Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zelenszkij energiaterrorizmussal vádolja Oroszországot

888.hu

2022.11.04. 09:15

Az energiahálózatot ért orosz támadások következtében 4,5 millió ukrán maradt áram nélkül.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök energiaterrorizmussal vádolja a Kremlt, miután az orosz csapatok nehezen haladnak előre a harctéren – írja a BBC.

Az elmúlt hetekben Oroszország rakéta- és dróntámadásokat hajtott végre az ukrán energetikai létesítmények ellen. Miután a csatatéren vereségek sorát szenvedték el, Oroszország az elmúlt hetekben fokozta a frontvonaltól távol eső városok villamosenergia-infrastruktúrája elleni támadásokat. Zelenszkij szerint csak az elmúlt hónapban az ország erőműveinek egyharmada semmisült meg. Emiatt az ukrán kormány kénytelen volt arra ösztönözni a lakosságot, hogy próbáljon meg takarékoskodni az energiával.

Zelenszkij csütörtök esti beszédében elmondta, hogy mintegy 4,5 millió fogyasztót kapcsoltak le ideiglenesen az energiafogyasztásról.

Az ukrán elnök szerint a gyengeség jele, hogy Oroszország az energetikai infrastruktúrát veszi célba, miután a frontvonalon nem tudtak előretörni az elmúlt időszakban.

 

Az, hogy Oroszország az energetikai terrorizmushoz folyamodik, a gyengeségét mutatja.”

– mondta.

Az orosz védelmi minisztérium is megerősítette, hogy az ukrán energetikai infrastruktúrát vették célba. Zelenszkij csütörtök esti beszédének idejében az orosz csapatok épp kezdtek kivonulni a megszállt Herszon városából. Egy orosz tisztviselő, Kirill Sztremuszov az orosz médiának azt mondta, hogy Moszkva valószínűleg kivonja csapatait a területről.

Egy nyugati tisztviselő szerint a legtöbb orosz parancsnok feltehetően már ki is vonult Herszonból. A város feletti ellenőrzés megtartása helyett az orosz csapatok a Dnyipro folyó túloldalán építik ki védelmi állásaikat, amelynek célja, hogy a tél megérkezése előtt jobb védelmi vonalakat hozzanak létre egész Dél- és Kelet-Ukrajnában – mondta.

Nehéz megállapítani, mi is zajlik a városon belül, de a tisztviselő szerint orosz tartalékosokat küldtek a településre, hogy fedezzék az esetleges végső visszavonulást. Emellett az orosz katonák bankokat ürítettek ki és múzeumokat fosztottak ki a BBC nemzetközi ügyekért felelős tudósítója, Paul Adams szerint.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére