Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

8 halálra ítélt. Vajon megérdemelték?

Kozma Zsuzsi

2015. október 10. 18:48

Ma van a halálbüntetés elleni világnap. Ennek alkalmából összegyűjtöttünk 8 bűnözőt, akik felett így jártak el. Lássuk, el kell-e törtölni ezt a büntetést a világról.
1. A tiszazugi arzénes asszonyok

1929 nyarán fényt derült egy szörnyű esetre. Az áldozatok elsősorban csecsemők, nyomorék gyerekek voltak. Az egyes feltételezések és becslések szerint az arzénnel mérgezett áldozatok száma az ezret is elérhette. A perek több évig húzódtak, halálra ítélték asszonyokat.

2. Andrij Romanovics Csikatilo 

A rosztovi rém az egyik legismertebb szovjet sorozatgyilkos. Áldozatai száma elérhette az 65 is, ő ebből 56 gyilkosságot ismert be.1994-ben golyó által végezték ki.

3. Ronnie Lee Gardner

Gardnert is gyilkosságért ítélték el, miután 1985-ben megpróbált elszökni egy bírósági tárgyalásról, és menekülés közben lelőtt egy védőügyvédet, aki belehalt sérülésébe. Már akkor is gyilkosságért állt a bíróság előtt: korábban lelőtt egy bárpincért is. Gardner 25 évet töltött a siralomházban, majd golyó által kivégezték.

4. John Wayne Gacy

Amerikai sorozatgyilkos, akit "gyilkos bohócként" emlegetnek. 33 fiú és férfi megerőszakolása és megölése miatt ítéltek el. 27 holttestet a férfi pincéjében, a többit a közeli folyóban találták meg. A Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mert 21 gyilkosságáért életfogytiglani, 12-ért pedig halálbüntetést kapott.

5. Ted Bundy

Az USA leghírhedtebb sorozatgyilkosainak egyike volt, fiatal lányokat erőszakolt és gyilkolt meg szerte az Amerikai Egyesült Államokban. Bundy 30 nő meggyilkolását ismerte be, de az áldozatok valódi száma a mai napig rejtély. Általában agyonverte, máskor megfojtotta a védtelen nőket. Mindemellett nekrofiliával is gyanúsították. Brutalitása ellenére általában művelt és vonzó férfiként írták le. Barátai és ismerősei úgy emlékeztek rá, mint egy jóképű és meggyőző férfira. 1989. január 24-én végezték ki.

6. John Haigh

Nyereségvágyból ölte meg első áldozatát, a főnökét, Donald McSwannt. Miután ivott a férfi véréből, testét feldarabolta, és egy savval teli kádban oldotta fel, majd hónapok múltán McSwann szüleivel és számos későbbi áldozatával is hasonló módon végzett. Halálra ítélték: 1949. augusztus 6-án akasztották fel a Wandsworth börtönben.

7. Liu Han

Bánya- és ingatlanérdekeltségeiből meggazdagodott Liu Hant az utóbbi idők legnagyobbnak tartott kínai maffiaperében halálraítélték.

8. Szaddám Huszein

Saddam Hussein Irak elnöke volt több mint két évtizeden keresztül. Ő volt az irak-iráni háború egyik fő okozója. 2003-ban fogták el az amerikaiak. Többek között politikai ellenfelek, vallási vezetők valamint több százezer észak-iraki kurd megölése miatt ítélték halálra.

Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kincs, ami nincs: eltűnt a szlovák nemzeti kincs aranytárgyainak egy része

Kincs, ami nincs: eltűnt a szlovák nemzeti kincs aranytárgyainak egy része

amerika, london, párizs

Eltűnt a legrégebbi szlovák kulturális intézmény, a Matica Slovenská alapítványa által felügyelt nemzeti kincs aranytárgyainak egy része, a keletkezett kárt egyelőre nem számszerűsítették - számolt be a szlovák sajtó az intézmény közlésére hivatkozva. Egyelőre nincs hír arról, hogy pontosan mi és milyen értékben tűnt el annak az országnak a kincsei közül, amely szerint Szvatopluk és Csák Máté is szlovák király volt.

Egy bomba miatt kellett kiüríteni egy berlini mekit

Csütörtök délelőtt bombát találtak egy berlini gyorsétteremben, amit ki is kellett üríteni. A hatóságok két óra alatt fejezték be a munkát.

A Jobbik újabb blöffje, most államfőt buktatnának

A Jobbik újabb blöffje, most államfőt buktatnának

piszkostizenkettő

Vona Gábor pártelnök közölte, hogy megfosztási eljárást kezdeményez az államfő ellen a Jobbik, ha Áder János aláírja a plakáttörvényt. Mivel e tekintetben a demokratikus út gyakorlatilag járhatatlan számukra, marad a jól bevált erőszak, az "úgy nyakon b888lak, hogy leszáll a fejed" attitűd. Eközben a Tett és Védelem Alapítvány szerint sikertelen volt a párt cukikampánya, zajlik a "taktikai képmutatás".

Elsöprő erejű gazdasági és diplomáciai hullám várható Amerikától - a mi előnyünkre

Elsöprő erejű gazdasági és diplomáciai hullám várható Amerikától - a mi előnyünkre

közeleg a tél

Eric Stewart, az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács (US-Hungary Business Council) elnöke egy friss bejegyzésében kérte tőlünk - magyaroktól -, hogy várjuk meg, míg a helyükre kerülnek Trump adminisztrációjában az "új elemek", ugyanis attól kezdve, nem lesz megállás: meg fogja mindkét nemzetet csapni az együttműködésükből fakadó gazdasági és politikai prosperáció hulláma.

Az EU állampolgárai egyöntetűen erős határvédelmet szeretnének

Az EU állampolgárai egyöntetűen erős határvédelmet szeretnének

közeleg a tél

Az emberek Európa-szerte hatékonyabb határvédelmet szeretnének, valamint az uniós állampolgárok szerint az EU késve reagált az utóbbi évek legsúlyosabb politikai és gazdasági válságaira - derült ki a Századvég Alapítvány legfrissebb, a 28 EU-tagállamban végzett felméréséből.

Kiálltak Orbán Viktor mellett a New York-i zsidók

Kiálltak Orbán Viktor mellett a New York-i zsidók

közeleg a tél

Az amerikai város ortodox zsidó közössége megvédte a magyar miniszterelnököt egy másik zsidó szervezettel szemben.

Döbbenetes vallomás: így engedték elmenekülni az amerikaiak az ISIS vezetőjét

Döbbenetes vallomás: így engedték elmenekülni az amerikaiak az ISIS vezetőjét

amerika, london, párizs

Nem mindennapi amerikai katonai leirat látott napvilágot, melyet a többek között Afganisztánt és Irakot is megjárt, ottani különleges egységek volt drónszakértője, Brett Velicovich jegyez.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére