Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zelenszkij most épp a volt német kancellárt bírálja kemény szavakkal

888.hu

2022.08.04. 11:40

„Egyszerűen undorító, amikor az európai értékeket valló, erős államok korábbi vezetői Oroszországnak dolgoznak, amely ezen értékek ellen harcol”.

 

Amint arról a 888.hu is beszámolt, Gerhard Schröder volt német kancellár találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Elmondása szerint az oroszok tárgyalásos megoldást akarnak a helyzet, valamint elmondta azt is, hogy nem lenne rossz ötlet az Északi Áramlat 2 gázvezetéket végre beüzemelni.

Gerhard Schröder mondandója azonban nem mindenkinek tetszett.

Volodimir Zelenszky ukrán elnök legújabb videóüzenetében geopolitikai kiselőadást tartott.

Az ukrajnai háborút a nemzetközi konfliktusok sorába helyezte, és a globális biztonsági struktúrákat bírálta. Emlékeztetett, a Balkánon, Tajvan körül és a Kaukázusban zajló konfliktusokról vannak a címlapokon. „A globális biztonsági struktúra nem működött” – mondta.

Ismét azzal vádolta Oroszországot, hogy megsértette a nemzetközi jogot a háború kirobbantásával. Szerinte a probléma az, hogy a világ már régóta hagyja, hogy Oroszország megússza ezeket a jogsértéseket, legyen szó a Krím annektálásáról vagy egy Boeing lelövéséről Donbassz felett. Szerinte az ukrajnai háború megmutatja, mennyire törékeny a szabadság, csak kollektív cselekvéssel lehet „megvédeni, és ahhoz, hogy ez hosszú távon működjön, hatékony globális biztonsági strktúrákra van szükség, amely biztosítja, hogy egyetlen állam se alkalmazhasson többé terrort egy másik állam ellen”.

Ugyanakkor azzal vádolta Oroszországot, hogy csak úgy tesz, mintha hajlandó lenne tárgyalni. Szerinte ha Oroszország valóban érdekelt lenne a konfliktus békés megoldásában, akkor most nem vonultatna fel további tartalékokat Dél-Ukrajnában. Ebben az összefüggésben Szelenszkij bírálta Schrödert, aki moszkvai útja után Oroszországot tárgyalásra késznek tüntette fel.

Egyszerűen undorító, amikor az európai értékeket valló, erős államok korábbi vezetői Oroszországnak dolgoznak, amely ezen értékek ellen harcol”

– mondta Selenszkij.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére