Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
889
 
 
 
 

A bűnös vidék mint ellenzéki narratíva

Olvasói vélemény | szerző: Fellegi Áron

2018. május 9. 09:33

Egy hónappal az országgyűlési választás után érdemes megvizsgálni a vesztes politikai oldalon lezajló folyamatokat.

Egy hónap rövid idő, ám ahhoz éppen elég, hogy világosan kiderüljön, az ellenzék nem tudta levonni a választási eredmény megfelelő konzekvenciáit. Épp ellenkezőleg: ahelyett, hogy a régóta várt megújulás ösvényére lépett volna, a kudarc elől bizonyos választói rétegek hibáztatásába menekült. Ez pedig zsákutca, hiszen azontúl, hogy végtelenül igazságtalan egyes társadalmi csoportokat felelőssé tenni az újabb vereségükért, a politikai tőke megszerzésére sem alkalmas.

Ellenzéki politikusok és értelmiségiek egy hónapja szajkózzák, hogy a kormány "gyűlöletpropagandájával" elbutított vidéki lakosság húzza vissza az egész országot, és persze főként Budapestet. Ez a fajta hozzáállás nem kizárólag a hazai liberális értelmiség sajátja. Nemzetközi tendencia, hogy ha a határokon átívelő véleménydiktatúrának nem tetsző eredmény születik valamely demokratikus választáson, akkor gépezetének ágyúcsövei a vidéki emberek felé fordulnak, és a nagyvárosok közigazgatási határain kívül élő emberek kerülnek a célkeresztbe. A „haladó” értelmiség elmagyarázta, hogy az iskolázatlan, bigottan vallásos fehér középosztály szabadította rá a rasszista és antiszemita Donald Trumpot az Egyesült Államokra. Szintén a „független” értelmiségi szalonok tagjai mantrázták, hogy Nagy-Britanniát a korszellemet nem értő, bezárkózó angol vidék lépteti ki az Európai Unióból. Most pedig itt vagyunk a Fidesz-KDNP majd’ 70%-os részvétel melletti kétharmados győzelme után, és az eredmény egyedüli okozójának az – állítólag – információhiányos vidéki magyarság van kikiáltva. „Hogy lehetett ennyire hülye Magyarország?” – tette fel a kérdést az Index újságírója mindjárt a választást követő napon.

A csalódott ellenzékiek részéről kifejezetten hazug narratíva a „vidéket” hibáztatni, hiszen nincs olyan földrajzi, kulturális vagy egyéb kategorizálás szerinti társadalmi csoport, amelyben nem a Fidesz-KDNP pártszövetség kapta a legtöbb voksot. Fiatalok vagy idősek, falusiak vagy városiak, diplomások vagy végzettség nélküliek, nők vagy férfiak. Bármelyik csoportot vizsgáljuk, egyikben sem tudta az ellenzék megközelíteni a kormánypártokat. Ez vitathatatlan tény, ebből következően kijelenthető, hogy megdőlt az az ellenzéki toposz, miszerint a tanulatlan, agymosott vidéki nyugdíjasoknak köszönhető a kormánypárti győzelem, akik természetesen nem képesek megérteni a haladó eszméket. (Még a Demszky Gábor által „kinyomtatott internet” hatására sem.)

A helyzet végtelenül egyszerű. Vidéken is van internet, működik a 3G. Az RTL Klub ugyanúgy fogható, mint a közmédia, és az ATV sem nézhető kevesebb helyen, mint az Echo TV. De tovább megyek: a bölcsészdiplomás belpesti álértelmiségiek egy cseppet sem értik jobban a közügyeket csak azért, mert napjában tizennyolcszor frissítik a 444-et, és az arrogáns újlipótvárosi balliberálisok sem jogosultak arra, hogy teljes társadalmi rétegeket diszkreditáljanak pusztán azért, mert hírfogyasztási szokásaik eltérnek az övéktől. És hogy a sor teljes legyen; a mindenhez is értő, ám életkori sajátosságok miatt szavazati joggal még nem rendelkező diáktüntetőknek sem ér többet a szava csak azért, mert művész szülők gyermekei.

A valóság az, hogy a már említett balliberális véleménydiktatúra által hibáztatott vidéki emberek pontosan fel tudták mérni a választás jelentőségét. Tájékozódtak, személyes tapasztalataikra alapozva felelős döntést hoztak. Bizonytalanság helyett a biztosat, káosz helyett a rendet választották. Felismerték, hogy a három legfőbb érték a mai Európában – illetve en bloc a teljes nyugati világban – a biztonság, a stabilitás és a fejlődés.

A Soros-szervezetek érzékenyítő kurzusain szocializálódott gendersemleges fiatalok számára érthetetlen módon fő értéknek a családot és a munkát tekintik. Fontosnak tartják a jelenlegi életformánknak és társadalmi berendezkedésünknek, ezáltal pedig az ország kulturális homogenitásának megőrzését.

Mindezt mérlegelve adták le szavazatukat, és azt a politikai közösséget bízták meg, amely a leginkább képviseli az említett értékeket. 

Amilyen hangosan szidalmazzák őket a másik oldalon, olyan hangosan mondjuk ki: köszönet nekik.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Augusztus 20-a az egyik legrégebbi magyar ünnep

Augusztus 20-a az egyik legrégebbi magyar ünnep

szabad vasárnap

Egy cikk az ünnep hátteréről, valamint arról, hogy hogyan juthatsz el tűzijátéknézőbe.

Hadházy Ákos úgy véli, hogy Márki-Zay a rokona

Hadházy Ákos úgy véli, hogy Márki-Zay a rokona

kinyílott a pitypang

A hangrögzítőkkel futkorászó paranoid politikusok között vérségi kötelék is van. Erről az LMP-ből kiutált Hadházy Ákos beszélt az ATV-ben.

A svéd szervezett bűnözés rámozdult a migránsokra

A svéd szervezett bűnözés rámozdult a migránsokra

amerika, london, párizs

A svédországi szervezett bűnözői körök rendszeresen kihasználják a migránsokat, hogy illegálisan pénzhez juthassanak. Leginkább a frissen érkezőket veszik rá arra, hogy pénzmosásban és más típusú csalásokban vegyenek részt.

Hamburg az interneten árulja a migránsoknak szánt faházakat

Hamburg eBay-en árulja azokat a házakat, amelyeket korábban azért vettek, hogy a hirtelen, tömegesen érkező migránsokat el tudják szállásolni.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Egy magyar divatmárka, ami meghódítja a világot

A magyar Nanushka márka tervezőjét, Sándor Szandrát meghívták a divatvilág egyik legfontosabb eseményére, a New York Fashion Weekre.

Egy 2000 éves római női cipő bizonyítja, hogy a divat terén nincs új a nap alatt

A németországi Saalburg városának a római kort bemutató múzeumában állítottak ki egy olyan 2000 éves női cipőt, amely egyértelműen bizonyítja, hogy az ókori római nők már szinte ugyanolyan igényességgel kidolgozott és ugyanolyan díszességű cipőket hordtak, mint amilyeneket a modern nők hordanak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére