Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A beismerés csendes forradalma

Kovács Tibor

2017. december 21. 14:38

A baloldali-liberális hiedelemvilág sarokköve, hogy no-go zónák nem léteznek. Ha ugyanis léteznének, akkor lennének párhuzamos társadalmak, akkor lenne migránserőszak, akkor nem működne az integráció, hamis lenne az egész pozitív migrációs propaganda és összedőlne a kártyavár.

A baloldali legendárium sarokköve

Nem tudom, hogy emlékeztek-e még arra, amikor a magyar baloldali média kirándulást szervezett Brüsszelbe, a Molenbeek negyedbe, hogy bebizonyítsa no-go zónák nem léteznek. A no-go zóna helyén egy békés polgári városrészt találtak. Nyomát sem lelték szélsőségeknek vagy törvényenkívüliségnek annak ellenére, hogy kevéssel azelőtt ott fogták el a párizsi merényletek egyik szervezőjét, Abdeslamot, akit több hónapon át rejtegetett a helyi lakosság és elfogásakor a rendőröket kövekkel dobálták meg. A hely, ahol örömtüzeket gyújtottak a brüsszeli reptéri merénylet hírére. Beszámolójukból kiderült, a no-go zóna nem is létezik, ahogy nem létezik sehol Európában, sem Németországban, sem Franciaországban, sem Svédországban. Rövid úton igazolva is látták a baloldal egyik kedvenc legendáját, hogy nincsenek no-go zónák, azokat csak az Orbán-félék találták ki, hogy szavazatokat szerezzenek.

A legendát minden gyújtogatás, nemi erőszak, bandaháborúk, videofelvételek és rendőrségi beszámolók ellenében is makacsul védték, ha egyszer Ujhelyi István (ki is az?) és Merkel azt állítja, hogy nincs, még ha a saját szemeddel is látod, akkor sincs.

Mint a viccben, amikor a férj rajtakapja a szomszéddal szexelő feleségét és a nő megkérdezi

– Drágám, most nekem hiszel vagy a saját szemednek?

Fotó: AFP

A legenda a baloldali hiedelemvilág sarokköve, ha van no-go zóna, akkor vannak párhuzamos társadalmak, akkor van migránserőszak, akkor nem működik az integráció, és akkor hamis az egész pozitív migrációs propaganda. Összedől a kártyavár és igazzá válnak az olyan jobboldaliak érvei, mint Orbán, Kurz vagy Seehofer. Amennyiben ez bekövetkezne, az olyan erkölcsi összeomlást okozna a baloldalon, mint ha a kiderülne a feleségről, hogy valóban megcsalta a férjét.

Ezért tagadni kell a végsőkig! De mi van akkor, ha a nő bevallja megcsalást?

Vallott a nő

A bajor CSU történelminek is nevezhető kongresszusán fellépett maga Angela Merkel is. A kongresszus több tekintetben áttörést hozott a német politikai kommunikációban. A CSU olyan mondatokkal sokkolt, amilyeneket eddig nem igazán hallhattunk mainstream pártoktól, és amiket a baloldali sajtó eddig simán nácinak minősített. Seehofer és utódja Söder olyan kijelentéseket tett, mint Németország és Bajorország "keresztény, és keresztény is marad", és aki "nálunk akar élni, annak velünk kell élnie, nem mellettünk vagy ellenünk". A CSU a sarkára állt, de ők eddig is realistán látták a migráció kérdését, csak nem voltak elég kemények Merkellel.

Fotó: AFP

Az igazi áttörést Merkel szavai jelentették, amiben beismerte, hogy vannak no-go zónák Németországban. Szavai szerint ugyan Bajorországban nincsenek ilyenek, de

eközben viszont Németországban vannak ilyen területek, ahová a rendőrség és a tűzoltóság fél bemenni. Ezt nem akarjuk, ezért teljes határozottsággal harcolni fogunk ellene a rendőrség, a biztonsági szolgálatok és a katonaság segítségével, hogy jól és szívesen éljünk Németországban."

A nő tehát vallott, ami egy olyan folyamat kezdete, ami forradalmi változásokat hozhat a migrációval szembeni európai politika tekintetében.

Merkel ugyanis nemcsak egy politikus, hanem Európa balliberális közvéleményének szellemi és politikai vezetője, akit Obama a szabad világ fáklyavivőjének nevezett távozása után. Az, aki szinte egy személyben volt felelős a migráció európai félrekezeléséért.

Amit ő mond, az nemcsak vélemény, hanem a Nyugat mainstream politikája számára iránymutatás, ha ő változik, mindennek változnia kell. Amikor Merkel beismeri a no-go zónák létét és ezekkel szemben kemény, akár a hadsereg bevetésének lehetőségét is felveti, akkor valójában kiüti a balos politika sarokkövét és romba dönti a teljes migránspárti európai politikát. Még ha gyanítom nem is ez a szándéka. Utólagosan érvényteleníti saját, a nemzetközi sajtó és politika korábbi állításait a migráció kezelhetőségével kapcsolatban.

De mi lesz most?

Beismerésével ez a folyamat elindult, ha szeretné a nemzetközi ballib közvélemény, ha nem. Hiába hallgatja agyon a tényt, a nő beismerte félrelépését. Merkel ilyet önszántából nem tehet, mert ezzel azt kockáztatja, hogy erkölcsileg lenullázza magát hívei előtt. (Előttünk már rég megtette.) A beismerés kényszer hatására történt. Pártjából és a CDU követői felől óriási a nyomás, mert felismerték, a valóságot tagadó politika vereséget eredményez és tarthatatlan. Ez a fordulat kezdete, de jelzi azt is, hogy a „nő” szeretné átmenteni magát az új korszakra, vezetni ezt a csendes forradalmat, mint ahogy a hűtlen nő szeretné a templomi kórust újjászervezni. Elképesztő módon ragaszkodik hatalmához és tesz még egy kísérletet, hogy finoman úgy változtassa meg a CDU politikáját, ami összeegyeztethető az elmúlt évek intézkedéseivel. Ez a mutatvány azonban lehetetlennek látszik. Bármilyen kicsi legyen is az első lépés, a no-go zónákról való beszéd következményei messzire mutatóak lesznek, amik mélyreható politikai változásokat eredményezhetnek. Ezeket a változásokat azonban nem vezényelheti le Merkel, mert ezeknek korábbi politikájának megtagadásán, sőt azzal való szembefordulásán kell alapulnia.

A CDU-ban valószínűleg felismerték, hogy az új nagykoalíció, még ha megvalósulna is, változatlan politika mellett halálra van ítélve. A szociáldemokraták baloldali populista követeléseinek kielégítése pedig még gyorsabb zuhanásba vinné a CDU-t. Ezért a párt elkezdett egy új választásra és új politikára játszani. Ehhez azonban új emberre lesz szükség. Merkel politikai változása felgyorsíthatja ezt a folyamatot, de a Muttitól nem lesz könnyű megszabadulniuk. Márpedig e nélkül a CDU nem képes megújulni. A helyzet mégis sokkal jobb, mint fél éve volt. A no-go zónák létének beismerése lökést adhat az európai politika változásának. Könnyebbé teszi a kvóta és az irreális migrációs politika elleni küzdelmet, ami mindenképpen jó hír Magyarországnak.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére