarabtól, de a provokáció attól még provokáció.

A melegség soha nem volt és nem is lesz fertőző betegség, egyetlen film vagy színházi előadás hatására senki nem válik meleggé, tartson bárhol is identitásfejlődésében. Ennek ellenkezőjét állítja N. Horváth Zsófia, akitől látszólag csak egy N betű, de valójában (és szerencsére) egy egész világ választ el. A melegség ugyanis nem választás vagy nevelés kérdése, ezért nem működnek például a kegyetlenségükről híres átnevelő táborok sem. A pc által kitermelt szélsőséges melegpropaganda viszont minden irányból szivárog a hétköznapjainkba: van smink és magassarkú férfiaknak, művészmozi anélkül meg nem is üzemel, hogy ne mutatna be havonta nehéz sorsú meleg fiatalok életéről szóló filmet. A buzilobbi tehát él és virul, de nem fertőz: kikerülhető annak, akit ez zavar.

A provokáció viszont nyilvánvaló. Férfi balett-táncosok mindig is léteztek, voltak köztük melegek, ahogy heterók is. De egy férfi balett-táncosnak sem kell tütüt hordania, a homoszexualitás ilyen formában való megjelenítése végtelenül sztereotip és ezzel együtt sértő a homoszexuális csoportok számára. Tény viszont, hogy egy színház milyen darabokat visz színre, az egyértelműen egy politikai állásfoglalás. Nem véletlen, hogy a Vígszínház repertoárjában szerepel A Diktátor című darab. Ők így üzennek, csendesen, de nyilvánvalóan provokálnak. A kérdés az: kinek vagy minek az érdekében áll a provokálás?

Persze a védekezés általában az, hogy ez csak érzékenyítés, ami bőven ráfér a társadalomra. A baj csak az, hogy amit agresszívan nyomnának le a torkunkon, direkten az ingerküszöb kiégetése céljával, az nem érzékenyítés, hanem provokáció. És mint ilyen, nem is működik, sőt kifejezetten kontraproduktív. Egyértelműen nem beszélgetés vagy termékeny vita származik belőle, csak vita és viszályok. Persze az ilyen generált helyzetek jól jönnek évente a Pride-on, ahol újra elő lehet venni őket, meg lehet teremteni velük az áldozati szerepből származó hangulatot.

Nem arról van szó, hogy nem kellenek a melegekről szóló darabok vagy egyáltalán melegek a művészetbe. A szélsőséggel és ezzel együtt a mértékkel van baj. Mi lenne velünk Rimbaud vagy Verlaine nélkül? A róluk szóló filmet például kifejezetten ajánlom érzékenyítésnek. De miért kell erőltetni, hogy minden klasszikus történet feldolgozásában legyen egy LMBTQI-szereplő? Persze, vannak annyira szélsőségesek is, akiknél semmilyen érzékenyítés nem működik. Mondjuk ők ne vegyenek jegyet a Billy Elliotra sem...

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

ökojobb

Horváth Iván erdőmérnököt, a Pro Silva Hungaria elnökét kérdeztük arról, hogy miért van egyre több erdőtűz a Földön, valamint tényleg pusztítóbbak-e a tüzek most, mint egykor voltak. Arra is választ kaptunk, hogy Magyarország mennyire van veszélyben.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Dzsudzsák: nagyon rossz volt a tévén át nézni a válogatottat

Dzsudzsák Balázs a csütörtök esti, észtek elleni mérkőzésen két hónap után ismét pályára léphetett a válogatottban.

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

amerika, london, párizs

A párizsi fellebbviteli bíróság csütörtökön elrendelte Tariq Ramadan, az egyik legismertebb iszlámszakértő rendőri felügyelet melletti szabadlábra helyezését. A muzulmán teológus, akit két nő nemi erőszakkal vádolt meg, februárban került előzetes letartóztatásba.

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére