Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

80 ezer migráns tart az Európai Unió felé

2017. február 27. 09:28

A jó idő beköszöntével egyre több migráns érkezik a magyar-szerb határhoz, Szabadkára, miközben az utánpótlás is folyamatos. A balkáni útvonalon jelenleg 80 ezer ember tart az Európai Unió felé. A kormány kész szeretne lenni két hónapon belül a határon épülő második kerítéssel is, mielőtt a migránsok elérik Magyarországot.

A Belgrádban várakozó migránsok feszültebbek, türelmük egyre inkább elfogy. Nem akarnak sokáig Szerbiában maradni, mielőbb el szeretnék érni Nyugat-Európát. Sokszor annyira indulatosak, hogy egymással is összetűzésbe keverednek. A migránsok a belgrádi buszállomás környékén telepedtek le, hogy minél előbb el tudjanak menni Szerbiából, ha úgy hozza a sors. Az állomás emiatt egyre jobban hasonlít egy befogadóközpontra. Mobil illemhelyek, mosdók, vödrökből kialakított zuhanyzó, tűzifa, van "minden", ami kell.

A szerb fővárosban már napok óta dolgoznak a külföldi önkéntesek, hogy az illegális bevándorlók életkörülményein javíthassanak. A humanitáriusok annak ellenére is folytatják a munkát, hogy a szerb kormány folyamatosan kéri őket, hogy csak a táborokban tartózkodó bevándorlókon segítsenek. A szerb kormány szerint, a táborokban mindenki számára lenne hely, a bevándorlók azonban nem akarnak ezekbe bemenni.

Fotó: AFP

Már voltunk a magyar határnál, de elkaptak minket. Mondták, hogy menjünk táborba, de mi nem akarunk, mert akkor nem próbálkozhatnánk szabadon"

- mondta egy pakisztáni migráns.

Bakondi György szerint a balkáni útvonalon jelenleg mintegy 80 ezer ember van, több államban. A a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója úgy látja, hogy idén is arra kell készülni, hogy elhúzódó és tartós ostrom alatt lesz a déli határ. Emiatt a déli határon már elkezdték a második kerítés építését, amit két hónapon belül be fognak fejezni. Mivel a 10 kilométer hosszú okoskerítés bevált, ezért az új határzár is "okos" lesz, mozgásérzékelőkkel és hőkamerákkal szerelik fel. A 10 kilométer hosszú kísérleti okoskerítés szakaszon gyakorlatilag megszűnt az illegális határátlépés. A drótokon tíz-tizenöt centiméterenként érzékelőket helyeztek el, amelyek riasztanak, ha valaki hozzájuk ér.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A bevándorlás tömeges, tartós, illegális, szervezett, ráadásul nem egyszer erőszakos, s óriási az utánpótlási bázisa Ázsiában és Afrikában”

- mondta a miniszterelnök főtanácsadója, aki azonban megjegyezte azt is: a migránsok többsége áldozat.

(Híradó, Magyar Hírlap)

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 
A NATO nem hatékony a terrorizmus elleni fellépésben, ezért a szervezet vezetése sürgős változtatásokat tervez

A NATO nem hatékony a terrorizmus elleni fellépésben, ezért a szervezet vezetése sürgős változtatásokat tervez

amerika, london, párizs

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára szerint a NATO terrorizmus elleni harcban való részvételének hatékonyságát a lehető leghamarabb jelentősen növelni kell. Ez az oka, hogy a tervek szerint a védelmi kiadások tehermegosztásának megvitatása mellett a terrorizmus elleni küzdelem lesz a NATO májusi brüsszeli csúcstalálkozójának a másik fő témája.

Londoni merénylet: csak a szerencsén múlt egy magyar lány élete

Londoni merénylet: csak a szerencsén múlt egy magyar lány élete

amerika, london, párizs

Szili Fanni a környéken sétálgatott a támadás idején.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Pikáns országgal bővülhet a NATO; Erdogannak már nagyon elege van az EU-ból; Kapcsolat lehet a tavalyi brüsszeli és a mostani londoni merénylet között. A reggel legfontosabb hírei - pálinkás jó reggelt mindenkinek!

Lengyel testvéreinkhez látogat a magyar államfő

Lengyel testvéreinkhez látogat a magyar államfő

közeleg a tél

Áder János magyar és Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök pénteken együtt ünnepli a lengyel-magyar barátság napját ma a közép-lengyelországi Piotrków Trybunalskiban. A kétnapos rendezvényen a politikusok egyeztetnek az európai politikáról és a közép-európai együttműködésről is.

NATO-tag lesz Montenegró

Hazánk is támogatja a balkáni állam felvételét.

New Yorkban nagyon pipák Kim Dzsong Un miatt

New Yorkban nagyon pipák Kim Dzsong Un miatt

amerika, london, párizs

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) csütörtökön élesen elítélte a legutóbbi észak-koreai rakétakísérletet és rakétahajtómű tesztet.

Egy videó, ami mindent elmond a feministákról

Egy videó, ami mindent elmond a feministákról

szelektív

2017-ben, Amerikában, ahol aztán soha nem látott mértékű a nők elnyomása, jobb módot keresve sem találhattak volna a tiltakozásra a feministák. Ettől biztos nem fogják őket tárgyiasítani. Ja de, mégis!

Háláját fejezte ki Magyarországnak a NATO-főtitkár

Közeleg a NATO csúcs, melynek a terrorizmus elleni küzdelem lesz a fő témája. A találkozót Brüsszelben rendezik meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére