Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

XXI. Század Intézet: újabb migrációs hullámokra kell felkészülni Európában

MTI

2020.02.07. 17:18

A röszkei határáttörési kísérletek és a csütörtöki események felhívják a figyelmet arra, hogy a 2015-ös migrációs válság csak a kezdet volt, a jövőben újabbnál újabb migrációs hullámokra kell felkészülni Európában.

Az elemzésben figyelmeztető jelnek ítélték, hogy a téli időjárás ellenére az uniós és magyar statisztikai adatok is dinamikus növekedést mutattak az utóbbi hónapokban, a magyar határnál például 2020 első öt hetében csaknem ötszörösére emelkedett a határátlépéssel próbálkozó illegális migránsok száma 2019 azonos időszakához képest.

Azt írták: aggasztó, hogy az előrejelzések további növekedést vetítenek előre, a többi közt az OECD által kidolgozott migrációs forgatókönyvek is dinamikus emelkedést várnak a migránsok számában.

Az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) legfrissebb adatai szerint 2019 első 11 hónapjában 654 566 kérelmet nyújtottak be menedékjog iránt az Európai Unióban,

ez a szám 12 százalékkal magasabb 2018 azonos időszakához képest.

Az idén a magyar határnál eddig próbálkozó migránsok száma csaknem ötszörös növekedésnek számít a 2019 azonos időszakában próbálkozók számához képest – írták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére