Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 
 
 
 

18 után

Olvasói vélemény | szerző: T.T.

2018. február 16. 17:50

Nem vagyok fideszes. Igazából ezt a valamilyenes definiálást sem preferálom, de legyen ez most a munkahipotézis. Tehát nem, nem vagyok fideszes, csak jobboldali.

Azért fontos ezt leszögezni, mert jelen cikk nem a balliberális üzemi trolloknak szól, de még csak nem is a kormánypárti olvasóközönségnek. A célközönség most kivételesen a párt nélküliek tábora, pontosabban azok a kollégák, akik hozzám hasonlóan legtöbbször és leginkább csak zavarodottsággal képesek reagálni a rájuk (ránk) zúduló politikadömpingre.

Mert ma már minden politika. A sajt ára a boltban, a rádióban szóló zene és a zenét játszó rádió is ugyanúgy, ahogy a TV, és kiváltképp a közösségi média teljes egésze. Mert minden vélemény mögött ott húzódik egy burkolt vagy éppen burkolatlan értékválasztás. Mindenhol és mindenben meglapul annak a harcnak szikrája, ami alapjaiban befolyásolja mindennapjainkat – ha tudomást veszünk róla, ha nem.

És nem, ez nem Soros, de még csak nem is a migráció, korrupció vagy a többi tünetjelenség. Ez egy eltűnőben levő és egy magára találó erő közötti küzdelem.

Hanyatló korszakban élünk. A II. világháborút (milyen elborzasztó, hogy bő 70 évvel a világégés után még mindig oda vezetnek vissza a szálak) követően a jobboldal megsemmisült. A baloldali ideológiák ugyanis egységesen karanténba zártak, megsemmisítendőnek és károsnak bélyegeztek mindent, ami ideológiailag a kereszténységből, Európa múltjából eredt. Ennek jegyében kipucolták az egyetemek katedráit, a jobboldal akadémiai fejlődését hosszú-hosszú évtizedekre visszavetve.

Így épült ki az a csodálatos, többgenerációnyi beltenyészettől elkorcsosult eszmetörmelék, amit ma liberalizmusnak csúfolunk (aminek semmi köze a világháborút megelőző, azonos nevű eszmerendszerekhez). A baloldal minden szegletét elfoglalta a társadalmi nyilvánosságnak, ami törvényszerűen eredményezte a vitakultúra totális megsemmisülését. Mert hát csak a bolondok vitatkoznak magukkal, nem igaz?

És el is érkeztünk a jelenbe. A liberális értelmiség a hegemónia évtizedei alatt meghasonlott, hiszen a harcot középpontba állító marxizmus hatására valamennyi baloldali ideológia a permanens küzdelmet tűzte zászlajára, csak hát igen kellemetlen, amikor a harcos kifogy az ellenségből és jobb híján magával kell birokra.

Safe space, gender, metoo, LMBTQ. És még hosszasan sorolhatnánk a torzulás ezer arcának neveit.

Csakhogy valami megváltozott. Meglátásom szerint a 2008-as válság volt az, ami tömegeket döbbentett rá a rendszer eszméletlen hedonizmusára, amelyben senki, de tényleg SENKI sem számít. Csak a profit, csak a piac, amelyek fetisizálása pontosan annak a balliberális hordának a műve, amelyik most kényszeresen keres felszabadítandónak eladható kisebbségeket (melyekkel szemben már az se kritérium, hogy létezzenek).

A folyamatot jól ismerjük. A jobboldal előretörése világszerte, a liberális dogmák megkérdőjelezése, a baloldali hegemónia lassú eróziója.

Látni kell: a liberálisok (és igen, tudatosan használom ezt az általánosító jelzőt rájuk, mert k. mindegy, hogy neomarxisták, '68-asok, posztmodernek vagy a bánat tudja még, hogy milyen képződményként definiálják magukat) magkapták a világot. És rossz gazda módjára tönkretették azt.

Lehet ezt magyarázni, lehet ezen vitatkozni, csak felesleges. Minden valamire való ügyet – mint a környezetvédelem, civil kezdeményezések, jótékonyság – megragadtak, eladható brandet gyúrtak belőlük, és profitmaximalizálva tökéletesen szembefordították eredeti céljukkal.

A liberálisok elhitették a világgal, hogy a gazdasági prosperitás az egyetlen cél, amely közvetlenül vagy közvetve megold minden más problémát is. Tehát a társadalmat olyanoknak kell vezetniük, akik jó üzletemberek, értsd: liberálisok. Csakhogy a globális piac kiszámíthatatlansága és kontrollálhatatlansága bebizonyította, hogy a manager-vezetés szart sem ér. Így pedig sajnos a liberálisoknak sem maradt túl sok létjogosultságuk.

Ebben a korban élünk most tehát. Összedőlőben a liberálisok kártyavára, amit tudás és szolidaritás helyett szerencsével és dilettantizmussal építgettek idáig. De az idő láthatóan ezt a szemetet is elfújja.

18-ban választunk. Nem vagyok fideszes. De a tét az, hogy 18 után tud-e folytatódni a társadalom visszarendeződése vagy sem. Felül tudjuk-e írni az elmúlt 70 év hibáit, hogy valódi jobb- és baloldal alakulhasson ki, akik valódi alternatívái és segítségei lehetnek egymásnak. Értékorientált, a kimunkált tradíciókon nyugvó konzervatív és szociáldemokrata irányok.

18 után majd revideálhatjuk a nézeteltéréseinket, de először a munkát kell elvégezni.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tisztelt Sargentini Asszony!

Tisztelt Sargentini Asszony!

piszkostizenkettő

Tudom én, hogy nem tud magyarul, de mivel ez akkor sem érdekelte, amikor roppant mélyreható vizsgálatát elvégezte a magyar demokrácia állapotát illetően, így bátorkodom ezt jómagam is leszarni.

Macron népszerűtlenebb, mint valaha

Macron népszerűtlenebb, mint valaha

amerika, london, párizs

Mélypontra süllyedt Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége az elmúlt hónapban a sárgamellényesek franciaországi tiltakozásai nyomán, miközben úgy tűnik, hogy a nemzeti jobboldal vezetője, Marine Le Pen nagy előnyt kovácsolt a helyzetből - ezek a fő következtetései az Odoxa francia közvélemény-kutató intézet kedden ismertetett felmérésének.

Óriási változások a családpolitikában

Óriási változások a családpolitikában

A szocialista-liberális kormányok 2010 előtt elvették a családi adókedvezményt és a családi pótlékot is meg akarták adóztatni. Befagyasztották a lakástámogatásokat és devizahitelekbe kényszerítették a magyar családokat. A Gyurcsány-Bajnai-szövetség megszorító politikájának esett áldozatul a gyes harmadik éve és a 13. havi nyugdíj. Ezzel szemben a Fidesz kormányzat visszahozta a gyes harmadik évét, bevezette a gyed extrát, életet lehelt az otthonteremtési programba, folyamatosan bővítette a családi adókedvezményt, megvédte a nyugdíjak reálértékét, sőt nyugdíjprémium kifizetését is lehetővé tette a gazdasági eredményeknek köszönhetően.

The Budapest protesters are Soros' dishonest provocateurs in disguise

The Budapest protesters are Soros' dishonest provocateurs in disguise

amerika, london, párizs

For days now, MPs from the Hungarian opposition are trying to provoke a conflict with the police in hopes of accusing the Hungarian government of being a brutal dictatorship. Of course, it is all a facade, and even though there is clear evidence for this, the left-leaning media is all too happy to assist the dishonest MPs in their endeavour - showing us exactly what the problem is with mainstream media and leftist, liberal politicians nowadays.

Századvég: jövőre is négyszázalékos lehet a gazdasági növekedés

A kiigazított adatok alapján a gazdaság a rendszerváltás óta mért leggyorsabb ütemben bővült.

A Soros-féle Amnesty kiáll a vandál csürhe mellett

A Soros György által támogatott Amnesty International szerint a rendbontók csak békésen tiltakoztak, a rendőrség pedig szükségtelen és eltúlzott erőt vetett be ellenük.

Ismét repült az üveg a rendőrök felé hétfő este

Ismét repült az üveg a rendőrök felé hétfő este

kétharmad

Megint próbára tette a rendőrök higgadtságát és szakszerűségét egy politikai aktivista, amikor üveggel dobálta meg őket a közmédia Kunigunda utcai épületénél.

Orbán: a segítséget kell Afrikába vinni és nem a bajt idehozni Európába

Orbán: a segítséget kell Afrikába vinni és nem a bajt idehozni Európába

kétharmad

Jó esély van a magyar stratégiai irányvonal megerősítésére - mondta Orbán Viktor miniszterelnök érkezésekor tett nyilatkozatában az EU-Afrika Fórum előtt kedden Bécsben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére