Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

80 ezer migráns tart az Európai Unió felé

2017. február 27. 09:28

A jó idő beköszöntével egyre több migráns érkezik a magyar-szerb határhoz, Szabadkára, miközben az utánpótlás is folyamatos. A balkáni útvonalon jelenleg 80 ezer ember tart az Európai Unió felé. A kormány kész szeretne lenni két hónapon belül a határon épülő második kerítéssel is, mielőtt a migránsok elérik Magyarországot.

A Belgrádban várakozó migránsok feszültebbek, türelmük egyre inkább elfogy. Nem akarnak sokáig Szerbiában maradni, mielőbb el szeretnék érni Nyugat-Európát. Sokszor annyira indulatosak, hogy egymással is összetűzésbe keverednek. A migránsok a belgrádi buszállomás környékén telepedtek le, hogy minél előbb el tudjanak menni Szerbiából, ha úgy hozza a sors. Az állomás emiatt egyre jobban hasonlít egy befogadóközpontra. Mobil illemhelyek, mosdók, vödrökből kialakított zuhanyzó, tűzifa, van "minden", ami kell.

A szerb fővárosban már napok óta dolgoznak a külföldi önkéntesek, hogy az illegális bevándorlók életkörülményein javíthassanak. A humanitáriusok annak ellenére is folytatják a munkát, hogy a szerb kormány folyamatosan kéri őket, hogy csak a táborokban tartózkodó bevándorlókon segítsenek. A szerb kormány szerint, a táborokban mindenki számára lenne hely, a bevándorlók azonban nem akarnak ezekbe bemenni.

Fotó: AFP

Már voltunk a magyar határnál, de elkaptak minket. Mondták, hogy menjünk táborba, de mi nem akarunk, mert akkor nem próbálkozhatnánk szabadon"

- mondta egy pakisztáni migráns.

Bakondi György szerint a balkáni útvonalon jelenleg mintegy 80 ezer ember van, több államban. A a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója úgy látja, hogy idén is arra kell készülni, hogy elhúzódó és tartós ostrom alatt lesz a déli határ. Emiatt a déli határon már elkezdték a második kerítés építését, amit két hónapon belül be fognak fejezni. Mivel a 10 kilométer hosszú okoskerítés bevált, ezért az új határzár is "okos" lesz, mozgásérzékelőkkel és hőkamerákkal szerelik fel. A 10 kilométer hosszú kísérleti okoskerítés szakaszon gyakorlatilag megszűnt az illegális határátlépés. A drótokon tíz-tizenöt centiméterenként érzékelőket helyeztek el, amelyek riasztanak, ha valaki hozzájuk ér.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A bevándorlás tömeges, tartós, illegális, szervezett, ráadásul nem egyszer erőszakos, s óriási az utánpótlási bázisa Ázsiában és Afrikában”

- mondta a miniszterelnök főtanácsadója, aki azonban megjegyezte azt is: a migránsok többsége áldozat.

(Híradó, Magyar Hírlap)

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Ez lehet a válasz Trianon kihívására

Ez lehet a válasz Trianon kihívására

közeleg a tél

A kornak megfelelő választ kell adni Trianon kihívására, ma ilyen például a nemzet közjogi egyesítése az állampolgárság által - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Tusnádfürdőn.

Választási csalás: Clintonék törvénytelenül használták fel a postásokat a kampányukban

Választási csalás: Clintonék törvénytelenül használták fel a postásokat a kampányukban

amerika, london, párizs

Az Amerikai Postahivatal (U.S. Postal Service, USPS) több törvényt is megszegett, amikor nyomás alá helyezte vezetőit, hogy tömegesen engedjék szabadságra a postásokat, hogy azok kampányolhassanak Hillary Clinton és más demokrata párti politikusok mellett.

Lehetséges forgatókönyv? Német sajtó már polgárháborúban reménykednek

Az elmúlt időszakban, leginkább baloldali lyukakból, egyre többször polgárháborús szellő lobbant fel. Egy tekintélyes német lap - felteszem teljesen komoly szándékkal - épp arról értekezik, hogy Magyarországon "hideg polgárháború" zajlik. Bármit is jelentsen ez.

Kína európai vizeken fitogtatja a haderejét

Kína európai vizeken fitogtatja a haderejét

amerika, london, párizs

Oroszország és Kína pénteken megkezdte első közös haditengerészeti gyakorlatát a Balti-tengeren, az Oroszországhoz tartozó, attól területileg elkülönült Kalinyingrádi területen található Baltyijszk kikötőváros partjainál.

Katar enged a nyomásnak

A katari emír megváltoztatta az ország terrorellenes törvényét, hogy eleget tegyen szomszédjai követelésének és, hogy ne tűnjön úgy, mintha Katar terroristákat finanszíroz. Ezt a vádat egyébként sosem ismerte el Doha.

Csodálatos győzelemmel vertük a franciákat

Csodálatos győzelemmel vertük a franciákat

hajrá, magyarok!

Pénteken játszotta a magyar válogatott utolsó csoportmérkőzését a hazai rendezésű világbajnokságon. A csapatkapitány, Märcz Tamás a mérkőzés előtt úgy nyilatkozott, hogy kötelező a győzelem. Sikerült is.

800 ezer migráns szeretne átjutni Líbiából Európába

800 ezer migráns szeretne átjutni Líbiából Európába

amerika, london, párizs

Gérard Collomb francia belügyminiszter pénteken 800 ezerre becsülte azoknak a számát, akik jelenleg Líbia partjainál várnak arra, hogy a Földközi-tengeren csónakokkal átkelve megpróbáljanak illegálisan Európába jutni.

Lemondott a Fehér Ház szóvivője

Lemondott a Fehér Ház szóvivője

amerika, london, párizs

Lemondott Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője pénteken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére