Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
889
 
 
 
 

18 után

Olvasói vélemény | szerző: T.T.

2018. február 16. 17:50

Nem vagyok fideszes. Igazából ezt a valamilyenes definiálást sem preferálom, de legyen ez most a munkahipotézis. Tehát nem, nem vagyok fideszes, csak jobboldali.

Azért fontos ezt leszögezni, mert jelen cikk nem a balliberális üzemi trolloknak szól, de még csak nem is a kormánypárti olvasóközönségnek. A célközönség most kivételesen a párt nélküliek tábora, pontosabban azok a kollégák, akik hozzám hasonlóan legtöbbször és leginkább csak zavarodottsággal képesek reagálni a rájuk (ránk) zúduló politikadömpingre.

Mert ma már minden politika. A sajt ára a boltban, a rádióban szóló zene és a zenét játszó rádió is ugyanúgy, ahogy a TV, és kiváltképp a közösségi média teljes egésze. Mert minden vélemény mögött ott húzódik egy burkolt vagy éppen burkolatlan értékválasztás. Mindenhol és mindenben meglapul annak a harcnak szikrája, ami alapjaiban befolyásolja mindennapjainkat – ha tudomást veszünk róla, ha nem.

És nem, ez nem Soros, de még csak nem is a migráció, korrupció vagy a többi tünetjelenség. Ez egy eltűnőben levő és egy magára találó erő közötti küzdelem.

Hanyatló korszakban élünk. A II. világháborút (milyen elborzasztó, hogy bő 70 évvel a világégés után még mindig oda vezetnek vissza a szálak) követően a jobboldal megsemmisült. A baloldali ideológiák ugyanis egységesen karanténba zártak, megsemmisítendőnek és károsnak bélyegeztek mindent, ami ideológiailag a kereszténységből, Európa múltjából eredt. Ennek jegyében kipucolták az egyetemek katedráit, a jobboldal akadémiai fejlődését hosszú-hosszú évtizedekre visszavetve.

Így épült ki az a csodálatos, többgenerációnyi beltenyészettől elkorcsosult eszmetörmelék, amit ma liberalizmusnak csúfolunk (aminek semmi köze a világháborút megelőző, azonos nevű eszmerendszerekhez). A baloldal minden szegletét elfoglalta a társadalmi nyilvánosságnak, ami törvényszerűen eredményezte a vitakultúra totális megsemmisülését. Mert hát csak a bolondok vitatkoznak magukkal, nem igaz?

És el is érkeztünk a jelenbe. A liberális értelmiség a hegemónia évtizedei alatt meghasonlott, hiszen a harcot középpontba állító marxizmus hatására valamennyi baloldali ideológia a permanens küzdelmet tűzte zászlajára, csak hát igen kellemetlen, amikor a harcos kifogy az ellenségből és jobb híján magával kell birokra.

Safe space, gender, metoo, LMBTQ. És még hosszasan sorolhatnánk a torzulás ezer arcának neveit.

Csakhogy valami megváltozott. Meglátásom szerint a 2008-as válság volt az, ami tömegeket döbbentett rá a rendszer eszméletlen hedonizmusára, amelyben senki, de tényleg SENKI sem számít. Csak a profit, csak a piac, amelyek fetisizálása pontosan annak a balliberális hordának a műve, amelyik most kényszeresen keres felszabadítandónak eladható kisebbségeket (melyekkel szemben már az se kritérium, hogy létezzenek).

A folyamatot jól ismerjük. A jobboldal előretörése világszerte, a liberális dogmák megkérdőjelezése, a baloldali hegemónia lassú eróziója.

Látni kell: a liberálisok (és igen, tudatosan használom ezt az általánosító jelzőt rájuk, mert k. mindegy, hogy neomarxisták, '68-asok, posztmodernek vagy a bánat tudja még, hogy milyen képződményként definiálják magukat) magkapták a világot. És rossz gazda módjára tönkretették azt.

Lehet ezt magyarázni, lehet ezen vitatkozni, csak felesleges. Minden valamire való ügyet – mint a környezetvédelem, civil kezdeményezések, jótékonyság – megragadtak, eladható brandet gyúrtak belőlük, és profitmaximalizálva tökéletesen szembefordították eredeti céljukkal.

A liberálisok elhitették a világgal, hogy a gazdasági prosperitás az egyetlen cél, amely közvetlenül vagy közvetve megold minden más problémát is. Tehát a társadalmat olyanoknak kell vezetniük, akik jó üzletemberek, értsd: liberálisok. Csakhogy a globális piac kiszámíthatatlansága és kontrollálhatatlansága bebizonyította, hogy a manager-vezetés szart sem ér. Így pedig sajnos a liberálisoknak sem maradt túl sok létjogosultságuk.

Ebben a korban élünk most tehát. Összedőlőben a liberálisok kártyavára, amit tudás és szolidaritás helyett szerencsével és dilettantizmussal építgettek idáig. De az idő láthatóan ezt a szemetet is elfújja.

18-ban választunk. Nem vagyok fideszes. De a tét az, hogy 18 után tud-e folytatódni a társadalom visszarendeződése vagy sem. Felül tudjuk-e írni az elmúlt 70 év hibáit, hogy valódi jobb- és baloldal alakulhasson ki, akik valódi alternatívái és segítségei lehetnek egymásnak. Értékorientált, a kimunkált tradíciókon nyugvó konzervatív és szociáldemokrata irányok.

18 után majd revideálhatjuk a nézeteltéréseinket, de először a munkát kell elvégezni.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nehéz kezdés után Belgium kiütötte Panamát

Nehéz kezdés után Belgium kiütötte Panamát

focivébé

Szenvedős első félidő után végre simán nyert Belgium.

Így reagált Szijjártó az ENSZ sivalkodására

Zeid Raad al-Husszein a Stop Soros miatt bírálta Magyarországot.

Egy év telt el az első liberális mecset megnyitása óta

Tavaly június közepén nyitotta meg kapuit az első liberális mecset Berlinben, Moabitben. Az imahely ötletgazdája és üzemeltetője, Seyran Ates azóta folyamatosan kapja a fenyegetéseket.

Trump szétoltotta Merkelt

Trump szétoltotta Merkelt

amerika, london, párizs

Az amerikai elnök a német belpolitikai krízis kapcsán üzent a Twitteren.

Elkezdtek fegyverkezni a homoszexuálisok

Elkezdtek fegyverkezni a homoszexuálisok

amerika, london, párizs

Komoly az aggodalom az Egyesült Államokban.

Dührohamot kapott egy muszlim a Wizz Air járatán

Dührohamot kapott egy muszlim a Wizz Air járatán

bulvár

A magyarországi székhelyű Wizz Air egyik London-Szkopje (Macedónia) között közlekedő járatán dührohamot kapott egy muszlim utas, mert azt hitte, a légiutas-kísérő szándékosan sertéssonkából készült szendvicset adott neki.

A videóbírónak hála Svédország legyőzte Koreát

A videóbírónak hála Svédország legyőzte Koreát

focivébé

Nem volt túl izgalmas találkozó, nehezen, de megérdemelten nyertek a svédek.

Feloszlott a Jobbik soproni szervezete

A Jobbik összes soproni tagja kilépett a pártból, így a városi pártszervezet megszűnt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére