Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

8 közel-keleti banda, akik tényleg felforrósítják a hangulatot

888.hu

2015. szeptember 19. 08:00

Az Iszlám Állam harci indulóin túl is van zenei élet a vidámabb napokat is megélt közel-keleti országokban. 8 biztos befutó, ha esetleg egy térségbeli fesztiválon kötnél ki.
a szíriai lakodalmas császár

1. Az iráni Cseh Tamás

Mohsen Namjoo az európai énekes-vonalat követi perzsa elemekkel vegyítve: Bob Dylan, Leonard Cohen vagy Cseh Tamás világa ez, csak a helyszín itt éppen Teherán. Mohsen Namjoo dalai a 2009-es „zöld forradalom” hívei számára sokat jelentenek, őt magát 5 év börtönbüntetésre ítélték, mivel szövegével a vádak szerint megszentségtelenítette a Koránt. Jelenleg az Egyesült Államokban él, ott zenél és tart előadásokat az iráni zenéről, költészetről és a majdnem sikeres forradalmakról.

2. Talmudi tanítónő

Victoria Hanna izraeli énekesnő, „hangtanár”, a valóságtól teljesen elszakadva énekel gyermekmondókákat, középkori és ókori héber és arámi szövegeket, kortárs izraeli verseket. M.I.A. stílusa, óhéber kiadásban.

3. Palesztin rap

DAM – Da Arabic MCs, izraeli-palesztin rapperek Lidda városából. 3 fiú és 1 lány énekel – rappel kisebbségi létről, megszállásról, zsidó-palesztin szerelemről vagy legújabban a nők jogairól. Leghíresebb daluk a Meen erhabi, azaz "Ki a terrorista?"

4. Libanoni indie pop

A Mashrou’ Leila, élén egy vállaltan meleg énekes sráccal. Bejrúti életérzés, indie pop stílus, hatalmas siker mindenhol, számaik még izraeli bulikban is mennek.

5. Palesztin gitáros

Maysa Daw, a DAM-ot kiegészítő kellemes hangú izraeli-palesztin előadónő, aki keményen fellép a patriarchális modell ellen, elege van az egész közel-keleti helyzetből és megmutatja, hogy az arab világban is lehet érvényesülni szimplán egy gitárral is.

6. Szíriai lakodalmas császár

Omar Sulayman a szír esküvők sztárja. Hagyományos arab lakodalmi zenét játszik, mióta elhagyta Szíriát, főleg Németországban. Az arab közösségek világszerte szó szerint megőrülnek az úrért, a szemüvegét elnézve mindez érthető is.

7. Az igazi arab

The Narcysist, montreali iraki rapper, képzőművész, költő, aktivista, vagy ha éppen úgy adódik bábszínházas. A 9/11 utáni muszlim-ellenes hangulatban állt bele az „aktivista rapper” szerepbe. Iraki népviseletben, fezben, kefiyyében, saját maga által tervezett arab ékszerekben zúdítja az átlag észak-amerikai arabok és muszlimok panaszait a nagyvilágra.

8. Techno lázadók

A Mahragan zene Kairó nyomornegyedeinek elektronikus lázadása. Alapját az egyiptomi lakodalmas zene adja, amelyet évtizedeken át lenézett az egyiptomi közép- és felsőosztály. Néhány évvel ezelőtt aztán vállalkozó kedvű egyiptomi dj-k elkezdtek kísérletezni, keverve a lakodalmas népzenét (shaabi) egyszerű gépi aláfestéssel, alárepeléssel, autotune-nal. Így jött létre a mahragan vagy elektro sha’abi, ahogy többen hívják.

Ma már több ezer fős mahragan bulik vannak Egyiptom szerte, ahol a többnyire férfiakból álló közönség önálló szubkultúrát hozott létre. A szegénynegyedek ellenálló zenéje az egyiptomi populáris kultúra része lett, de bázisát máig azok a szegénynegyedekből származó fiatalok adják, akik aggódnak a 2011-es forradalom eredményeiért (joggal). Szísziékék számára talán jobb is, ha ezek a srácok inkább zúznak, mintsem forradalmat csinálnak.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére