Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zsidózás miatt kirúgott képviselők alapították, szárnyal a holland bevándorlópárt

888.hu - MTI

2020.02.27. 11:11

A Denk bent van a holland alsóházban, sokan támogatják, a baloldalt és a liberálisokat egyáltalán nem zavarja, pedig egy antiszemita pártról van szó.

Sokan támogatják a Denk nevű holland bevándorlópártot, annak ellenére, hogy üzeneteik jelentős része antiszemita – mondta a Migrációkutató Intézet kutatója, a pártról készült tanulmány szerzője csütörtökön az M1-en.

Veszprémy László Bernát hozzátette: a Migrációkutató Intézet tanulmányában a Denknek egy olyan 2016-2017-es kampányra fókuszált, amely a holland társadalom előítéleteire, sztereotípiáira épített. A kampány kiterjedt Izrael démonizálására, izraeli közszereplők támadására is – közölte.

Hangsúlyozta: több kutatás is kimutatta, hogy a török származású holland szavazók több mint fele és az arab származású szavazók jelentős része a Denket támogatja.

Általában a bevándorlók érdekeinek képviseletére alakuló pártok nem hosszú életűek, a Denk viszont egy stabilan létező holland párt, amely bekerült az alsóházba is – jelezte.

Emlékeztetett: a Denk megalapítása egy 2014-es holland belpolitikai botrányhoz köthető, amikor a Munkáspárt két török származású alsóházi képviselője kritizálta a miniszterelnök-helyettest zsidó származása miatt. A két politikust kizárták a pártból, és később ők alapították meg a Denket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére