Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zelenszkij szerint Ukrajna ezt a háborút is meg fogja nyerni

888.hu, MTI

2022.05.09. 12:00

Ukrajna újabb győzelemért küzd, és meg fogja nyerni Oroszországgal folytatott háborúját is – jelentette ki hétfőn Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a második világháborúban aratott győzelem 77. évfordulója alkalmából közzétett videóüzenetében.

 

„Bár az odavezető út nehéz, nincs kétségem a győzelem felől.” – fogalmazott Zelenszkij, s hozzátette: bár Oroszország azt képzelte, Ukrajna nem ünnepli meg a győzelem napját, az ukránok nem hagyják, hogy Moszkva elvegye tőlük a dicsőséget.

 

Győztünk 1945-ben, győzni fogunk most is.”

– jelentette ki.

Az elnök vasárnap esti videóüzenetében – amelyen lebombázott épületek előtt állva szólt az emberekhez – már leszögezte: az egész szabad világ tudja, hogy Ukrajna a jó oldalon áll, Oroszország pedig veszíteni fog, „mert a gonosz mindig veszít”.

 

Oroszország elfelejtett mindent, amely valaha fontos volt a második világháború győztesei számára, de a világ, s Ukrajna nem.”

– jelentette ki Zelenszkij, s aláhúzta: Ukrajna immár bebizonyította, hogy „a szabad világ és az egységes Európa része”, „ezzel ellentétben azonban Moszkva magára maradt”.

 

Hangsúlyozta azt is, hogy itt az idő súlyt adni a világháború áldozataira célzó „soha többé” kifejezésnek, amelyet minden május 9-én hangoztatnak.

 

A ma élő ukránok a nácik ellen harcolók leszármazottai, és utódaik ismét győzni fognak, és akkor ismét béke lesz – fogalmazott.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére