Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
889
 
 
 
 

A bűnös vidék mint ellenzéki narratíva

Olvasói vélemény | szerző: Fellegi Áron

2018. május 9. 09:33

Egy hónappal az országgyűlési választás után érdemes megvizsgálni a vesztes politikai oldalon lezajló folyamatokat.

Egy hónap rövid idő, ám ahhoz éppen elég, hogy világosan kiderüljön, az ellenzék nem tudta levonni a választási eredmény megfelelő konzekvenciáit. Épp ellenkezőleg: ahelyett, hogy a régóta várt megújulás ösvényére lépett volna, a kudarc elől bizonyos választói rétegek hibáztatásába menekült. Ez pedig zsákutca, hiszen azontúl, hogy végtelenül igazságtalan egyes társadalmi csoportokat felelőssé tenni az újabb vereségükért, a politikai tőke megszerzésére sem alkalmas.

Ellenzéki politikusok és értelmiségiek egy hónapja szajkózzák, hogy a kormány "gyűlöletpropagandájával" elbutított vidéki lakosság húzza vissza az egész országot, és persze főként Budapestet. Ez a fajta hozzáállás nem kizárólag a hazai liberális értelmiség sajátja. Nemzetközi tendencia, hogy ha a határokon átívelő véleménydiktatúrának nem tetsző eredmény születik valamely demokratikus választáson, akkor gépezetének ágyúcsövei a vidéki emberek felé fordulnak, és a nagyvárosok közigazgatási határain kívül élő emberek kerülnek a célkeresztbe. A „haladó” értelmiség elmagyarázta, hogy az iskolázatlan, bigottan vallásos fehér középosztály szabadította rá a rasszista és antiszemita Donald Trumpot az Egyesült Államokra. Szintén a „független” értelmiségi szalonok tagjai mantrázták, hogy Nagy-Britanniát a korszellemet nem értő, bezárkózó angol vidék lépteti ki az Európai Unióból. Most pedig itt vagyunk a Fidesz-KDNP majd’ 70%-os részvétel melletti kétharmados győzelme után, és az eredmény egyedüli okozójának az – állítólag – információhiányos vidéki magyarság van kikiáltva. „Hogy lehetett ennyire hülye Magyarország?” – tette fel a kérdést az Index újságírója mindjárt a választást követő napon.

A csalódott ellenzékiek részéről kifejezetten hazug narratíva a „vidéket” hibáztatni, hiszen nincs olyan földrajzi, kulturális vagy egyéb kategorizálás szerinti társadalmi csoport, amelyben nem a Fidesz-KDNP pártszövetség kapta a legtöbb voksot. Fiatalok vagy idősek, falusiak vagy városiak, diplomások vagy végzettség nélküliek, nők vagy férfiak. Bármelyik csoportot vizsgáljuk, egyikben sem tudta az ellenzék megközelíteni a kormánypártokat. Ez vitathatatlan tény, ebből következően kijelenthető, hogy megdőlt az az ellenzéki toposz, miszerint a tanulatlan, agymosott vidéki nyugdíjasoknak köszönhető a kormánypárti győzelem, akik természetesen nem képesek megérteni a haladó eszméket. (Még a Demszky Gábor által „kinyomtatott internet” hatására sem.)

A helyzet végtelenül egyszerű. Vidéken is van internet, működik a 3G. Az RTL Klub ugyanúgy fogható, mint a közmédia, és az ATV sem nézhető kevesebb helyen, mint az Echo TV. De tovább megyek: a bölcsészdiplomás belpesti álértelmiségiek egy cseppet sem értik jobban a közügyeket csak azért, mert napjában tizennyolcszor frissítik a 444-et, és az arrogáns újlipótvárosi balliberálisok sem jogosultak arra, hogy teljes társadalmi rétegeket diszkreditáljanak pusztán azért, mert hírfogyasztási szokásaik eltérnek az övéktől. És hogy a sor teljes legyen; a mindenhez is értő, ám életkori sajátosságok miatt szavazati joggal még nem rendelkező diáktüntetőknek sem ér többet a szava csak azért, mert művész szülők gyermekei.

A valóság az, hogy a már említett balliberális véleménydiktatúra által hibáztatott vidéki emberek pontosan fel tudták mérni a választás jelentőségét. Tájékozódtak, személyes tapasztalataikra alapozva felelős döntést hoztak. Bizonytalanság helyett a biztosat, káosz helyett a rendet választották. Felismerték, hogy a három legfőbb érték a mai Európában – illetve en bloc a teljes nyugati világban – a biztonság, a stabilitás és a fejlődés.

A Soros-szervezetek érzékenyítő kurzusain szocializálódott gendersemleges fiatalok számára érthetetlen módon fő értéknek a családot és a munkát tekintik. Fontosnak tartják a jelenlegi életformánknak és társadalmi berendezkedésünknek, ezáltal pedig az ország kulturális homogenitásának megőrzését.

Mindezt mérlegelve adták le szavazatukat, és azt a politikai közösséget bízták meg, amely a leginkább képviseli az említett értékeket. 

Amilyen hangosan szidalmazzák őket a másik oldalon, olyan hangosan mondjuk ki: köszönet nekik.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump riasztotta a határőrség és a hadsereg erőit Soros migránskaravánja miatt

Trump riasztotta a határőrség és a hadsereg erőit Soros migránskaravánja miatt

amerika, london, párizs

A migránskaraván miatt mozgósította a határőrség és a hadsereg erőit, valamint csökkenti a Hondurasnak, Salvadornak és Guatemalának szánt támogatások mennyiségét is az USA - jelentette be Donald Trump amerikai elnök abban a Twitter-bejegyzésben, amelyben arra reagált, hogy Mexikó tovább engedte az Egyesül Államok határa felé a Soros szervezetek által támogatott és szervezett latinó bevándorlókból álló tömeget.

Székesfehérváron is egy "civil" jelölt mögé bújna az ellenzék

Székesfehérváron is egy "civil" jelölt mögé bújna az ellenzék

kétharmad

A Fejér megyei sajtó értesülései szerint a 2019-es önkormányzati választásokra Székesfehérváron közös jelölt állítását tervezi az MSZP és a DK a Jobbikkal karöltve. Ezek szerint a Jobbik is csak egy baloldali párt, hiszen összenő ami összetartozik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Felszámolnák a bajor határrendőrséget a migránssimogató Zöldek

Felszámolnák a bajor határrendőrséget a migránssimogató Zöldek

amerika, london, párizs

A bevándorláspárti Zöldek mindent megtesznek annak érdekében, hogy Bajorország ne tudja megvédeni határait.

Folytatódik az ellenzéki marakodás

Ezúttal Vágó Gábor sértődött meg.

A ballibeknek a történelemhamisítás helyett '56 igazi hőseire kellene emlékezniük

A ballibeknek a történelemhamisítás helyett '56 igazi hőseire kellene emlékezniük

kinyílott a pitypang

30 évvel az államszocializmus bukása után az MSZMP szellemi örökösei, a mai ballibek továbbra is megpróbálják meghamisítani az '56-os szabadságharc és forradalom történelmét. Elképesztő és elfogadhatatlan, hogy a szemkilövető Gyurcsány akaratának megfelelően a DK, az MSZP és a Párbeszéd az 1956-os forradalom legfőbb hőseként még idén is a kétes emlékű Nagy Imre előtt tiszteleg az igazi hősök, az utcai harcokat megvívó felkelők és a sortüzek áldozatai helyett.

Szigorúan magánügy

Szigorúan magánügy

piszkostizenkettő

A liberálisokat le kell győzni, a helyükre kell szorítani. Ha ezt nem tesszük, teljesen elburjánzanak, és a jó kis akolmelegből kifelé beszélve majd ők mondják meg nekünk, mit gondolhatunk és mit nem.

Bajnai "libás" Gordon visszatért - Bár ne tette volna!

Bajnai "libás" Gordon visszatért - Bár ne tette volna!

kinyílott a pitypang

Mivel lepett meg minket a HVG a múlt héten? Hát persze, hogy egy Bajnai-elemzéssel. Van benne minden: érzelem, forradalom, technokrácia, válságkezelés, geopolitika, általános politika, s persze a szokásos közhelyek. Úgy, ahogy az az értelmiségi nagykönyvben meg van írva.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére