Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A BBC majd eldönti, mi is a fake news

2017. december 6. 17:28

LONDON, 17:28

Ugyanaz a liberális brit közszolgálat akar most okoskodni, melynek több meredek hírhamisítási botránya is volt.

A korrekt hírszolgáltatásáról híres és vitathatatlanul elfogulatlan brit közmédia azt tervezi, hogy a gimnáziumokban elkezdik majd terjeszteni, hogy mi is számít tényleges hírnek és mi a fake news.

A BBC munkatársai több mint ezer középiskolát akarnak majd meglátogatni, hogy ott oktassák a gyerekeket.

James Harding, a brit közszolgálati adó vezetője elmondta, hogy a kezdeményezés remek lehetőség arra, hogy bemutassák a tanulóknak, mi igaz és mi nem.

Az emberek sokkal több hírrel szembesülnek jelenleg, mint korábban, ezért fontos, hogy a kiskorúakat is megtanítsuk eldönteni, mi számít hiteles forrásnak és mi nem"

– fogalmazott az igazgató.

Fotó: AFP
Ez szép és jó, de nagyon álszent

Az eset azért gyönyörű, mert a BBC élen jár a hírhamisításban. Pont a brit közszolgálati adó volt az, amelyik úgy számolt be egy szír migráns robbantásos merényletéről, hogy "egy szíriai menekült életét vesztette egy robbanás során".

Van itt más is:

A liberális újságírók már ott tartanak, hogy az iszlamista terrortámadásokról már be sem kell számolni, és szerintük felesleges megemlíteni azt, hogy a merénylő éppenséggel iszlamista volt-e.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Török lap: az amerikaiak fogva tartják az ISIS vezetőjét

Amerikai csapatok fogták el Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjét, akit most egyik szíriai bázisukon tartanak fogva - állította vasárnap a Yeni Safak kormányközeli török napilap.

Tüntetés a Majdanon: tovább folytatódik Szaakasvili és Porosenko harca

Tüntetés a Majdanon: tovább folytatódik Szaakasvili és Porosenko harca

amerika, london, párizs

Több ezren tüntettek Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzó, egykori georgiai elnök vezetésével vasárnap Kijevben Petro Porosenko ukrán elnök menesztését követelve.

Mi lesz így az NFL-el?

Mi lesz így az NFL-el?

bulvár

Harmadik hónapja gyalázatos mélységekben az amerikai futball népszerűsége.

Belgium kemény választ adott egy ISIS-harcosnak, aki haza szeretne térni Európába

Belgium kemény választ adott egy ISIS-harcosnak, aki haza szeretne térni Európába

amerika, london, párizs

Semmiféle párbeszéd vagy tárgyalás sem kezdődhet egy terrorszervezet volt tagjaival, háborús bűnösökkel - mondta Charles Michel belga miniszterelnök azt követően, hogy egy Irakban fogva tartott belga állampolgár, egykori dzsihadista harcos felajánlotta, hogy információkkal segítené a belga titkosszolgálatokat.

Német belügyminiszter: a szerencsén is múlt, hogy idén 3 terrortámadást sikerült megakadályozni

Három terrortámadást akadályoztak meg az idén Németországban, 2000 óta pedig 16-ot - mondta Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban. Ez azt jelenti, hogy míg korábban évente átlagosan egy merényletet akadályoztak meg, idén már hármat kellett. Nagyon észnél kell lennie a német hatóságoknak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére