Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

85 milliárd fontos számlát nyújtana be Brüsszel a briteknek

2017. május 3. 11:58

LONDON, 11:58

Európai uniós források szerint a Bizottság francia és német nyomásra növelné az EU-ból kilépő britekre szabott kompenzációs összeg mértékét. Ahogyan azt már megírtuk, a korábban megállapított 60 milliárdos összeg is brutálisan magas volt, de a mostani terv még ezen is túltesz a maga 85 milliárd fontos nagyságával.

Theresa May és Jean-Claude Juncker

Fotó: AFP

Az EU képviselői felülvizsgálták korábbi számításaikat a Brexittel kapcsolatban arra vonatkozóan, hogy Nagy-Britannia a kiválása után mekkora összeggel tartozik majd nekik az elkövetkező két évet illetően, legfőképp mezőgazdasági és adminisztrációs szempontokat figyelembe véve.

Bár az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker eddig nem helyezett kilátásba pontos összeget ezzel kapcsolatban, azonban azt már elárulta, hogy ennek mértéke igen súlyos lesz. Az eddigi általános becslések az összeget 60 milliárd fontra tették, de úgy tűnik, hogy ez még ennél is súlyosabb lehet.

Valószínűleg nem véletlen, hogy az "újragondolt" összeg azután született meg, hogy Theresa May és Jean-Claude Juncker nemrég egy nem éppen felhőtlen megbeszélést folytatott a közelgő Brexit-tárgyalások okán.

A számla teljes és végleges összege azonban még változhat, mivel a jelenlegi kalkulációk a június 8-i tárgyalási időpontot veszik figyelembe. Az sem eldöntött még, hogy a briteket pontosan milyen járulékok és egyéb terhek megfizetésére köteleznék, így egyelőre csak óvatos becslésekről beszélhetünk, amelyek azonban megmutatják, hogy körülbelül milyen mértékű összeg megfizetésére köteleznék az Egyesült Királyságot.

Theresa May egyébként a Junckerrel való legutóbbi találkozásakor az egész ötletet habozás nélkül elutasította, és gyakorlatilag kijelentette, hogy nem fogják kifizetni az EU által feléjük benyújtott számlákat. A Brexit-minisztérium vezetője, David Davis szintén azonnal elutasította az összeg kifizetésének lehetőségét.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

kétharmad

Nem sokkal azután, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Soros-Sargentini-jelentést, Nadine Morano francia jobboldali politikus kitett egy posztot az Instagram-oldalára, melyben hosszasan méltatta a magyar miniszterelnököt, amiért megvédi a nemzeti szuverenitást.

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

kétharmad

Brüsszel "elfelejtette" elküldeni azt a pénzt, amelyet a magyar határvédelemre szántak.

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

Vége lehet a boros estéknek

Vége lehet a boros estéknek

century-on

A szőlőt megviseli a klímaváltozás. Kevesebb terem és más a minősége.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére