Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A brüsszeli hiszti

2017. április 26. 14:38

Orbán Viktor ezekre a kérdésekre számíthat az Európai Parlamentben.
Miért utazott Orbán Viktor Brüsszelbe?

Orbán Viktor a magyarok érdekéért fog küzdeni Brüsszelben az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén. Előtte az EU biztosai dél körül vitatják meg a bizottság jogászainak jelentését arról, hogy sérti-e az európai szabályokat a magyar felsőoktatási törvény módosítása. A törvény egyébként csak az EU-n kívüli egyetemekre vonatkozik, azaz közvetlenül nem érinti az európai ügyeket. Az Európai Bizottság végül arra jutott, hogy figyelmeztető levelet küld a magyar kormánynak, mert szerintük az április elején elfogadott felsőoktatási törvény indokolatlanul szigorú feltételekhez köti a külföldi egyetemek működését Magyarországon.

Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Nem sokkal a bizottság döntéseinek bejelentése után kezdődik a vita a magyar helyzetről az Európai Parlamentben. Ezen fog részt venni Orbán Viktor is.

Miről fognak vitatkozni a parlamentben?

Magyarország folyamatos támadás alatt van Brüsszel részéről. Az európai bürokraták meg akarják akadályozni a rezsicsökkentést, nem szeretnék, ha mi állapítanánk meg az árakat. Az se tetszik nekik, hogy Magyarország nem szeretne migránsokat befogadni, és akik itt állomásoznak, azokat tranzitzónákba terelnénk, hogy a közbiztonság továbbra is megfelelő maradjon. A magyar kormány a civil szervezetek pénzügyeit is átláthatóvá tenné, hogy egyértelmű legyen, ha valakik mögött külföldi érdekek állnak - ennek sem örül Brüsszel. Támadást alá veszik  a munkahelyteremtő támogatásokat és az adópolitikánkat is, mivel nemzeti hatáskörben akarjuk tartani ezeket a kérdésköröket.

Orbán Viktor pedig ezekben a kérdésekben nem enged. A miniszterelnök ezért is indított nemzeti konzultációt. Az ország politikáját az emberek véleményére szeretné alapozni a kormány, hiszen úgy sokkal könnyebb megvédeni a magyarság érdekeit Brüsszellel szemben. A kérdőív a rezsicsökkentés, az illegális bevándorlás, a külföldről támogatott szervezetek működését, a munkahelyteremtő intézkedések és az adócsökkentés témaköreit járja körbe. A válaszokat május 20-ig lehet visszaküldeni.

A Fidesz elnöksége is arra kérte Orbán Viktort, hogy bevándorlási kérdésekben a kormány ne engedjen Brüsszel nyomásának.

Az Európai Uniónak eddig nem sikerült fogást találnia Orbán Viktoron, de a "jóakarok" már több ötletet is bedobtak a közösbe, hogy mit lehetne tenni, ha nem a brüsszeliták akarata érvényesülne. Felmerült már a pénzcsapok elzárása, a bizottsági jogállamisági mechanizmus beindítása, "független szakértők" Magyarországra küldése, a Fidesz képviselők kizárása az Európai Néppártból és kötelezettségszegéi eljárás megindítása.

Soros minden kapcsolatát beveti Magyarország ellen

Brüsszel egyébként egész héten Magyarországért aggódott Soros Györgynek köszönhetően. A milliárdos üzletember által működtetett CEU rektora Michael Ignatieff, az elmúlt két napban több EP-képviselővel is találkozott és előadásokat is tartott, hogy mindenkit meggyőzzön az ő igazáról. Hétfőn Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke fogadta a CEU rektorát. Kedden pedig az ő részvételével tartottak meghallgatást az Európai Parlamentben a CEU jövőjéről.

Soros György pedig csütörtökön személyesen is Brüsszelbe látogat, hogy találkozzon az Európai Bizottság elnökével Jean-Claude Junckerrel.  A civileket és a felsőoktatást érintő törvénymódosításról fognak diskurálni. Valószínűleg megbeszélik, hogyan lehetne megnyitni a magyar határt az illegális bevándorlók előtt, Magyarországot pedig miképp lehetne félreállítani. Soros biztosra akar menni, Juncker mellett találkozik még Frans Timmermans első alelnökkel, Jyrki Katainen alelnökkel és Vera Jurová igazságügyi biztossal.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Csak a független és büszke nemzetek menthetik meg a nyugati civilizációt

Csak a független és büszke nemzetek menthetik meg a nyugati civilizációt

amerika, london, párizs

A nyugati civilizációt fenyegető legfőbb veszély az önfeladás: a kultúra, a hit, a hagyományok, a mítoszok és a szimbólumok eltűnése.

Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

Totális káosz a Momentum kampányelszámolása

kétharmad

Mint kiderült, a Momentum Mozgalom állami támogatása felfüggesztésre került, mivel nem tudtak elszámolni a kampánycélra felhasznált közpénzekkel. Az eset kapcsán nagyító alá vettük a párt honlapján található, az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) megküldött részletes kimutatásokat. Még laikus szemmel is elég nagy káoszt találtunk.

Francia sajtó: öngyilkossági hullám söpör végig az országon

A sárgamellényes tüntetők főként a városban élő franciák problémáival hozakodtak elő. A vidéki Franciaország azonban szintén nincs jó helyzetben. A France24 hírportál riportjából kiderül, hogy átlagosan kétnaponta öngyilkos lesz egy francia gazdálkodó. A híroldal "öngyilkossági járványról" ír.

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

amerika, london, párizs

Alexandre Benallát letartóztatták, mert luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel repült a közép-afrikai Csád Köztársaságba karácsony környékén.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

piszkostizenkettő

A terrorizmus miatt jogerősen elítélt Ahmed H. hamarosan szabadul, de neki és az őt Magyarországon támogató migránssimogató erőknek ez nem elég. Ahmed H. jó hírnevének megsértésére hivatkozva még pénzt követelnek a magyar államtól, miközben mindenáron hőst akarnak csinálni a terrorcselekményért elítélt zavargóból.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére