Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

8 halálra ítélt. Vajon megérdemelték?

Kozma Zsuzsi

2015. október 10. 18:48

Ma van a halálbüntetés elleni világnap. Ennek alkalmából összegyűjtöttünk 8 bűnözőt, akik felett így jártak el. Lássuk, el kell-e törtölni ezt a büntetést a világról.
1. A tiszazugi arzénes asszonyok

1929 nyarán fényt derült egy szörnyű esetre. Az áldozatok elsősorban csecsemők, nyomorék gyerekek voltak. Az egyes feltételezések és becslések szerint az arzénnel mérgezett áldozatok száma az ezret is elérhette. A perek több évig húzódtak, halálra ítélték asszonyokat.

2. Andrij Romanovics Csikatilo 

A rosztovi rém az egyik legismertebb szovjet sorozatgyilkos. Áldozatai száma elérhette az 65 is, ő ebből 56 gyilkosságot ismert be.1994-ben golyó által végezték ki.

3. Ronnie Lee Gardner

Gardnert is gyilkosságért ítélték el, miután 1985-ben megpróbált elszökni egy bírósági tárgyalásról, és menekülés közben lelőtt egy védőügyvédet, aki belehalt sérülésébe. Már akkor is gyilkosságért állt a bíróság előtt: korábban lelőtt egy bárpincért is. Gardner 25 évet töltött a siralomházban, majd golyó által kivégezték.

4. John Wayne Gacy

Amerikai sorozatgyilkos, akit "gyilkos bohócként" emlegetnek. 33 fiú és férfi megerőszakolása és megölése miatt ítéltek el. 27 holttestet a férfi pincéjében, a többit a közeli folyóban találták meg. A Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mert 21 gyilkosságáért életfogytiglani, 12-ért pedig halálbüntetést kapott.

5. Ted Bundy

Az USA leghírhedtebb sorozatgyilkosainak egyike volt, fiatal lányokat erőszakolt és gyilkolt meg szerte az Amerikai Egyesült Államokban. Bundy 30 nő meggyilkolását ismerte be, de az áldozatok valódi száma a mai napig rejtély. Általában agyonverte, máskor megfojtotta a védtelen nőket. Mindemellett nekrofiliával is gyanúsították. Brutalitása ellenére általában művelt és vonzó férfiként írták le. Barátai és ismerősei úgy emlékeztek rá, mint egy jóképű és meggyőző férfira. 1989. január 24-én végezték ki.

6. John Haigh

Nyereségvágyból ölte meg első áldozatát, a főnökét, Donald McSwannt. Miután ivott a férfi véréből, testét feldarabolta, és egy savval teli kádban oldotta fel, majd hónapok múltán McSwann szüleivel és számos későbbi áldozatával is hasonló módon végzett. Halálra ítélték: 1949. augusztus 6-án akasztották fel a Wandsworth börtönben.

7. Liu Han

Bánya- és ingatlanérdekeltségeiből meggazdagodott Liu Hant az utóbbi idők legnagyobbnak tartott kínai maffiaperében halálraítélték.

8. Szaddám Huszein

Saddam Hussein Irak elnöke volt több mint két évtizeden keresztül. Ő volt az irak-iráni háború egyik fő okozója. 2003-ban fogták el az amerikaiak. Többek között politikai ellenfelek, vallási vezetők valamint több százezer észak-iraki kurd megölése miatt ítélték halálra.

Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Rogán: A kormánynak van listája az illegális bevándorlást segítő szervezetekről

Rogán: A kormánynak van listája az illegális bevándorlást segítő szervezetekről

közeleg a tél

A magyar kormánynak, hatóságoknak van listája azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz - mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnap Újság című műsorának adott interjúban.

A törökök már szombaton keményen nekimentek a kurdoknak, de az igazi háború csak vasárnap kezdődhet el

A törökök már szombaton keményen nekimentek a kurdoknak, de az igazi háború csak vasárnap kezdődhet el

amerika, london, párizs

Ankara szombaton már a légierőt is bevetette a szíriai területeken élő kurdok ellen. A légicsapásokban hat civil és három fegyveres vesztette életét - legalábbis a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia szóvivője szerint. Vasárnap viszont elkezdődhetnek a szárazföldi hadműveletek is.

Véget ért a kabuli túszdráma: kilenc áldozata van a terrortámadásnak

Véget ért a kabuli túszdráma: kilenc áldozata van a terrortámadásnak

amerika, london, párizs

Véget ért a kabuli Intercontinental szálloda elleni fegyveres támadás az afgán belügyminisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint. A biztonsági erők az összes támadóval végeztek. A merényletben hat civil, köztük egy külföldi nő vesztette életét, állampolgárságát egyelőre nem közölték.

Csak fekete énekesek szerepelhetnének az Erkel Színház egyik előadásában

Az Erkel Színházban január 27-én mutatják be a a Gershwin fivérek Porgy és Bess című operáját. A jogtulajdonosok azonban betiltanák az előadást, mert fehér énekesek szerepelnek benne.

Színjáték volt Ferenc pápa "repülős" esküvője?

Színjáték volt Ferenc pápa "repülős" esküvője?

bulvár

Állítólag teljesen spontán történet az első repülőn celebrált pápai esküvő. Vagy mégsem?

Észak-Korea megegyezett Dél-Koreával

Észak-Korea megegyezett Dél-Koreával

amerika, london, párizs

Legalábbis a téli olimpiát illetően.

Nemsokára megérkezik az új amerikai nagykövet

Remélhetőleg tavasz végére, nyár elejére megérkezik Budapestre az új amerikai nagykövet - jelentette ki Megyesy Jenő, a miniszterelnök amerikai ügyekért felelős főtanácsadója.

Liberálisok kedvenc püspöke: a nemzetbiztonságot át kell gondolni, a migránsáradat megállíthatatlan

Liberálisok kedvenc püspöke: a nemzetbiztonságot át kell gondolni, a migránsáradat megállíthatatlan

kinyílott a pitypang

Beer Miklós váci püspök ismét megszólalt. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a korábbi, menekültbarát, szentimentális álláspontját is sikerült tovább gondolnia a püspöknek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére