Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
889
 
 
 
 

A bűnös vidék mint ellenzéki narratíva

Olvasói vélemény | szerző: Fellegi Áron

2018. május 9. 09:33

Egy hónappal az országgyűlési választás után érdemes megvizsgálni a vesztes politikai oldalon lezajló folyamatokat.

Egy hónap rövid idő, ám ahhoz éppen elég, hogy világosan kiderüljön, az ellenzék nem tudta levonni a választási eredmény megfelelő konzekvenciáit. Épp ellenkezőleg: ahelyett, hogy a régóta várt megújulás ösvényére lépett volna, a kudarc elől bizonyos választói rétegek hibáztatásába menekült. Ez pedig zsákutca, hiszen azontúl, hogy végtelenül igazságtalan egyes társadalmi csoportokat felelőssé tenni az újabb vereségükért, a politikai tőke megszerzésére sem alkalmas.

Ellenzéki politikusok és értelmiségiek egy hónapja szajkózzák, hogy a kormány "gyűlöletpropagandájával" elbutított vidéki lakosság húzza vissza az egész országot, és persze főként Budapestet. Ez a fajta hozzáállás nem kizárólag a hazai liberális értelmiség sajátja. Nemzetközi tendencia, hogy ha a határokon átívelő véleménydiktatúrának nem tetsző eredmény születik valamely demokratikus választáson, akkor gépezetének ágyúcsövei a vidéki emberek felé fordulnak, és a nagyvárosok közigazgatási határain kívül élő emberek kerülnek a célkeresztbe. A „haladó” értelmiség elmagyarázta, hogy az iskolázatlan, bigottan vallásos fehér középosztály szabadította rá a rasszista és antiszemita Donald Trumpot az Egyesült Államokra. Szintén a „független” értelmiségi szalonok tagjai mantrázták, hogy Nagy-Britanniát a korszellemet nem értő, bezárkózó angol vidék lépteti ki az Európai Unióból. Most pedig itt vagyunk a Fidesz-KDNP majd’ 70%-os részvétel melletti kétharmados győzelme után, és az eredmény egyedüli okozójának az – állítólag – információhiányos vidéki magyarság van kikiáltva. „Hogy lehetett ennyire hülye Magyarország?” – tette fel a kérdést az Index újságírója mindjárt a választást követő napon.

A csalódott ellenzékiek részéről kifejezetten hazug narratíva a „vidéket” hibáztatni, hiszen nincs olyan földrajzi, kulturális vagy egyéb kategorizálás szerinti társadalmi csoport, amelyben nem a Fidesz-KDNP pártszövetség kapta a legtöbb voksot. Fiatalok vagy idősek, falusiak vagy városiak, diplomások vagy végzettség nélküliek, nők vagy férfiak. Bármelyik csoportot vizsgáljuk, egyikben sem tudta az ellenzék megközelíteni a kormánypártokat. Ez vitathatatlan tény, ebből következően kijelenthető, hogy megdőlt az az ellenzéki toposz, miszerint a tanulatlan, agymosott vidéki nyugdíjasoknak köszönhető a kormánypárti győzelem, akik természetesen nem képesek megérteni a haladó eszméket. (Még a Demszky Gábor által „kinyomtatott internet” hatására sem.)

A helyzet végtelenül egyszerű. Vidéken is van internet, működik a 3G. Az RTL Klub ugyanúgy fogható, mint a közmédia, és az ATV sem nézhető kevesebb helyen, mint az Echo TV. De tovább megyek: a bölcsészdiplomás belpesti álértelmiségiek egy cseppet sem értik jobban a közügyeket csak azért, mert napjában tizennyolcszor frissítik a 444-et, és az arrogáns újlipótvárosi balliberálisok sem jogosultak arra, hogy teljes társadalmi rétegeket diszkreditáljanak pusztán azért, mert hírfogyasztási szokásaik eltérnek az övéktől. És hogy a sor teljes legyen; a mindenhez is értő, ám életkori sajátosságok miatt szavazati joggal még nem rendelkező diáktüntetőknek sem ér többet a szava csak azért, mert művész szülők gyermekei.

A valóság az, hogy a már említett balliberális véleménydiktatúra által hibáztatott vidéki emberek pontosan fel tudták mérni a választás jelentőségét. Tájékozódtak, személyes tapasztalataikra alapozva felelős döntést hoztak. Bizonytalanság helyett a biztosat, káosz helyett a rendet választották. Felismerték, hogy a három legfőbb érték a mai Európában – illetve en bloc a teljes nyugati világban – a biztonság, a stabilitás és a fejlődés.

A Soros-szervezetek érzékenyítő kurzusain szocializálódott gendersemleges fiatalok számára érthetetlen módon fő értéknek a családot és a munkát tekintik. Fontosnak tartják a jelenlegi életformánknak és társadalmi berendezkedésünknek, ezáltal pedig az ország kulturális homogenitásának megőrzését.

Mindezt mérlegelve adták le szavazatukat, és azt a politikai közösséget bízták meg, amely a leginkább képviseli az említett értékeket. 

Amilyen hangosan szidalmazzák őket a másik oldalon, olyan hangosan mondjuk ki: köszönet nekik.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Milo Yiannopoulos: "Soros Magyarország legrosszabb exportterméke"

Milo Yiannopoulos: "Soros Magyarország legrosszabb exportterméke"

Big pikcsör

Rendhagyó interjú Milo Yiannopoulos radikális szólásszabadság-párti újságíróval és a New York Times bestseller szerzőjével a jobboldal és a baloldal küzdelméről, magáról a szólásszabadságról, az iszlámról, az európai kultúráról és természetesen Orbán Viktorról, Donald Trumpról és Soros Györgyről.

Ezt várjuk a Bajnokok Ligája döntőjétől

Ezt várjuk a Bajnokok Ligája döntőjétől

hajrá, magyarok!

Szombat este rendezik a Bajnokok Ligája 2017/2018-as szezonjának fináléját.

Tényleg pornó az ASMR? | VIDEÓ

Tényleg pornó az ASMR? | VIDEÓ

bulvár

Rendhagyó beszélgetés állandó szakértőnkkel, Horváth Zsófia trénerrel egy új videós őrületről, az ASMR videókról. Arra keressük a választ, hogy miért nézik ilyen sokan, ezeket a fura videókat?

Kijött az új adatvédelmi rendelet: a Google és a Facebook pedig kapott egy több milliárd eurós pert a nyakába

Azon a napon perelték be csaknem tízmilliárd dollárra a Google-t és a Facebookot, hogy kijött az unió új adatvédelmi törvénye, a GDPR. A két cég az elmúlt időszakban nem fordított túl sok figyelmet a privát adatokra, amelyeket gyakran ki is bocsátottak egy harmadik félnek.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A vásárolt menedékjoguk miatt aggódnak a migránsok

A vásárolt menedékjoguk miatt aggódnak a migránsok

amerika, london, párizs

Nagy az aggodalom a bevándorlók között Németországban miután kiderült, hogy a brémai kirendeltségen súlyos visszaélések voltak, és majdnem az összes menedékkérelmet elfogadták a hivatalban.

Farage: Brüsszel olyan, mint a szovjet idők Moszkvája, Juncker meg egy őrült

Farage: Brüsszel olyan, mint a szovjet idők Moszkvája, Juncker meg egy őrült

amerika, london, párizs

Nigel Farage brit függetlenségpárti politikus interjút adott a Heteknek, amiben részletesen kifejtette véleményét az Európai Unióról, Jean-Claude Junckerről és Európa jelenlegi helyzetéről. Úgy véli, hogy Brüsszel legnagyobb rémálma most Orbán Viktor.

Trumpnak igaza volt

Trumpnak igaza volt

amerika, london, párizs

Az amerikaiak többsége szerint Donald Trump legutóbbi kijelentése - miszerint az MS-13 néven elhíresült bűnbanda tagjai "állatok" - teljesen rendben van, hiteles, mivel ez az igazság.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Az oldal a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató itt. Elfogadom.
Vissza az oldal tetejére