Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
century-on
 
 
 
 

8 kérdés, 8 válasz Stephen Hawkingtól

2015. október 11. 13:54

A világhírű asztrofizikus rész vett a Reddit "kérdezz tőlem bármit" beszélgetésében, és válaszolt a rajongók kérdéseire. Hawking szerint a mesterséges intelligencia kétélű fegyver, a legnagyobb rejtélyt viszont a nők jelentik még a hozzá hasonló zseniknek is.

1. Mikorra fogják kifejleszteni a mesterséges intelligenciát?

Egyáltalán nincs konszenzus a mesterséges intelligencia kutatói között, hogy mikorra fognak egy emberi szintű mesterséges intelligenciát (MI) felépíteni, úgyhogy senkinek ne higgyünk, aki olyanokat állít, hogy ez még a mi életünkben megtörténik, vagy nem történik meg. De amikor bekövetkezik, az lehet a legjobb vagy a legrosszabb dolog az emberiség történetében; nagyon fontos lenne, hogy helyesen használjuk.

2. Lehetséges, hogy a gépek okosabbak legyenek megalkotóiknál?

Nyilvánvalóan lehetséges, hogy valami intelligensebb legyen az őseinél, mi is intelligensebbek vagyunk majom-szerű őseinknél, és Einstein is okosabb volt a szüleinél. Ha ez megtörténik a mesterséges intelligencia esetében is, egy intelligencia-robbanás fog bekövetkezni, a gépek még annál is okosabbak lesznek nálunk, mint amennyivel mi okosabbak vagyunk a csigáknál.

3. Miért aggasztja a mesterséges intelligencia?

Legnagyobb kockázat nem a rosszindulat, hanem a kompetencia. Egy szuperintelligens gép rendkívül hatékonyan fogja érvényesíteni a céljait, és ha ezek a célok nem esnek egybe a mieinkkel, akkor bajban leszünk. Valószínűleg nem vagy egy ördögien gonosz hangya-gyűlölő, de ha egy hidroelektronikus zöldenergia projekt felelőse vagy, és az elárasztásra váró területen van egy hangyaboly, akkor a hangyák rosszul járnak. Ne kerüljön az emberiség a hangyák helyzetébe.

4. Elképzelhetőnek tart egy technológiai munkanélküliséget, amikor a robotok elveszik az emberek munkáját?

Mindenki luxuséletet élhet, ha a gépek termelte javakat elosztjuk, de a legtöbb ember nyomorúságosan szegény lesz, hogyha a gépek tulajdonosai sikeresen lobbiznak az újraelosztás ellen. Az eddigi trendek inkább az utóbbi irányba mutattak, a technológiai fejlődés egyre növekvő egyenlőtlenséggel jár együtt.

5. Mi a leginkább zavarba ejtő rejtély a világon?

A nők. Hiába van PhD-m fizikából, még mindig a nők a legnagyobb rejtély.

6. Mi a kedvenc száma?

A "Have I Told You Lately" Rod Stewarttól

7. Mi a kedvenc filme?

Jules és Jim.

 8. Mi volt a legviccesebb dolog, amit legutóbb látott a neten?

Az Agymenők. (Hawking vendégszereplőként önmagát alakította a sorozatban)

(Quartz)

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Most akkor hány nem létezik valójában?

Most akkor hány nem létezik valójában?

kétharmad

Liberális körökben az egyik legfelkapottabb téma manapság a gender, vagyis a társadalmi nemek elmélete. A genderhívők nem a biológiai nemekben, vagyis a férfiban és nőben gondolkodnak, hanem tucatnyi társadalmi nemben. A genderszabadságnak az is része lehet, hogy valaki reggel még férfinak érzi magát, de estére már nőként viselkedik. Ezt a "tudományt" a jövőben a magyar kormány nem kívánja államilag finanszírozni a magyar egyetemeken. Mondanom sem kell, a libsi hiszti egyből beindult.

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

amerika, london, párizs

A háborús bűncselekmények miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok pénteken élő adásban jelentkezett be telefonon a szerbiai Happy Televízióban, ezért az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) úgy döntött, a következő egy hónap során felvételt készít az elítélt beszélgetéseiről.

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

amerika, london, párizs

Angela Merkel német kancellár Chemnitzbe látogatott. A kelet-németországi város arról vált híressé az elmúlt hónapokban, hogy egy gyilkos migráns miatt nagy tüntetések folytak a városban. Az elmúlt hónapokban egyre csökkent a feszültség, ám Merkel megérkezése kiverte a biztosítékot és a tüntetők újra ellepték az utcákat.

The UN migration pact is a crackdown on national sovereignty and here is the reason why

The UN migration pact is a crackdown on national sovereignty and here is the reason why

amerika, london, párizs

The "Global Compact for Safe, Orderdly and Regular Migration" is about to be signed in December. However, the tendency we see is that more and more countries are backing out of the agreement. Let us examine the reasons behind this phenomenon.

Az utcán maszturbált, majd egy 68 éves asszonyt erőszakolt meg egy "menekült"

Az utcán maszturbált, majd egy 68 éves asszonyt erőszakolt meg egy "menekült"

amerika, london, párizs

A felkavaró eset Olaszországban történt, a hajléktalan migráns egy hónappal ezelőtt kapott menekültstátuszt.

Orbán: Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll

Orbán: Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester szombaton aláírta a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló megállapodást, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának létrehozása.

Hatalmas fölényben a Brexit-pártiak Nagy-Britanniában

Hatalmas fölényben a Brexit-pártiak Nagy-Britanniában

amerika, london, párizs

Drasztikusan apad a brüsszelita, maradáspártiak csoportja Nagy-Britanniában, miután egy friss felmérés szerint a megkérdezettek mindössze 28 százaléka gondolja úgy, hogy el kellene vetni egy az egyben az unióból való kilépés ötletét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére