Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A baloldal migránsokra cserélte le a munkásosztályt

2019. február 19. 17:10

A Migrációkutató Intézet az egyik friss tanulmányában számadatokkal alátámasztott elemzést közöl arról, hogy az európai baloldal a klasszikus munkásosztály helyett ma már igen nagy mértékben a bevándorlók szavazataira támaszkodik. Sőt, a vallásokat egyébként általában elutasító mai baloldal egyik legerősebb új szavazóbázisa a nagyon vallásos és antiszemita iszlamista csoportokra épül.

A Migrációkutató Intézet legújabb tanulmánya szerint jelenleg az EU nyugati tagállamaiban a „muszlim szavazat” mint politikai fogalom már szorosan beleilleszkedik az „etnikai szavazat” (vagy vallási-kisebbségi szavazat) ismert kategóriájába.

Fotó: AFP

A nyugat-európai baloldali pártok ma már a szavazatmaximalizálás érdekében határozott taktikákat alkalmaznak a muszlim szavazatok megszerzésére (muszlim jelöltek indítása, erősen vallásos közösségi vezetők megnyerése).

Han Kyung Joon amerikai politológus szerint:

Minél baloldalibb egy politikai párt Európában, annál liberálisabb bevándorláspolitikát folytat."

A Migrációkutató Intézet szerint a szélsőbaloldali spanyol Podemos példának okáért deklaráltan a frissen érkezett bevándorlók támogatásának megnyeréséért javasolta a spanyol szavazati jog kiterjesztését. A javaslat mögött racionális megfontolások állnak, hiszen például egy olasz felmérés alapján egyértelműen elmondható, hogy a frissen érkezett bevándorlók döntő többsége a baloldalt támogatja.

Fotó: AFP

Taktikáik saját szempontjaikat tekintve eredményesnek bizonyulnak, ugyanis brit, francia és belga adatok alapján az elmúlt évek meghatározó választásain a muszlim szavazók döntő többsége a baloldali pártokat preferálta.

A 2007-es francia elnökválasztás első fordulójában a muszlim szavazók 64%-a szavazott Ségoléne Royal szocialista jelöltre, 19% Francois Bayrou jobbközép jelöltre és 1% Nicolas Sarkozy jobboldali jelöltre. A második fordulóban Royal táborát erősítette a szavazó muszlimok 95%-a. Hasonló képet mutatnak a belgiumi választások is. A 2004-es regionális választások során a szavazásra jogosult muszlimok 45,7%-a támogatta a szocialistákat, 13,3%-a a liberálisokat, és csupán 7,1%-a a kereszténydemokratákat. Fatima Zibouh belga szociológus szerint a 2007-es parlamenti választás megerősítette a muszlim szavazók „szoros baloldali elköteleződésének” tételét: ekkor ugyanis a szavazásra jogosult muszlimok 42,3%-a szavazott a szocialistákra, 16,7%-a a kereszténydemokratákra, 14,7%-a a liberálisokra és 12,2%-az Ecolo zöldpártra. Szintúgy a baloldal és a belga muszlimok politikai kötődését erősíti az a tény, hogy 1989 és 2009 között Brüsszel fővárosi régió parlamenti képviselőinek muszlim tagjai egy összesítés minden évében többségében szocialisták voltak.

Brit adatok szerint a politikai aktivitást vállaló muszlimok többségében szintúgy a baloldali pártok sorait erősítik:

Az Egyesült Királyságban a Manchesteri Egyetem BRIN (British Religion in Numbers) projektjének adatai alapján a muszlimok 85%-a a Munkáspártra szavazott a 2017-es parlamenti választáson."

Mindez pedig gyakorlatilag szemben áll a progresszív pártok által eddig nagy hangon meghirdetett szekuláris értékrenddel, hiszen ma már az erősen vallásos, sőt sok esetben a szélsőségesen iszlamista muszlim politikusok többsége is az állítólag progresszív baloldali pártokban politizál.

Fotó: AFP
Az első brit muszlim önkormányzati képviselőt (councillor) 1970-ben választották meg, egy 2000-es adatsor szerint pedig akkor már 219 muszlim önkormányzati képviselő volt az országban, közülük 166 munkáspárti (rajtuk kívül 27 liberális demokratáról, 20 konzervatívról és 6 egyéb pártkötődésű képviselőről tudott a szakirodalom). A brit muszlim önkormányzati képviselők között a baloldaliak a legutóbbi két önkormányzati választás során is erősen felülreprezentáltak voltak. 2014-ben az összes brit muszlim önkormányzati képviselő 84%-a, 2018-ban pedig 89%-a volt a Munkáspárt tagja.

A tanulmány kitér arra is, hogy a brit baloldal a muszlim szavazók megnyerésével párhuzamosan egyre erősebben Izrael-kritikus, alkalmanként nyíltan antiszemita retorikát is alkalmaz.

Ez különösen jellemző a Munkáspárt vezető alakjaira és bevándorló hátterű politikusaira. E párt elnöke, Jeremy Corbyn nem volt képes megnyugtató magyarázatot adni az antiszemitizmus pártján belüli jelenlétére. Részben ennek köszönhető, hogy friss felmérések szerint a brit zsidóság döntő többsége antiszemitának tekinti Corbynt.

A teljes elemzés a Migrációkutató Intézet weboldalán olvasható el.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

amerika, london, párizs

Súlyos pénzbüntetést kapott egy párizsi házaspár a hétvégén, miután olyan ruházatban jelentek meg a közterületen, amelyen a sárgamellényesek egyik politikai javaslata szerepelt.

A muszlim imavezetők 90 százaléka külföldről érkezik Németországba

Az imámok közel 90 százaléka külföldről, elsősorban Törökországból és Észak-Afrikából érkezik a németországi mecsetekbe - derült ki a Konrad Adenauer Stiftung tanulmányából.

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendőri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

piszkostizenkettő

Az amerikai demokraták - és csatolt globalista testvéreik szerte a világon - a 2016-os elnökválasztás óta nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Trump elnök lett. Ezért azóta fölvették azt a pózt, ami legjobban illeszkedik lényegükhöz: a toporzékoló, hisztériás kisgyerekét.

Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

csak neked, csak most

Villáminterjú Nógrádi György kül- és biztonságpolitikai szakértővel a terrorizmusról és az elmúlt hét ezzel kapcsolatos történéseiről.

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

kétharmad

A keresztény kultúrához való viszony nem vitakérdés, hanem sorskérdés - jelentette ki G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke az alapítvány Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának? címmel megrendezett konferenciáján.

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

amerika, london, párizs

Václav Klaus volt cseh államfő a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben kifejtette, hogy az Európai Parlament az EU hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja. Szocialisták és kereszténydemokraták együtt küzdenek az ellen, aki bírálni meri ezt a hivatalos európai álláspontot.

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

kétharmad

Beszámoló a Századvég Alapítvány konferenciájának kerekasztal-beszélgetéséről, melynek résztvevői Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke, Juhász Hajnalka miniszteri biztos, Gyorgyovich Miklós, a Századvég Alapítvány vezető kutatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője voltak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére