Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

180 milliárd euró: ennyit költött eddig Európa a terror megfékezésére

2018. július 5. 22:00

A világ egyik legismertebb és legelismertebb agytrösztje, a RAND Corporation készítette el azt a tanulmányt, amelyben a szakértők kiszámolták, hogy 2004 és 2016 között az EU-tagállamok összesen 180 milliárd eurót költöttek a terrorizmus megelőzésére, megfékezésére és minden ezzel összefüggő kiadásra. Azoknak a libsiknek, akik szerint a terrorizmus és a bevándorlás között nincs összefüggés, szintén van egy rossz hírünk.

A RAND tanulmányát az EU finanszírozta, pontosabban az Európai Unió Parlamentje.

A nyilvánvaló fizikai romboláson és az érzelmi traumán túl negatív hatása van a gazdasági növekedésre is a terrortámadásoknak. Ha figyelembe vesszük az Európában elkövetett terrorcselekmények viszonylag kis számát, akkor a nemzetgazdaságok számára bekövetkező GDP-veszteség mértéke figyelemre méltó"

– írta a RAND kutatója, Marco Hafner.

A szakértő szerint a terrorizmusnak a pszichológiai hatásai is számottevőek, az emberek és a cégek esetében egyaránt, és az ilyen események megváltoztathatják a költekezési szokásokat. Ez jól követhető volt Párizs esetében, ahol a 2015-ös terrortámadások után jelentősen csökkent a turisták száma.

Vannak emberek, akik kevésbé koncentrálnak a jövőjükre és inkább a pillanatnak élnek – írta a kutató. A terrortámadások miatt az emberek többet fogyasztanak és kevesebb pénzt tesznek félre, kevésbé takarékosak és kevésbé hajlamosak befektetni, lekötni a pénzüket. Ennek az a vége, hogy az európai gazdaság veszít.

A RAND szakemberei javaslatokkal is előálltak, többek között azzal, hogy szorosabbra kellene fűzni az együttműködést az EU-tagállamok rendőri erői között. Egyik-másik javaslat mellett azonban kifejtették azt is, hogy az ajánlás elképzelhető, hogy nem egyeztethető össze egy-egy adott ország emberi jogi vagy információvédelmi törvényével.

Az egyik legfontosabb javaslat a terroristák pénzügyi ellehetetlenítése volt, amely például Franciaországban már sikereket hozott.

A legtöbbet a legnagyobb bevándorlóországok költik

A szakemberek egy táblázatban összesítették a terrorizmus költségeit.

Az áldozatokról már többször is szó esett lapunkban, ám pénzügyi szempontból még nem néztük meg ezt a kérdést. A "GDP cost" az az összeg, amennyit az adott ország bukott a terrortámadásokkal. A "per capita" feliratú oszlopban az egy főre eső költségeket láthatjuk.

A 10 legtöbbet bukó ország:

  1. Egyesült Királyság 43,7 milliárd euró,
  2. Franciaország 43 milliárd euró,
  3. Spanyolország 40,79 milliárd euró,
  4. Németország 19,17 milliárd euró,
  5. Görögország 10,3 milliárd euró,
  6. Belgium 7,8 milliárd euró,
  7. Írország 4,3 milliárd euró,
  8. Svédország 2,86 milliárd euró,
  9. Olaszország 2,2 milliárd euró,
  10. Hollandia 1,7 milliárd euró.

Az adatok alapján kiderült, hogy a legtöbb pénzt az Egyesült Királyság bukta el a terrorizmus következtében, összesen 43,7 milliárd eurót. A szigetország már az '50-es, '60-as évektől kezdve egyre több bevándorlót fogadott be, de az utóbbi 20 évben pörgött fel igazán bevándorlás. Franciaország, Spanyolország és Németország szintén befogadó politikát folytatott.

Érdemes árnyalni a képet: az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Görögországban és Írországban nemcsak a muzulmán bevándorlók követtek el terrortámadásokat, hanem egyes szélsőséges vagy szeparatista csoportok is jelentős terrorista tevékenységet fejtettek ki. A 2000-es évek második felétől azonban fokozatosan, ezekben az államokban éppúgy, mint Európa többi részén a muszlim terrorizmus kezdett egyre jobban dominálni.

Mindenesetre Görögország kivételével a top10-ben olyan országok szerepelnek, amelyek nagyszámú muszlim bevándorlót fogadtak be az elmúlt évtizedekben.

Ausztria épphogy lemaradt, ők a 11. helyen szerepelnek a listán, 834 millió eurós veszteséggel.

Lettország, Litvánia, Luxembourg és Szlovénia neve mellett pedig nem szerepel költés.

Az EU-tagállamai összesen 180 milliárd eurót buktak a terrorizmus miatt, ami megközelítőleg 59,2 billió forint. Ez nagyjából Magyarország 2017. évi bevételének háromszorosa.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére