Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 
 
 
 

A bűnös vidék mint ellenzéki narratíva

Olvasói vélemény | szerző: Fellegi Áron

2018. május 9. 09:33

Egy hónappal az országgyűlési választás után érdemes megvizsgálni a vesztes politikai oldalon lezajló folyamatokat.

Egy hónap rövid idő, ám ahhoz éppen elég, hogy világosan kiderüljön, az ellenzék nem tudta levonni a választási eredmény megfelelő konzekvenciáit. Épp ellenkezőleg: ahelyett, hogy a régóta várt megújulás ösvényére lépett volna, a kudarc elől bizonyos választói rétegek hibáztatásába menekült. Ez pedig zsákutca, hiszen azontúl, hogy végtelenül igazságtalan egyes társadalmi csoportokat felelőssé tenni az újabb vereségükért, a politikai tőke megszerzésére sem alkalmas.

Ellenzéki politikusok és értelmiségiek egy hónapja szajkózzák, hogy a kormány "gyűlöletpropagandájával" elbutított vidéki lakosság húzza vissza az egész országot, és persze főként Budapestet. Ez a fajta hozzáállás nem kizárólag a hazai liberális értelmiség sajátja. Nemzetközi tendencia, hogy ha a határokon átívelő véleménydiktatúrának nem tetsző eredmény születik valamely demokratikus választáson, akkor gépezetének ágyúcsövei a vidéki emberek felé fordulnak, és a nagyvárosok közigazgatási határain kívül élő emberek kerülnek a célkeresztbe. A „haladó” értelmiség elmagyarázta, hogy az iskolázatlan, bigottan vallásos fehér középosztály szabadította rá a rasszista és antiszemita Donald Trumpot az Egyesült Államokra. Szintén a „független” értelmiségi szalonok tagjai mantrázták, hogy Nagy-Britanniát a korszellemet nem értő, bezárkózó angol vidék lépteti ki az Európai Unióból. Most pedig itt vagyunk a Fidesz-KDNP majd’ 70%-os részvétel melletti kétharmados győzelme után, és az eredmény egyedüli okozójának az – állítólag – információhiányos vidéki magyarság van kikiáltva. „Hogy lehetett ennyire hülye Magyarország?” – tette fel a kérdést az Index újságírója mindjárt a választást követő napon.

A csalódott ellenzékiek részéről kifejezetten hazug narratíva a „vidéket” hibáztatni, hiszen nincs olyan földrajzi, kulturális vagy egyéb kategorizálás szerinti társadalmi csoport, amelyben nem a Fidesz-KDNP pártszövetség kapta a legtöbb voksot. Fiatalok vagy idősek, falusiak vagy városiak, diplomások vagy végzettség nélküliek, nők vagy férfiak. Bármelyik csoportot vizsgáljuk, egyikben sem tudta az ellenzék megközelíteni a kormánypártokat. Ez vitathatatlan tény, ebből következően kijelenthető, hogy megdőlt az az ellenzéki toposz, miszerint a tanulatlan, agymosott vidéki nyugdíjasoknak köszönhető a kormánypárti győzelem, akik természetesen nem képesek megérteni a haladó eszméket. (Még a Demszky Gábor által „kinyomtatott internet” hatására sem.)

A helyzet végtelenül egyszerű. Vidéken is van internet, működik a 3G. Az RTL Klub ugyanúgy fogható, mint a közmédia, és az ATV sem nézhető kevesebb helyen, mint az Echo TV. De tovább megyek: a bölcsészdiplomás belpesti álértelmiségiek egy cseppet sem értik jobban a közügyeket csak azért, mert napjában tizennyolcszor frissítik a 444-et, és az arrogáns újlipótvárosi balliberálisok sem jogosultak arra, hogy teljes társadalmi rétegeket diszkreditáljanak pusztán azért, mert hírfogyasztási szokásaik eltérnek az övéktől. És hogy a sor teljes legyen; a mindenhez is értő, ám életkori sajátosságok miatt szavazati joggal még nem rendelkező diáktüntetőknek sem ér többet a szava csak azért, mert művész szülők gyermekei.

A valóság az, hogy a már említett balliberális véleménydiktatúra által hibáztatott vidéki emberek pontosan fel tudták mérni a választás jelentőségét. Tájékozódtak, személyes tapasztalataikra alapozva felelős döntést hoztak. Bizonytalanság helyett a biztosat, káosz helyett a rendet választották. Felismerték, hogy a három legfőbb érték a mai Európában – illetve en bloc a teljes nyugati világban – a biztonság, a stabilitás és a fejlődés.

A Soros-szervezetek érzékenyítő kurzusain szocializálódott gendersemleges fiatalok számára érthetetlen módon fő értéknek a családot és a munkát tekintik. Fontosnak tartják a jelenlegi életformánknak és társadalmi berendezkedésünknek, ezáltal pedig az ország kulturális homogenitásának megőrzését.

Mindezt mérlegelve adták le szavazatukat, és azt a politikai közösséget bízták meg, amely a leginkább képviseli az említett értékeket. 

Amilyen hangosan szidalmazzák őket a másik oldalon, olyan hangosan mondjuk ki: köszönet nekik.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ez a különbség egy globalista és egy bevándorlásellenes politikus között

Ez a különbség egy globalista és egy bevándorlásellenes politikus között

amerika, london, párizs

Macron Franciaországában évek óta nő a zömmel afgánok által beadott menedékkérelmek száma. A bevándorlásellenes Olaszországban közben homlokegyenest más tendenciát figyelhetünk meg.

Újabb durva lépés a fehérellenes Dél-Afrikában: csak feketéknek hirdettek pozíciókat

Újabb durva lépés a fehérellenes Dél-Afrikában: csak feketéknek hirdettek pozíciókat

fehér férfi

Orvosi pozíciókba hirdettek felvételt, azonban kikötötték, hogy csak feketék jelentkezhetnek.

Ilyen rövid idő alatt ennyi nőt még soha nem öltek meg Ausztriában

Ilyen rövid idő alatt ennyi nőt még soha nem öltek meg Ausztriában

amerika, london, párizs

Az osztrák bűnügyi hivatal vezetője szerint ennek az egyik fő oka a bevándorlás.

Minden eddiginél nagyobb az aggodalom Brüsszelben a Brexit miatt

Minden eddiginél nagyobb az aggodalom Brüsszelben a Brexit miatt

amerika, london, párizs

A kilépési megállapodást elutasító brit alsóházi szavazást követően egyre kellemetlenebb helyzetben vannak a Brüsszelben és Strasbourgban székelő bürokraták.

Hadházy már két napja lyukas zokniban harcol a sajtószabadságért

A felvételek tanúsága szerint Hadházy Ákos képviselő úr kifeslett zokniban harcol a demokráciáért, az európai korrupcióüldöző szervezetért és a sajtószabadságért.

Kutatás bizonyítja, hogy a liberális média az USA-ban sem "független és objektív"

Kutatás bizonyítja, hogy a liberális média az USA-ban sem "független és objektív"

amerika, london, párizs

Kutatás bizonyítja, hogy 2018-ban a liberális médiumok hiába hivatkoznak magukra "objektív" hírforrásként, hiszen amikor Donald Trump elnökről van szó, voltaképpen végletesen előítéletesek.

Üvegzseb: az egyik liberális irodalmi egyesület nem nagyon tud elszámolni a közpénzzel

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület nem tud elszámolni a számlájukra érkezett közpénzzel. Egymásnak estek, majd még a Magvető Kiadó is kihátrált mögülük.

Lehidalnak a liberálisok, akkora kerítés van Soros György háza körül

Lehidalnak a liberálisok, akkora kerítés van Soros György háza körül

amerika, london, párizs

Egy amerikai műsorban beszéltek a milliárdos rezidenciájáról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére