Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

2018 jelentheti a baloldal végét

888.hu

2017. május 11. 15:58

Gyürk András a Magyar Időknek adott interjút. A politikus szerint nincs kormányváltó hangulat, még ha egyesek ezt a látszatot keltik is.

Gyürk szerint az elmúlt hetekben az ellenzék kampányfőpróbát tartott Budapest utcáin, ám szerinte ez a főpróba visszafelé sült el.

"Kiderült, hogy az ellenzék minden eddiginél megosztottabb, széttöredezettebb, a nemzeti oldal pedig egységes és elszánt. A nemzeti konzultáció elsöprő sikere – hiszen ma már túl vagyunk az egymillió visszaküldött konzultációs íven – a józanul gondolkodó polgárok reakciója az elmúlt időszak történéseire" – emelte ki a Fidesz kampányfőnöke.

Fotó: MTI Fotóbank

Úgy tűnik, hogy a szélsőségesen liberális online média elvesztette türelmét, és az ellenzéki pártok alkalmatlansága miatt érzett frusztrációjában úgy döntött, átveszi a politikai irányítást, diktálni kezdi a témát és a tempót is"

– mondta a Magyar Időknek Gyürk, aki kifejtette: bizonyára nem függetlenül a mögöttük álló milliárdosok, Soros György és Simicska Lajos szándékától, a politikáról tudósító helyett a politikát alakító szerepre törtek.

Ugyanakkor az, amit képviselnek, a magyar választópolgárok túlnyomó többségétől nagyon messze áll."

A Fidesz európai parlamenti politikusa szerint az a multikulturális ideológia, amelyet ezek a médiumok hirdetnek, még a baloldalon is csak egy elenyésző kisebbség sajátja, hiszen már az egykori SZDSZ bukása is megmutatta, hogy ez az ideológia adott esetben egyetlen párt parlamentbe jutásához is kevés lehet.

Mindennek nagyon súlyos következményei lehetnek a baloldal számára. Ha ez így megy tovább, a 2018-as választás a baloldal Waterlooja lehet."

Nincs kormányváltó hangulat

Gyürk András szerint a felmérésekből egyértelműen az látszik, hogy az országban nincs kormányváltó hangulat, még ha vannak is olyanok, akik ennek a látszatnak a kialakításában érdekeltek.

"A mögöttünk hagyott hetek egyre csökkenő intenzitású demonstrációi sokkal inkább tanúskodnak erről a hamvába holt kísérletről, mint valódi társadalmi elégedetlenségről. Jól illusztrálja mindezt az a jelenet, ahogyan a némileg egzaltált Demszky Gábor nekifeszült a munkájukat békésen végző rendőröknek, vagy amikor Bokros Lajos mintegy harmincadmagával elfoglalta az Erzsébet hidat" – emelte ki a politikus.

Az EB csak erősített az aggodalmakon

A Nemzeti Konzultációval kapcsolatban Gyürk András elmondta: "az EB egyetlen ügyben sem cáfolta az állításainkat, reakciójuk inkább csak megerősítette az aggodalmainkat".

A konzultációt magát, mint eszközt támadták."

Gyürk András szerint ez hiba, ugyanis ez egy olyan mélyen demokratikus és egyben innovatív politikai eszköz, amely a jövő politikájának fontos eleme lehetne Magyarországon túl a választópolgároktól való eltávolodás miatt panaszkodó unió egészében is.

Arra a felvetésre válaszolva, hogy a konzultáció állításait és kérdéseit azért is bírálják, mert azok sokak szerint manipulatívak, Gyürk András elmondta, hogy ezek a legfontosabb kérdések, amelyek ma Magyarország előtt állnak, legyen szó a bevándorlásról, a munkahely teremtésről, az adózásról vagy a rezsicsökkentésről.

"A kérdések egyértelmű megfogalmazása annak köszönhető, hogy a dilemma, amellyel ezekben az ügyekben szembesülünk, világos, mint az egyszeregy: vagy elfogadjuk azt a brüsszeli véleményt, miszerint a válasz minden problémánkra a „több Európa”, a további brüsszeli hatalmi koncentráció, valamint az újabb és újabb központosító jogkiterjesztés a nemzetállamok rovására, vagy pedig szembeszállunk ezzel és azt mondjuk, hogy nem ez az orvosság. Európa múltbeli sikereinek a letéteményesei a nemzetek voltak, és mi azt gondoljuk, hogy a jövő sikereinek is a nemzetekre kell épülniük. Nem több, hanem jobb Európára van ugyanis szükségünk" – hangsúlyozta a politikus.

A brüsszeli elit jelentős része számára továbbra is Magyarország az első számú közellenség. A legfrissebb bizonyítéka ennek az, hogy az Európai Parlament baloldali frakciói a rossz emlékű Tavares-jelentés után most újra a tényfeltáró bizottság hazánkba küldésére tettek javaslatot."

Fotó: AFP

Nem volt véletlen Soros és Juncker találkája.

Gyürk András szerint Magyarország legnagyobb vitája az EU-val a bevándorlás kérdésében van, amelyben ők erőforrást látnak. Brüsszel úgy gondolja, hogy ha bevándorlók tömegeit telepítik Európába, akkor az az általuk vallott multikulturalizmus és nyitott társadalom ideológiáját szolgálja.

Nem volt véletlen Soros György és Jean-Claude Juncker, az EB elnökének találkozója ennek a vitának a csúcspontján."

Soros ugyanis ennek az ideológiának elkötelezett iparosa, ő maga tette azt a javaslatot, hogy évente egymillió bevándorlót kell Európába telepíteni, és ennek a finanszírozásához – természetesen hitel formájában – hozzá is járulna.

Mi ezzel szemben azt gondoljuk, hogy a bevándorlás veszélyforrás"

Ma a brüsszeli hivatalos álláspont úgy szól: aki nem támogatja a bevándorlást a multikulturalizmus jegyében és annak eszközét, a kötelező kvótát, az csak és kizárólag Európa-ellenes lehet. "Mi viszont azt mondjuk, hogy van egy harmadik út is, mégpedig a miénk: elkötelezetten Európa-pártiak vagyunk, de éppen Európa jövője miatt érzett aggodalmunktól vezetve nem fogadjuk el kritikátlanul mindazt, amit ők akarnak. Ha úgy tetszik, reformellenzéki szerepet töltünk be" – emelte ki Gyürk a Magyar Idők kérdésére válaszolva.

Indul a kampány, mi a mondandó?

Gyürk András szerint fontos számba venni az elért eredményeket és a teljesítményt. A politikus szerint nincs szégyenkeznivaló ezek kapcsán: "a munkahelyteremtés, a családtámogatás, a közteherviselés, a biztonság kérdésében olyan eredményeket ért el a kormány közösen a polgárokkal, amelyekre büszkék lehetünk".

El kell mondani azt is, hogy kik azok, akikkel szemben állunk, mi a szándékuk, és hatalomra kerülésük esetén hogyan kerülhet veszélybe mindaz, amit közösen elértünk az elmúlt években. Világossá kell tenni továbbá, hogy kik azok a milliárdosok, akik az ellenzéki pártok mögött állnak, bábként mozgatva őket."

A Jobbik kapcsán kifejtette: ami a Jobbikkal történt az elmúlt időszakban, az a hívei számára egészen elkeserítő lehet, a párt a valaha volt elveit mind feladta. Nehéz lehet ma olyan jobbikosnak lenni, aki annak idején a nemzeti elkötelezettségtől fűtve egy radikális párthoz csatlakozott.

A nemzeti függetlenség ügye helyett ma egy milliárdos érdekeit képviselik, a radikalizmusukat pedig felváltotta a cukiság. Ma már csak egy dolog biztos a Jobbikkal kapcsolatban: a hatalomért és a pénzért mindenre képesek. Lelkük rajta."

(Magyar Idők)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

Vége lehet a boros estéknek

Vége lehet a boros estéknek

century-on

A szőlőt megviseli a klímaváltozás. Kevesebb terem és más a minősége.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Kavanaugh a MeToo-karaktergyilkolás legújabb áldozata

Kavanaugh a MeToo-karaktergyilkolás legújabb áldozata

kinyílott a pitypang

A #metoo, a politikai lejáratás eszköze ismét felütötte a fejét. Brett Kavanaugh-t, Donald Trump főbírójelöltjét vasárnap szexuális zaklatással vádolta meg egy volt iskolatársnője. Az állítólagos áldozat korábban egy demokrata szenátornak írt levelében számolt be az erőszak részleteiről.

Merkel kirúgta a német titkosszolgálat vezetőjét, mert igazat mondott

Merkel kirúgta a német titkosszolgálat vezetőjét, mert igazat mondott

amerika, london, párizs

A német belügyi hírszerzés vezetője a chemnitzi zavargásokkor több, a liberális és a bevándorláspárti világfelfogásba nem illeszkedő tényadatot is közzétett. Emiatt összebalhézott Merkellel, így most el kell búcsúznia állásától.

Hiába adja a tévé a meccset, ha élőben sokkal jobb buli!

Hiába adja a tévé a meccset, ha élőben sokkal jobb buli!

hajrá, magyarok!

Folytatódik a Pörge szurkol, most egy másodosztályú találkozóval.

Orbán: nemzeti érdekünk, hogy jó legyen a kapcsolat Kelet és Nyugat között

Orbán: nemzeti érdekünk, hogy jó legyen a kapcsolat Kelet és Nyugat között

kétharmad

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden Moszkvába látogatott, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt.

A politikai kereszténység védelmében

A politikai kereszténység védelmében

piszkostizenkettő

Nem kevesebb, hanem több politikai kereszténységre volna szükség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére