Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A budapesti szocik nem szeretik a vidéki szocikat

2017. október 3. 08:58

A pozíciójukat féltő budapesti MSZP-s politikusok nagy szerepet játszottak abban, hogy a szegedi polgármester lemondani kényszerült a miniszterelnök-jelölti posztról.

A budapesti MSZP prominensei már többször egyértelművé tették, hogy ha kell, ők inkább Gyurcsányt választják Botka helyett. A főváros-vidék szembenállás nem csak a Momentum, de a szocik vesztét is okozhatja.

Emlékezetes, hogy Horváth Csaba az ATV-ben korábban úgy fogalmazott: félre kell tenni a hisztit, a baloldalról pedig az a véleménye, hogy töketlen.

Botka László már a kezdetekkor téves kalkuláción alapuló stratégiát épített fel a kormányváltás érdekében, mivel az MSZP-s politikus azzal számolt, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) Gyurcsány Ferenc kihagyásával is bevonzható egy közös ellenzéki összefogásba – mondta hirado.hu-nak Galló Béla politológus. Kiemelte: az MSZP vonzereje azonban ahhoz sem volt elég nagy, hogy a kisebb baloldali pártokkal megkössék az egyezséget.

Galló Béla politológus úgy véli, hogy a szegedi városvezető bukásában döntő szerepet játszottak a párton belüli érdekkonfliktusok.

A szocialisták budapesti politikusai számára elfogadhatatlan volt a DK-val szembeni kemény fellépés, hiszen a fővárosi körzetekben a Gyurcsány Ferenc vezette párt szavazóinak támogatása nélkül lehetetlen mandátumokat szerezni, hangsúlyozta a szakértő. Rámutatott: a budapesti MSZP-sek saját karrierjét és egzisztenciáját súlyosan veszélyeztette volna, ha Botkának sikerült volna tető alá hoznia egy ellenzéki együttműködést a DK kihagyásával.

A párton belüli ellenállás mértékét vélhetően azért sem mérte fel helyesen Botka, mert a DK a vidéki politikai palettán egyáltalán nem számít jelentős szereplőnek.

Az ATV által megszólaltatott Kunhalmi Ágnes mindent elárult a vidék-főváros ellentétről. 

Csuhaj Ildikó, az ATV munkatársa megkérdezi, hogy:

Botka László mellett Ujhelyi István, az MSZP alelnöke is lemondott ma reggel. Számít arra, hogy más is lemond, Gőgös Zoltán elnökhelyettes vagy Gúr Nándor?

Mire Kunhalmi Botkát meg sem említi, sőt mintha örülne, hogy visszamegy a vidéki városába és békén hagyja a fővárosiakat. Így válaszol:

Először is nagyon sajnálom azt, hogy Ujhelyi István lemondott, szerintem feleslegesen tette. Ujhelyi István értékes politikusa az MSZP-nek, tisztességesen végzi a munkáját európai parlamenti képviselőként. Továbbra is az MSZP tagja, továbbra is az MSZP EP-képviselője, tehát ugyanúgy harcostársunk abban, hogy Orbán Viktor züllött rendszerét eltakarítsuk és e helyett normális, élhető országot teremtsünk.

Borítókép: Botka László és a Belső Ellenzéke. Mínusz Lattmann Tamás és Tarjányi Péter.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

kétharmad

Újabb helikoptereket vesz a Magyar Honvédség. A szerződést pénteken írták alá.

Mohácsi Márk, Soros provokátora már jó előre felkészült a balhéra

Mártíromság helyett provokáció. Mohácsi Márk saját Facebookján jelentette be: ő bizony rongálni megy a belvárosba.

Tordai Bence már mentegeti a bőrét

A hét elején influenszerré avanzsált parlamenti képviselő sajtótájékoztatón beszélt az elmúlt napok eseményeiről. Tordai többek között azt szeretné, ha a rendbontások egészen karácsonyig elhúzódnának.

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

kinyílott a pitypang

Pénteken biztosan nem túlóráztak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai.

Budapestből nem lesz Majdan!

Budapestből nem lesz Majdan!

kétharmad

Sérült rendőrök, lángoló kukák, agresszív tömeg, puccsra készülő ellenzék, külföldi zsoldban szolgáló tüntetők és ködös célok. Így lehetne leírni az elmúlt napok történéseit és azok mozgatórugóit. A Budapesten kibontakozó "demonstrációk" kísértetiesen emlékeztetnek minket valamire: így kezdődött a gyarmati státuszba taszított ukrajnai forradalom is. Ott is látszólag spontán szerveződő csoportok provokálták az állami szerveket, hogy aztán a nyugati média és a külföldi titkosszolgálatok segítségével megdöntsék az államrendet. Meg is lett az eredménye: káosz, területi veszteség, nyomor.

Soros bűnözőket fizet le, hogy Budapesten vandálkodjanak

A fővárosi megmozdulásokon a rendőrség szombatig 57 embert állított elő. Jelentős részük büntetett előéletű.

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

kétharmad

A Soros Györgyhöz köthető 444 és társai elképesztő propagandagyártásra adták a fejüket az elmúlt napokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére