Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Zelenszkij az oroszokat az Iszlám Állam terroristáihoz hasonlította 

888.hu

2022.03.12. 18:30

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken Oroszországot vádolta meg Melitopol város polgármesterének elrablásával, és ezt az „ISIS terroristáinak” akciójához hasonlította.

 

„A terror új szakaszába léptek át, amelyben megpróbálják fizikailag likvidálni Ukrajna törvényes helyi hatóságainak képviselőit” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy péntek esti videóbeszédében Oroszországról. Kirill Timosenko, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője a Telegram közösségi oldalon tett közzé egy videót, amelyen szerinte fegyveresek egy csoportja látható, amint Ivan Fedorov polgármestert cipelik át egy téren.

Az orosz erők február 26-án foglalták el a 150 ezer lakosú Melitopol déli kikötővárost.

A Moszkva által támogatott kelet-ukrajnai lázadó régió, a Luhanszki Népköztársaság ügyészsége a honlapján közölte, hogy Fedorov ellen büntetőeljárás indult.

 

Az ügyészség Fedorovot „terrorista tevékenységgel” és a nacionalista Jobboldali Szektor nevű milícia finanszírozásával vádolja, hogy „terrorista bűncselekményeket kövessen el a donbászi civilek ellen”.

A hivatal közölte, hogy keresi Fedorovot, és felszólított mindenkit, aki információval rendelkezik a hollétéről, hogy vegye fel velük a kapcsolatot – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére