Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

80 ezer migráns tart az Európai Unió felé

2017. február 27. 09:28

A jó idő beköszöntével egyre több migráns érkezik a magyar-szerb határhoz, Szabadkára, miközben az utánpótlás is folyamatos. A balkáni útvonalon jelenleg 80 ezer ember tart az Európai Unió felé. A kormány kész szeretne lenni két hónapon belül a határon épülő második kerítéssel is, mielőtt a migránsok elérik Magyarországot.

A Belgrádban várakozó migránsok feszültebbek, türelmük egyre inkább elfogy. Nem akarnak sokáig Szerbiában maradni, mielőbb el szeretnék érni Nyugat-Európát. Sokszor annyira indulatosak, hogy egymással is összetűzésbe keverednek. A migránsok a belgrádi buszállomás környékén telepedtek le, hogy minél előbb el tudjanak menni Szerbiából, ha úgy hozza a sors. Az állomás emiatt egyre jobban hasonlít egy befogadóközpontra. Mobil illemhelyek, mosdók, vödrökből kialakított zuhanyzó, tűzifa, van "minden", ami kell.

A szerb fővárosban már napok óta dolgoznak a külföldi önkéntesek, hogy az illegális bevándorlók életkörülményein javíthassanak. A humanitáriusok annak ellenére is folytatják a munkát, hogy a szerb kormány folyamatosan kéri őket, hogy csak a táborokban tartózkodó bevándorlókon segítsenek. A szerb kormány szerint, a táborokban mindenki számára lenne hely, a bevándorlók azonban nem akarnak ezekbe bemenni.

Fotó: AFP

Már voltunk a magyar határnál, de elkaptak minket. Mondták, hogy menjünk táborba, de mi nem akarunk, mert akkor nem próbálkozhatnánk szabadon"

- mondta egy pakisztáni migráns.

Bakondi György szerint a balkáni útvonalon jelenleg mintegy 80 ezer ember van, több államban. A a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója úgy látja, hogy idén is arra kell készülni, hogy elhúzódó és tartós ostrom alatt lesz a déli határ. Emiatt a déli határon már elkezdték a második kerítés építését, amit két hónapon belül be fognak fejezni. Mivel a 10 kilométer hosszú okoskerítés bevált, ezért az új határzár is "okos" lesz, mozgásérzékelőkkel és hőkamerákkal szerelik fel. A 10 kilométer hosszú kísérleti okoskerítés szakaszon gyakorlatilag megszűnt az illegális határátlépés. A drótokon tíz-tizenöt centiméterenként érzékelőket helyeztek el, amelyek riasztanak, ha valaki hozzájuk ér.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A bevándorlás tömeges, tartós, illegális, szervezett, ráadásul nem egyszer erőszakos, s óriási az utánpótlási bázisa Ázsiában és Afrikában”

- mondta a miniszterelnök főtanácsadója, aki azonban megjegyezte azt is: a migránsok többsége áldozat.

(Híradó, Magyar Hírlap)

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Egy hatalmas villanás szelte át az űr sötétjét

Két neutroncsillag ütközése során keletkezett gravitációs hullámokat figyeltek meg a LIGO-Virgo tudományos együttműködés kutatói. A legújabb felfedezéssel a gravitációs hullámok mellett már optikailag megfigyelhető jeleket is sikerült detektálni, ami a "többcsatornás csillagászat" megszületéséhez vezetett.

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

amerika, london, párizs

Növekedett a migránsok száma Bosznia-Hercegovinában.

Így búcsúzott Bernd Storck

Így búcsúzott Bernd Storck

hajrá, magyarok!

A labdarúgó-válogatott volt edzője búcsúzóul elmondta, hogy a fejlődés már elindult a magyar labdarúgásban, és további alázatos munkával fenn is tartható.

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

amerika, london, párizs

Bár nagyon kicsi az esély arra, hogy engedélyezzék a teljes testet elfedő, a muszlim nők számára kötelezően hordandó ruhadarab betiltását, Québec mégis szigorítana.

Afrikában legyenek a hotspotok, ne Európában!

A Migrációkutató Intézet szerint afrikai hotspotok létrehozása jelentősen csökkentené a Földközi-tengernél tapasztalható migrációs nyomást, orvosolná a katasztrofális líbiai humanitárius helyzetet, és apasztaná az embercsempész és dzsihadista csoportok bevételeit.

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

amerika, london, párizs

Bruno Jost különleges nyomozó lezárta a berlini terrortámadással kapcsolatos vizsgálatát. Az eredményekből kiderült, hogy a rendőröknek lehetősége volt még időben elkapni Amrit.

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

amerika, london, párizs

Steve Bannon, Donald Trump elnök egykori tanácsadója és a Breitbart News ügyvezető elnöke arra figyelmeztetett, hogy hiba megbízni a Szilícium-völgy uraiban és a washingtoni elitben.

Szabadon bűnözhetsz két hétig Budapesten

Van egy felfestett buszsáv, amit büntetlenül lehet használni, csak épp senki sem tud róla.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére