Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A bevándorláspárti ellenzék legvérlázítóbb megszólalásai

2019. február 7. 09:00

Álprobléma, vasfüggöny, kerítésbontás, békés, boldog tömegek és az iszlám mint az emberiség utolsó reménye. Íme egy összeállítás arról, hogy mit gondol a magyar ellenzék a tömeges bevándorlásról.

A 2015-ben kirobbant európai bevándorlási válság korábban soha nem látott mértékű, zömében iszlám országokból érkező férfiak tömegét zúdította a kontinensre, melynek következtében Magyarország is a migráció egyik legfőbb frontvonalává vált. Míg a magyar kormány idejében felismerte a válság súlyosságát és az illegális bevándorlás jelentette veszélyeket, addig a magyar ellenzék – a brüsszeli bürokratákkal és nyugat-európai vezetőkkel összhangban – álproblémáról, majd a migránsok befogadásának kötelességéről beszélt. Amikor az Orbán-kormány 2015 júniusában bejelentette, hogy határkerítés épül a déli határon, a magyar ellenzék közreműködésével példátlan támadássorozat indult Magyarország ellen. Az ellenzék ezzel óhatatlanul a bevándorlás, a brüsszeli bürokraták és Soros György tervei mellett tört lándzsát.

Következzen tehát egy lista a magyar ellenzék legvérlázítóbb megszólalásairól, melynek következtében a nevük összeforrt a bevándorláspártisággal.

Szél Bernadett: „Magyarországon a bevándorlás nem probléma, nincs menekülthullám”

Ezeket a szavakat az LMP egykori társelnöke még 2015 februárjában mondta az M1-nek nyilatkozva. Ezt megelőzően – ugyanazon év januárjában – pedig a következőképpen foglalt állást a kormány bevándorlásellenessége kapcsán:

Ha elkezdünk riogatni, ha elkezdünk arról beszélni, hogy lezárjuk a határokat, azzal semmire nem fogunk menni.”

Szél Bernadett 2015. június 10-én, amikor a Magyarországot és Európát sújtó migrációs válság tényét már aligha lehetett megkérdőjelezni, a Kossuth Rádiónak az uniós kvótarendszert méltatta:

Én azt gondolom, hogy pillanatnyilag a kvótarendszer, amit ugye elővezettek, uniós szinten lenne egy olyan megoldás, ami Magyarország számára könnyebbséget hozna, anélkül, hogy Kósa Lajosnak vasfüggönyöket kellene építeni, anélkül is tudna segíteni azokon a problémákon, amikkel most szembesülünk, de leginkább, amivel esetleg szembesülhetnénk.”

A Soros Györggyel azonos állásponton lévő politikus az ellenzék többi pártjához hasonlóan a határkerítést is károsnak tartja:

a kerítés nem humánus, és egyáltalán nem jelenti a menekültkérdés megoldását.”

Hadházy Ákos: „nem a határra, hanem fideszes politikusok köré kellene kerítést húzni”

Volt párttársához hasonlóan Hadházy Ákos is több ízben kétségbe vonta a bevándorlás jelentette kockázatokat, mondván, tévedünk, ha elhisszük, hogy a kerítésen átmászó embereken múlik Magyarország jövője.

Hadházy Ákos 2015 augusztusában az ATV-n azon viccelődött, hogy nem a határra, hanem fideszes politikusok köré kellene kerítést húzni, mert ők a veszélyesek, nem a migránsok. Hadházy 2017 decemberében a Lánchíd Rádió műsorában az egész bevándorláskérdést és az emiatt indított nemzeti konzultációt egyszerűen „kitalációnak" nevezte.

Az LMP el tudja fogadni, hogy az Európai Unió kötelező kvótarendszerrel kezelje a menekültügyet”

– vallott színt a zöldpárt Ungár Péter és Meszerics Tamás révén a kvótákról, melyeknek később a létezését is tagadták.

Vona Gábor: „az iszlám az emberiség utolsó reménye”

A Jobbik korábbi elnökének iszlámot dicsőítő mondatai kiválóan példázzák, hogy a Jobbik eleinte miért csak langyos fél gőzzel, majd rövidesen száznyolcvan fokos fordulatot végrehajtva foglalt állást a bevándorlás kérdésében. 2015. augusztus 26-án Vona Gábor már a kormány által felhúzott határkerítést bírálta:

A kerítés az egy hatalmas bukás. Azt gondolom, hogy a kormány bevándorláspolitikájának a bukása történt meg. A kerítés még föl sem épült, de már nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére. Ezt egyébként a Jobbik a kezdetektől fogva jelezte.” 

A bukott pártvezér később arról is beszélt, hogy Toroczkai Lászlóval (aki azóta már a Mi Hazánk Mozgalom elnöke) ellentétben ő engedélyezné Magyarországon a mecsetek építését, de az üldözött keresztényeknek nem biztosítana menedéket.

Vona Gábor és a Jobbik esetében 2017. január 20-ára az is világossá vált, hogy a brüsszeli kvótarendszert sem tartják elutasítandónak:

Kvótarendszer is fölmerült már ugye, hogy kvóták alapján szétosztjuk (a bevándorlókat), és amíg ez mondjuk pár ezer emberről szól, addig azt mondom, hogy oké, lehet ezen gondolkodni.”

Gyöngyösi Márton: „menedékjogot kell adni a Szíriából érkező bevándorlóknak”

A zsidó származású képviselőket listázni kívánó politikus, a Jobbik frakcióvezetője számos fórumon kritizálta a magyar kormány álláspontját a bevándorlás kapcsán. 2018 márciusában a választások előtt egy biztonságpolitikai lapnak úgy nyilatkozott, hogy menedékjogot kell adni a Szíriából érkező bevándorlóknak. Szerinte, aki bizonyíthatóan Aleppó városából érkezik, annak menedékjogot kell adni.

Gyöngyösi a lapnak azt is leszögezte, hogy be kell tartani a nemzetközi egyezményeket. Gyöngyösi Márton panaszai szerint

ezeket a szerződéseket a magyar kormány nem tartja be, mert kiindulási országtól függetlenül nem enged be bevándorlókat, sőt, elutasítja a betelepítési kvótákat is.”

Kunhalmi Ágnes: „a bevándorlás álprobléma, nem létezik”

A szocialisták (MSZP) budapesti elnöke 2015 júniusában egy sajtótájékoztatón fogalmazott úgy, hogy a vesztébe rohan az az ország, amely falat húz határainál és ezzel „gettóba zárja magát”. Kunhalmi Ágnes ezt megelőzően magát a problémát is tagadta:

…ma a bevándorlással kapcsolatban nincs érdemi problémája Magyarországnak. Ez a probléma, ez egy álprobléma. Nem létezik. Ez a Fidesz által generált hiszti és műbalhé.”

A saját bevándorláspárti álláspontját Árpád vezér lemigránsozásán keresztül igazolni kívánó politikus a többi ellenzéki megszólalóhoz hasonlóan rendszeresen vasfüggönynek nevezte a felépítendő határkerítést:

A Fidesz-kormány megkezdte a vasfüggöny újraépítését. […] Az ország többsége nem akar falat a déli határra.”

Botka László: „azon leszünk, hogy a kerítés minél gyorsabban lebontható legyen”

Az MSZP szegedi polgármestere egy nagy visszhangot kiváltó külföldi interjúban fejtette ki 2017 decemberében, hogy kormányra kerülésük esetén azon lesznek, hogy mielőbb lebontsák a magyar-szerb határon felhúzott kerítést.

Jóérzésű ember, pártállástól függetlenül nem akarja, hogy az ország Európa közepén az országhatáron egy drótkerítés legyen, tehát a válaszom még egyszer az, hogy azon leszünk, hogy minél gyorsabban le tudjuk bontani”

– húzta alá Botka László.

Mint később kiderült, az MSZP már több mint 10 évvel ezelőtt, 2007-ben is bevándorláspárti álláspontot képviselt. Egy akkori MSZP-s dokumentum alapján a párt azt tervezte, hogy 10 százalékra növeli a Magyarországon lakó külföldiek számát az évszázad közepéig. Már akkor felmerült többek között a kvóták ötlete is, ám nem EU-s, csupán országos szinten, hasonló működési mechanizmussal. A párt politikusai – mint Ujhelyi István vagy Szanyi Tibor – rendre tagadták, hogy összefüggés lenne a bevándorlás és a terrorizmus között.

Karácsony Gergely: „semmiképpen se kerüljön sor a határ menti kerítés megépítésére"

Az MSZP-Párbeszéd bukott miniszterelnök-jelöltje erről az ATV-nek beszélt még 2015 májusában. Karácsony Gergely korábban sem rejtette véka alá a multikulturális társadalom iránti rajongását. 2015 januárjában a következőt posztolta a közösségi oldalára:

Meggyőződésünk, hogy egy sokszínű, különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező közösség erősíti és előreviszi Magyarországot.”

A határkerítés ellen ágáló Karácsony Gergely a válság kirobbanásakor több ízben is „gumicsontnak” nevezte a bevándorlás jelentette veszélyeket és a kormány intézkedéseit.

A zuglói polgármester párttársa, Jávor Benedek pedig a következőképpen foglalt állást:

Sürgősen meg kell teremteni a legális és biztonságos utat a menekülteknek, a kerítés nem megoldás.”

A Párbeszéd 2015 szeptemberében sorozatosan a magyar kormányt támadta a kerítés megépítése miatt, mely szerintük az embertelenség szimbólumává vált:

Ezerszer elmondtuk: a déli határon épített kerítés értelmetlen, embertelen és pazarlóan drága”

jelentette ki Tordai Bence.

Gyurcsány Ferenc: „Magyarországnak kifejezetten javára válna, ha befogadná a bevándorlókat”

A Demokratikus Koalíció elnöke 2015 szeptemberében – bizonyítva bevándorláspártiságát – egy-egy éjszakára saját házában szállásolta el a migránsok egy csoportját, akik épp Budapesten tartózkodtak.

Gyurcsány Ferenc a déli határnál tett látogatásakor azt is leszögezte, hogy Magyarországnak nagyvonalúbban kellene kezelnie a bevándorlást, eleget téve az Európai Unió „szabályainak”. A DK elnöke az egyik legfontosabb feladatnak nevezte, hogy helyreálljon a bizalom a magyar állam és a „menekültek” között, valamint hangsúlyozta, hogy „több információval kellene ellátni az érkezőket”.

Gyurcsány a Röszkénél történt áttörési kísérletkor a magyar határt védő rendőrök ellenében a migránsok védelmére kelt, mondván, „ünneplő, boldog tömeg érkezett Magyarországra”:

Minden bizonnyal a miniszterelnök utasítására a rendőrök támadtak rá a békés menekültekre, nem pedig fordítva. Bizonyítani fogom, hogy Röszke II-nél a rendőrök hátrébb vonták a sorfalat, kinyitották a határzárat, ünneplő, boldog tömeg érkezett Magyarországra, akiket a rendőrök, minden előzetes figyelmeztetés nélkül, brutálisan megtámadtak.”

Niedermüller Péter: „lebontanám a kerítést”

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője az egyik legvehemensebb bevándorláspárti politikusnak bizonyult magyar részről Brüsszelben, nem véletlen, hogy a Soros György-féle nyitott társadalom eszmeisége mellett is felszólalt:

Európát, a szabadságot, a nyitott társadalmat mindig meg fogjuk védeni.”

Egy 2016. márciusi EP-vita során a határkerítés és a szigorú bevándorláspolitika ellen szólalt fel, leszögezve:

Az Európai Unió sorsa nem lehet a bezárkózást hirdető, kerítéseket építő, idegengyűlölő politika foglya.”

Niedermüller a brüsszeli kényszerbetelepítések mellett is kiállt, úgy fogalmazva, hogy minden országnak egyenlő részt kell vállalnia a menekültek befogadásából, így Magyarországnak is. A DK-s politikus kijelentette:

lebontanám a határkerítést.”

A Demokratikus Koalíció valamennyi politikusa „fantomveszedelemnek” tartja a bevándorlási válságot. A párt szóvivője, Gréczy Zsolt a DK nevében 2018 októberében leszögezte, hogy a határvédelmet, a menekült- és bevándorlási politikát tagállami hatáskörből EU-s hatáskörbe kellene vonni.

Mellár Tamás: „mondjunk IGEN-t a kötelező betelepítésre”

A Márki-Zay Péter által gründolt Mindenki Magyarországa Mozgalom soraiban politizáló Mellár Tamás a kvótanépszavazás során az „IGEN” szavazatokra buzdított azon kérdésre, hogy „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Mellár szerint Magyarországnak ugyanis EU-tagként kötelessége elfogadnia az EU döntéseit, így a bevándorlók betelepítését is.

A mozgalom élén álló Márki-Zay Péter a kormány politikája kapcsán a „sorosozás” blokkolásának szükségességéről beszélt idén januárban, ezzel ellenzéki prioritásként kezelve a kormány Soros-szervezetek elleni intézkedéseinek leállítását. A jelenleg még polgármesteri pozícióban lévő politikus 2018 szeptemberében arra vetemedett, hogy egy migráns által elkövetett szexuális támadáson gúnyolódott, álhírnek tartva az atrocitást:

egy afgán fiatalember megerőszakolt valakit egy pesti szórakozóhelyen, ott, én nem tudom most eldönteni, egyáltalán nyitva volt-e ez a szórakozóhely, mert most már ilyen kérdések is felmerültek, hogy létezett-e?”

A 2015-ben kirobbant bevándorlási válság óta több mint 2 millió illegális bevándorló érkezett a Közel-Keletről és Észak-Afrikából Európába. A kontinens nyugati felén radikális mértékben nőtt a bűncselekmények száma, az iszlám terrorizmus következtében pedig több száz ártatlan ember vesztette életét az elmúlt években.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

amerika, london, párizs

Egyre több esetben fegyveresek segítik az Egyesült Államok területére illegálisan belépni szándékozó migránsokat a mexikói-amerikai határon. Donald Trump emiatt az USA hadseregének a bevetését fontolgatja.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

amerika, london, párizs

Az iszlám szélsőségesek világszerte büszkén osztják meg egymás között azt a videót, amelyben a merénylet előtt felesküdnek az Iszlám Állam zászlajára a Srí Lanka-i merényletsorozat végrehajtói.

Márki-Zay Péter a bíróság szerint is hazudott

A helyi kórház jó hírnevét sértő kijelentései mellett két másik ügyben is elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Péter "független" hódmezővásárhelyi polgármestert.

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

amerika, london, párizs

Ezt az ázsiai ország védelmi minisztere jelentette be, azonban nem részletezte, melyik terroristáról van szó, valamint melyik brit egyetemre járt a merénylő.

A Magyarországon elkapott szír terrorista letartóztatását meghosszabbították

Három hónappal meghosszabbították a Magyarországon elfogott, terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi, Hasszán F. letartóztatását.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére