Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A buzilobbi köszöni jól van, de nem fertőz

Horváth Zsófia

2018. június 2. 19:35

Senki nem lesz buzi egy meleg fiúról szóló színdarabtól, de a provokáció attól még provokáció.

A melegség soha nem volt és nem is lesz fertőző betegség, egyetlen film vagy színházi előadás hatására senki nem válik meleggé, tartson bárhol is identitásfejlődésében. Ennek ellenkezőjét állítja N. Horváth Zsófia, akitől látszólag csak egy N betű, de valójában (és szerencsére) egy egész világ választ el. A melegség ugyanis nem választás vagy nevelés kérdése, ezért nem működnek például a kegyetlenségükről híres átnevelő táborok sem. A pc által kitermelt szélsőséges melegpropaganda viszont minden irányból szivárog a hétköznapjainkba: van smink és magassarkú férfiaknak, művészmozi anélkül meg nem is üzemel, hogy ne mutatna be havonta nehéz sorsú meleg fiatalok életéről szóló filmet. A buzilobbi tehát él és virul, de nem fertőz: kikerülhető annak, akit ez zavar.

A provokáció viszont nyilvánvaló. Férfi balett-táncosok mindig is léteztek, voltak köztük melegek, ahogy heterók is. De egy férfi balett-táncosnak sem kell tütüt hordania, a homoszexualitás ilyen formában való megjelenítése végtelenül sztereotip és ezzel együtt sértő a homoszexuális csoportok számára. Tény viszont, hogy egy színház milyen darabokat visz színre, az egyértelműen egy politikai állásfoglalás. Nem véletlen, hogy a Vígszínház repertoárjában szerepel A Diktátor című darab. Ők így üzennek, csendesen, de nyilvánvalóan provokálnak. A kérdés az: kinek vagy minek az érdekében áll a provokálás?

Persze a védekezés általában az, hogy ez csak érzékenyítés, ami bőven ráfér a társadalomra. A baj csak az, hogy amit agresszívan nyomnának le a torkunkon, direkten az ingerküszöb kiégetése céljával, az nem érzékenyítés, hanem provokáció. És mint ilyen, nem is működik, sőt kifejezetten kontraproduktív. Egyértelműen nem beszélgetés vagy termékeny vita származik belőle, csak vita és viszályok. Persze az ilyen generált helyzetek jól jönnek évente a Pride-on, ahol újra elő lehet venni őket, meg lehet teremteni velük az áldozati szerepből származó hangulatot.

Nem arról van szó, hogy nem kellenek a melegekről szóló darabok vagy egyáltalán melegek a művészetbe. A szélsőséggel és ezzel együtt a mértékkel van baj. Mi lenne velünk Rimbaud vagy Verlaine nélkül? A róluk szóló filmet például kifejezetten ajánlom érzékenyítésnek. De miért kell erőltetni, hogy minden klasszikus történet feldolgozásában legyen egy LMBTQI-szereplő? Persze, vannak annyira szélsőségesek is, akiknél semmilyen érzékenyítés nem működik. Mondjuk ők ne vegyenek jegyet a Billy Elliotra sem...

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére