Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A bevándorlók teljesen átszabták az alvilágot: már a nyílt utcán folyik a vérengzés

2018. július 30. 15:30

New Yorkot a bűn városaként is szokás jellemezni. A statisztikák szerint a nyolcmilliós nagyvárosban történik a legtöbb bűncselekmény az Egyesült Államokban, melynek elsődleges kiváltó oka a burjánzó alvilági élet. Az elmúlt években azonban drasztikus változás történt, a korábbi régi vágású maffiózók csak egymással, a színfalak mögött rivalizáltak, most azonban megjelentek a közép-amerikai bevándorlók, aminek köszönhetően felborult a megszokott "rend" és egyre több civil is életét veszti a bandaháborúkban.
Százéves múlt

A szervezett bűnözés a tengerentúlon a húszas években jelent meg igazán, mikor bevezették a szesztilalmat. 1920. január 16-án lépett életbe a 18. alkotmánymódosítás, amely a tagállamokban megtiltotta az alkohol előállítását, forgalmazását és behozatalát. Mivel – főleg az előkelőbb körökben – megmaradt az igény a szeszesital-fogyasztásra, különböző csempészútvonalak jöttek létre, ahol elsősorban Skóciából és Angliából szállítottak át alkoholos italokat, a korábbi ár sokszorosáért. 

A gazdasági élet egyik legnagyobb központja ekkoriban is a rohamosan fejlődő nagyváros, New York volt. A szesztilalomnak köszönhetően a várossal együtt az alvilág is fejlődésnek indult, egyre nagyobb összegeket tudtak megszerezni a csempészettel. Ekkor alakult ki a La Cosa Nostra, azaz az olasz származású amerikaiakból álló maffia.

Charles "Lucky" Luciano

Fotó: AFP

Akkoriban végtelenül profin működött az alvilág, ami egy Charles "Lucky" Luciano nevű férfinak köszönhető. Ő volt az, aki kitalálta az egész amerikai maffiát, a Bizottságot. Ennek lényege, hogy létrejött egy öt családból álló szervezet, mely hosszú évtizedeken keresztül irányította New York életét és az esetleges vitás helyzeteket mindig lerendezték egymás között úgy, hogy a hatóságok a lehető legkevésbé lássanak rá, mi történik.

Ezek a családok a prostitúciótól kezdve először az alkoholkereskedelemből, majd a szesztilalom beszüntetése után a kábítószer-kereskedelemből, később a hetvenes évektől különböző egyre kifinomultabb üzletekből – mint a benzinadó elcsalása – tartották fenn magukat. Egészen a kilencvenes évekig úgy tűnt, hogy a maffia az élet minden részébe beszőtte magát, hiszen a rendőrök között is sokan be voltak épülve az alvilági szervezetekbe, azonban az FBI végül sikeresen letartóztatta a klánok vezetőit, legtöbbjüket életfogytiglanra ítélték.

A probléma ezzel azonban nem oldódott meg

Bár a New York-i vezetés azt hihette, hogy az öt maffiacsalád leépítésével sikeresen felülkerekedtek az évtizedes problémán, a neheze csak ezután következett. Megjelentek a bevándorlók, akik a korábbi maffiatagokkal ellentétben nem csendben, a színfalak mögött végezték el a piszkos ügyeket, hanem nyíltan az utcán, bárki szeme láttára árulták a kábítószert. A kétezres évektől megjelenő bűnszervezetek nemegyszer a nyílt utcán követik el a rivális bandákkal szembeni leszámolást. Sokszor civilek is áldozattá váltak amiatt, mert összetévesztették őket egy másik emberrel. 

A legutóbbi szomorú eset öt hete történt, amikor egy 15 éves bronxi fiatalt öltek meg az utcán a járókelők szeme láttára.

A támadás mögött egy dominikaiakból álló bűnszervezet, a Trinitarios áll, akik nem is a rendőrnek készülő fiút akarták megölni, csak összetévesztették az iskolást az igazi célponttal. A helyszíni beszámolók szerint a Trinitarios tagjai bementek egy étterembe, megragadták a 15 éves áldozatot, kiráncigálták az utcára és késekkel és macsétákkal halálra szurkálták. A bronxi ügyészség a múlt héten jelentette be, hogy 12 dominikai bandatag áll a brutális gyilkosság mögött, és Lesandro “Junior” Guzman-Feliznek csak azért kellett meghalnia, mert hasonlított a banda egyik ellenségére. A fiatal áldozatnak semmilyen kapcsolata nem volt az alvilággal. 

Alig két nappal korábban, június 18-án ugyancsak a Trinitarios egy csoportja az egyik bronxi autópályán megállított egy autót, amelyből kiszedtek egy 14 éves fiatalt, aki ugyanúgy bandatag volt, csak épp egy másik csoporthoz tartozott, majd több mint 13 késszúrással próbáltak végezni vele. Az áldozatnak szerencséje volt, túlélte a támadást, azonban többször újra kellett éleszteni. 

Előjöttek

Az amerikai rendőrség úgy hitte, sikeresen felszámolták a dominikai bevándorlókból álló alvilági csoportosulást, ugyanis 2009 és 2014 között a banda számos vezetőjét és egyéb tagját letartóztatták, majd hosszú évekre el is ítélték őket. 

Manuel Gomez, a katonai hírszerzés korábbi tisztje, aki jelenleg magánnyomozóként dolgozik, a Fox News-nak elmondta, hogy a hosszú évek után ismét megjelenő banda legalább annyira veszélyes és brutális, mint a salvadori és hondurasi bevándorlókból álló MS-13, mely ellen még tavaly indított Donald Trump amerikai elnök háborút.

Trump leszámolt a legdurvább migránsbandával: több mint kétszáz tagot csuktak le

Trump leszámolt a legdurvább migránsbandával: több mint kétszáz tagot csuktak le - 888.hu A Javascript futását engedélyeznie kell ahhoz, hogy ez az oldal hibátlanul megjelenjen! Ugrás a tartalomhoz 2017. november 17. 07:17 Az utóbbi hetekben tartott razziasorozat során több amerikai államban sikerült letartóztatni az egyik legveszélyesebb banda, az MS-13 közel kétszáz tagját.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy az MS-13 nevű hírhedten kegyetlen utcai banda több áldozatának levágta a fejét, szívüket pedig kivágták. 
Fotó: AFP

A szakértő szerint a Trinitarios tagjai között számos olyan ember van, akik illegálisan, hivatalos dokumentumok nélkül tartózkodnak az Egyesült Államokban. A bandatagok gyakran már a középiskolákban megkörnyékezik a fiatalokat, megpróbálják beszervezni őket az alvilágba. A Trinitariost egy Leonides Sierra nevű gyilkos alapította, akit öt éve 19 éves börtönbüntetésre ítéltek a banda irányítása miatt. A férfi jelenleg is a rács mögött van egy másik ügy, egy 1989-ben elkövetett gyilkosság miatt. 

A dominikai banda körében szigorú szabályok vannak, a tagoknak rendszeresen kell hozzájárulást fizetniük, valamint kötelező találkozókon is részt kell venniük, ahol rendszerint az anyagi helyzetet vitatják meg, majd azt, hogy kik az aktuális célszemélyek. 

Az elmúlt időkben tapasztalt vérengzés mögött az áll, hogy a bandák között egyre élesebb az ellentét, a Trinitarios már nyílt háborúban áll többek között a Bloods nevű, javarészt feketékből álló csoporttal, valamint a Latin Kings és a Dominicans Don't Play (DDP) nevű szervezettel. 

Fotó: AFP
Az FBI 2011-es jelentése szerint a 24 ezer taggal rendelkező Trinitarios a második legnagyobb dominikai banda a DDP után. 
Trump megelégelte

Donald Trump amerikai elnök többször hangot adott már annak, hogy mennyire elfajult a helyzet az Egyesült Államokban, leginkább New Yorkban a bevándorlók miatt. Az erőszakhullámot is csak úgy lehet csillapítani, ha a bandák utánpótlását jelentő bevándorlási hullámot megszüntetik. Az amerikai elnök tavaly nyáron, mikor meglátogatta az egyik New York-i rendőrképző főiskolát úgy fogalmazott, hogy fel kell számolni a becstelen bűnözői kartellt.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A "Tisztelt Hölgyeim és Uraim!" megszólítás már nem elég haladó Németországban

A "Tisztelt Hölgyeim és Uraim!" megszólítás már nem elég haladó Németországban

amerika, london, párizs

Németországban már ténylegesen is választhatja valaki a harmadik nemet, az viszont eddig kérdés volt, hogy őket hogyan szólítsák meg hivatalosan.

Az Index most épp azt sugalmazta, hogy a magyar államnak köze lehetett egy emberrabláshoz

Az Index most épp azt sugalmazta, hogy a magyar államnak köze lehetett egy emberrabláshoz

kinyílott a pitypang

Kedd este ismeretlenek elrabolták az Esterházy-hagyaték kezelőjének édesanyját a burgenlandi Kismartonban. A hír bejárta a magyar és a nemzetközi sajtót is, de az Indexnek sikerült most is felfedezni az események mögött megbúvó Orbán-szálat.

Sneiderék botokkal és kábelekkel vertek össze egy mozgássérült férfit

Sneider Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke botokkal és kábelekkel felszerelkezve verte szét társaival együtt egy mozgássérült férfi arcát. A bíróság jogerősen elítélte a bűncselekmény miatt.

Egy évtizeden belül kihalhatnak a tigrisek

Egy évtizeden belül kihalhatnak a tigrisek

ökojobb

Száz év alatt a tigrisek 96 százaléka tűnt el.

Újabb részletek derültek ki Portik Tamás hangfelvételeiről

Újabb részletek derültek ki Portik Tamás hangfelvételeiről

kétharmad

További Portik-féle hangfelvételek lehetnek a svájci banktrezorban, ott, ahol bankszámlája van a két gyilkosság felbujtójaként jogerős fegyházbüntetését töltő egykori olajos vállalkozónak - írja a Magyar Idők.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Katonák bevetésével elkezdték felszámolni Olaszország egyik legnagyobb migránstáborát

Katonák bevetésével elkezdték felszámolni Olaszország egyik legnagyobb migránstáborát

amerika, london, párizs

Az olasz katonák bevetésével kezdték meg kedden a Róma közeli Castelnuovo di Porto migránstáborának felszámolását, ahonnan több mint ötszáz személyt helyeznek át máshova az új olasz migrációs törvénnyel összhangban.

A Jobbik tízmilliókat fektetett a hozzájuk hű Iránytű Intézet túlélésébe

Több mint 57 millió forintos megbízást kapott az Iránytű Intézet a Jobbik frakciójától - derül ki az Országgyűlés honlapján feltüntetett szerződésekből. A Magyar Idők szerdai számában megjelent cikk szerint a Gyöngyösi Márton pártelnökhelyettes és Forrai Richárd által aláírt két megbízás két, illetve három hétre szólt tavaly novemberben és decemberben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére