Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

80 ezer migráns tart az Európai Unió felé

2017. február 27. 09:28

A jó idő beköszöntével egyre több migráns érkezik a magyar-szerb határhoz, Szabadkára, miközben az utánpótlás is folyamatos. A balkáni útvonalon jelenleg 80 ezer ember tart az Európai Unió felé. A kormány kész szeretne lenni két hónapon belül a határon épülő második kerítéssel is, mielőtt a migránsok elérik Magyarországot.

A Belgrádban várakozó migránsok feszültebbek, türelmük egyre inkább elfogy. Nem akarnak sokáig Szerbiában maradni, mielőbb el szeretnék érni Nyugat-Európát. Sokszor annyira indulatosak, hogy egymással is összetűzésbe keverednek. A migránsok a belgrádi buszállomás környékén telepedtek le, hogy minél előbb el tudjanak menni Szerbiából, ha úgy hozza a sors. Az állomás emiatt egyre jobban hasonlít egy befogadóközpontra. Mobil illemhelyek, mosdók, vödrökből kialakított zuhanyzó, tűzifa, van "minden", ami kell.

A szerb fővárosban már napok óta dolgoznak a külföldi önkéntesek, hogy az illegális bevándorlók életkörülményein javíthassanak. A humanitáriusok annak ellenére is folytatják a munkát, hogy a szerb kormány folyamatosan kéri őket, hogy csak a táborokban tartózkodó bevándorlókon segítsenek. A szerb kormány szerint, a táborokban mindenki számára lenne hely, a bevándorlók azonban nem akarnak ezekbe bemenni.

Fotó: AFP

Már voltunk a magyar határnál, de elkaptak minket. Mondták, hogy menjünk táborba, de mi nem akarunk, mert akkor nem próbálkozhatnánk szabadon"

- mondta egy pakisztáni migráns.

Bakondi György szerint a balkáni útvonalon jelenleg mintegy 80 ezer ember van, több államban. A a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója úgy látja, hogy idén is arra kell készülni, hogy elhúzódó és tartós ostrom alatt lesz a déli határ. Emiatt a déli határon már elkezdték a második kerítés építését, amit két hónapon belül be fognak fejezni. Mivel a 10 kilométer hosszú okoskerítés bevált, ezért az új határzár is "okos" lesz, mozgásérzékelőkkel és hőkamerákkal szerelik fel. A 10 kilométer hosszú kísérleti okoskerítés szakaszon gyakorlatilag megszűnt az illegális határátlépés. A drótokon tíz-tizenöt centiméterenként érzékelőket helyeztek el, amelyek riasztanak, ha valaki hozzájuk ér.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A bevándorlás tömeges, tartós, illegális, szervezett, ráadásul nem egyszer erőszakos, s óriási az utánpótlási bázisa Ázsiában és Afrikában”

- mondta a miniszterelnök főtanácsadója, aki azonban megjegyezte azt is: a migránsok többsége áldozat.

(Híradó, Magyar Hírlap)

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Megtiltották a vallási jelképek viselését a belga rendőröknek

Megtiltották a vallási jelképek viselését a belga rendőröknek

amerika, london, párizs

A La Libre Belgique című napilap hétfőn arról írt, hogy a semlegesség megtartása a rendőrség kötelességei közé tartozik, ami semmilyen vallási jelkép viselését nem teszi lehetővé.

Megkezdődött a kétsebességes unió kiépítése

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter és Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter vezetésével német-francia munkacsoport alakult, amely javaslatokat dolgoz ki az Európai Unió és az euróövezet továbbfejlesztéséről - jelentette be a két miniszter hétfőn Berlinben.

A Dán Néppártnak nagyon bejön a magyar megoldás

A Dán Néppártnak nagyon bejön a magyar megoldás

amerika, london, párizs

A párt képviselői nemrég arról beszéltek, hogy ugyanolyan határzárat szeretnének a német-dán határra, mint amilyet Magyarország épített a déli határra.

Irán beszáll a terror elleni harcba

Irán beszáll a terror elleni harcba

amerika, london, párizs

Az újraválasztott vezető hétfői beszédében kijelentette, hogy szerinte gyökerestül kell kiirtani a terrorizmust a Közel-Keleten.

Trump és Netanjahu egy órán keresztül tárgyalt négyszemközt, zárt ajtók mögött

Trump és Netanjahu egy órán keresztül tárgyalt négyszemközt, zárt ajtók mögött

amerika, london, párizs

Donald Trump hétfőn Jeruzsálemben többek között arról biztosította Benjámin Netanjahut, hogy az orosz külügyminiszterrel közös, nem sokkal korábbi washingtoni találkozóján nem volt szó Izraelről. Az amerikai elnök ezzel azokra a sajtójelentésekre utalt, amelyek szerint a Szergej Lavrovval tartott két héttel ezelőtti megbeszélésén állítólag az izraeli hírszerzéstől származó információkat adott át.

Svájcban a helyes viselkedést és magatartást bemutató tájékoztató rajzfilm készült migránsok számára

Svájcban a helyes viselkedést és magatartást bemutató tájékoztató rajzfilm készült migránsok számára

amerika, london, párizs

Az erőszak különféle formáival és a szemeteléssel kapcsolatos panaszok miatt a svájci rendőrség felvilágosító kampányba kezdett a nemrég az országba érkezett migránsok körében. A kampány során a rendőrség képviselői meglátogatják a migránsokat ellátó intézményeket és bemutatnak egy olyan rajzfilmet, melyben kifejtik, hogy fizikailag senkit nem szabad bántalmazni vagy megerőszakolni.

Ha kell, Románia felé is kiterjeszti Magyarország a határvédelmet

Ha kell, Románia felé is kiterjeszti Magyarország a határvédelmet

közeleg a tél

Az elmúlt időszakban csak a rendkívül szigorú magyar határvédelem és a szerb-magyar határon felállított kerítés jelentett megoldást az illegális migrációval szemben - közölte Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter hétfői sajtótájékoztatóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Egyre több embernek van biztos megélhetése, Katalónia sarokba szorította Madridot, Palvin Barbi pedig ismét észbontó.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére