Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

8 halálra ítélt. Vajon megérdemelték?

Kozma Zsuzsi

2015. október 10. 18:48

Ma van a halálbüntetés elleni világnap. Ennek alkalmából összegyűjtöttünk 8 bűnözőt, akik felett így jártak el. Lássuk, el kell-e törtölni ezt a büntetést a világról.
1. A tiszazugi arzénes asszonyok

1929 nyarán fényt derült egy szörnyű esetre. Az áldozatok elsősorban csecsemők, nyomorék gyerekek voltak. Az egyes feltételezések és becslések szerint az arzénnel mérgezett áldozatok száma az ezret is elérhette. A perek több évig húzódtak, halálra ítélték asszonyokat.

2. Andrij Romanovics Csikatilo 

A rosztovi rém az egyik legismertebb szovjet sorozatgyilkos. Áldozatai száma elérhette az 65 is, ő ebből 56 gyilkosságot ismert be.1994-ben golyó által végezték ki.

3. Ronnie Lee Gardner

Gardnert is gyilkosságért ítélték el, miután 1985-ben megpróbált elszökni egy bírósági tárgyalásról, és menekülés közben lelőtt egy védőügyvédet, aki belehalt sérülésébe. Már akkor is gyilkosságért állt a bíróság előtt: korábban lelőtt egy bárpincért is. Gardner 25 évet töltött a siralomházban, majd golyó által kivégezték.

4. John Wayne Gacy

Amerikai sorozatgyilkos, akit "gyilkos bohócként" emlegetnek. 33 fiú és férfi megerőszakolása és megölése miatt ítéltek el. 27 holttestet a férfi pincéjében, a többit a közeli folyóban találták meg. A Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mert 21 gyilkosságáért életfogytiglani, 12-ért pedig halálbüntetést kapott.

5. Ted Bundy

Az USA leghírhedtebb sorozatgyilkosainak egyike volt, fiatal lányokat erőszakolt és gyilkolt meg szerte az Amerikai Egyesült Államokban. Bundy 30 nő meggyilkolását ismerte be, de az áldozatok valódi száma a mai napig rejtély. Általában agyonverte, máskor megfojtotta a védtelen nőket. Mindemellett nekrofiliával is gyanúsították. Brutalitása ellenére általában művelt és vonzó férfiként írták le. Barátai és ismerősei úgy emlékeztek rá, mint egy jóképű és meggyőző férfira. 1989. január 24-én végezték ki.

6. John Haigh

Nyereségvágyból ölte meg első áldozatát, a főnökét, Donald McSwannt. Miután ivott a férfi véréből, testét feldarabolta, és egy savval teli kádban oldotta fel, majd hónapok múltán McSwann szüleivel és számos későbbi áldozatával is hasonló módon végzett. Halálra ítélték: 1949. augusztus 6-án akasztották fel a Wandsworth börtönben.

7. Liu Han

Bánya- és ingatlanérdekeltségeiből meggazdagodott Liu Hant az utóbbi idők legnagyobbnak tartott kínai maffiaperében halálraítélték.

8. Szaddám Huszein

Saddam Hussein Irak elnöke volt több mint két évtizeden keresztül. Ő volt az irak-iráni háború egyik fő okozója. 2003-ban fogták el az amerikaiak. Többek között politikai ellenfelek, vallási vezetők valamint több százezer észak-iraki kurd megölése miatt ítélték halálra.

Fotó: Magyar Távirati Iroda Zrt.
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Durvul a kampány Katalóniában

Durvul a kampány Katalóniában

amerika, london, párizs

Vasárnap tartják meg az elszakadásról szóló népszavazást Katalónia bizonyos területein, a kampány utolsó napjaiban azonban egyre hevesebbé váltak az események, hiszen az elszakadás-pártiaknak a törvényt megkerülve kell szavazásra bírniuk honfitársaikat.

Decemberben megtudhatjuk, mi lesz Abdeslamék sorsa

Decemberben megtudhatjuk, mi lesz Abdeslamék sorsa

amerika, london, párizs

A La Libre Belgique belga napilap keddi számában arról írt, hogy megkezdődött a párizsi terrortámadások kitervelésével gyanúsított Salah Abdeslam és társának pere. Salah Abdeslam és társa, Soufien Ayari a brüsszeli merényletek előtt egy héttel a belga fővárosban a rendőrökre is rátámadtak. A lap úgy tudja, hogy az ítélethirdetésre decemberben kerülhet sor.

Brüsszel büntetné a Soros-terv ellenzőit

Az Európai Bizottság a rémisztgetésen, fenyegetésen és politikai zsaroláson túl konkrét büntetést is kilátásba helyezett azoknak az országoknak, amelyek nem hajlandóak részt venni a Soros-terv végrehajtásában.

Újabb szabálytalanságok Soros drogtanyáján: a kitartottjai egyből kampányolnak a helyért

Június 10-én a VIII. kerületi Auróra Kioszk-nál a rendőrség tizenöt vendéget állítottak elő kábítószer-birtoklás miatt. Ennek ellenére augusztusban úgy tűnt, hogy újra kinyithat a szórakozóhely, azonban a VIII. kerületi önkormányzat újabb szabálytalanságokat tárt fel működésével kapcsolatban.

Az Iszlám Állam betette a lábát a Balkánra

Sajnos továbbra is népszerű a terrorszervezet Koszovóban.

Nem lesz könnyű dolga Merkelnek

Nem lesz könnyű dolga Merkelnek

amerika, london, párizs

Az Angela Merkel kancellár vezette német Kereszténydemokrata Unió (CDU) testvérpártja, a bajor CSU kedden bejelentette, hogy a továbbiakban ragaszkodnak ahhoz, hogy kötelező megszabni egy felső határt az illegális bevándorlók befogadásában, és ebből a koalíciós partner nem enged.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Elítélték a verekedő jobbikos képviselőt; Lomnici: Simicska plakáthelyei miatt csökkenhet a Jobbik párttámogatása; Szijjártó: Ukrajnának ez fájni fog. A nap legfontosabb hírei a 888-on!

A Facebook és a multik által működtetett gondolatrendőrség

A Facebook és a multik által működtetett gondolatrendőrség

piszkostizenkettő

Egyre többen csatlakoznak a lázadókhoz. Az olvasók pedig megtanultak a sorok között olvasni. Mint a Kádár-rendszerben. Mi újbeszélül írunk, hogy a Facebook robotjai ne tiltsanak le; az olvasók meg újbeszélül olvasnak. Cukorhegyi gondolatrendőrsége nem foglalkozik a lokális törvényekkel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére