Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

180 milliárd euró: ennyit költött eddig Európa a terror megfékezésére

2018. július 5. 22:00

A világ egyik legismertebb és legelismertebb agytrösztje, a RAND Corporation készítette el azt a tanulmányt, amelyben a szakértők kiszámolták, hogy 2004 és 2016 között az EU-tagállamok összesen 180 milliárd eurót költöttek a terrorizmus megelőzésére, megfékezésére és minden ezzel összefüggő kiadásra. Azoknak a libsiknek, akik szerint a terrorizmus és a bevándorlás között nincs összefüggés, szintén van egy rossz hírünk.

A RAND tanulmányát az EU finanszírozta, pontosabban az Európai Unió Parlamentje.

A nyilvánvaló fizikai romboláson és az érzelmi traumán túl negatív hatása van a gazdasági növekedésre is a terrortámadásoknak. Ha figyelembe vesszük az Európában elkövetett terrorcselekmények viszonylag kis számát, akkor a nemzetgazdaságok számára bekövetkező GDP-veszteség mértéke figyelemre méltó"

– írta a RAND kutatója, Marco Hafner.

A szakértő szerint a terrorizmusnak a pszichológiai hatásai is számottevőek, az emberek és a cégek esetében egyaránt, és az ilyen események megváltoztathatják a költekezési szokásokat. Ez jól követhető volt Párizs esetében, ahol a 2015-ös terrortámadások után jelentősen csökkent a turisták száma.

Vannak emberek, akik kevésbé koncentrálnak a jövőjükre és inkább a pillanatnak élnek – írta a kutató. A terrortámadások miatt az emberek többet fogyasztanak és kevesebb pénzt tesznek félre, kevésbé takarékosak és kevésbé hajlamosak befektetni, lekötni a pénzüket. Ennek az a vége, hogy az európai gazdaság veszít.

A RAND szakemberei javaslatokkal is előálltak, többek között azzal, hogy szorosabbra kellene fűzni az együttműködést az EU-tagállamok rendőri erői között. Egyik-másik javaslat mellett azonban kifejtették azt is, hogy az ajánlás elképzelhető, hogy nem egyeztethető össze egy-egy adott ország emberi jogi vagy információvédelmi törvényével.

Az egyik legfontosabb javaslat a terroristák pénzügyi ellehetetlenítése volt, amely például Franciaországban már sikereket hozott.

A legtöbbet a legnagyobb bevándorlóországok költik

A szakemberek egy táblázatban összesítették a terrorizmus költségeit.

Az áldozatokról már többször is szó esett lapunkban, ám pénzügyi szempontból még nem néztük meg ezt a kérdést. A "GDP cost" az az összeg, amennyit az adott ország bukott a terrortámadásokkal. A "per capita" feliratú oszlopban az egy főre eső költségeket láthatjuk.

A 10 legtöbbet bukó ország:

  1. Egyesült Királyság 43,7 milliárd euró,
  2. Franciaország 43 milliárd euró,
  3. Spanyolország 40,79 milliárd euró,
  4. Németország 19,17 milliárd euró,
  5. Görögország 10,3 milliárd euró,
  6. Belgium 7,8 milliárd euró,
  7. Írország 4,3 milliárd euró,
  8. Svédország 2,86 milliárd euró,
  9. Olaszország 2,2 milliárd euró,
  10. Hollandia 1,7 milliárd euró.

Az adatok alapján kiderült, hogy a legtöbb pénzt az Egyesült Királyság bukta el a terrorizmus következtében, összesen 43,7 milliárd eurót. A szigetország már az '50-es, '60-as évektől kezdve egyre több bevándorlót fogadott be, de az utóbbi 20 évben pörgött fel igazán bevándorlás. Franciaország, Spanyolország és Németország szintén befogadó politikát folytatott.

Érdemes árnyalni a képet: az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Görögországban és Írországban nemcsak a muzulmán bevándorlók követtek el terrortámadásokat, hanem egyes szélsőséges vagy szeparatista csoportok is jelentős terrorista tevékenységet fejtettek ki. A 2000-es évek második felétől azonban fokozatosan, ezekben az államokban éppúgy, mint Európa többi részén a muszlim terrorizmus kezdett egyre jobban dominálni.

Mindenesetre Görögország kivételével a top10-ben olyan országok szerepelnek, amelyek nagyszámú muszlim bevándorlót fogadtak be az elmúlt évtizedekben.

Ausztria épphogy lemaradt, ők a 11. helyen szerepelnek a listán, 834 millió eurós veszteséggel.

Lettország, Litvánia, Luxembourg és Szlovénia neve mellett pedig nem szerepel költés.

Az EU-tagállamai összesen 180 milliárd eurót buktak a terrorizmus miatt, ami megközelítőleg 59,2 billió forint. Ez nagyjából Magyarország 2017. évi bevételének háromszorosa.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére