Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Wilders kénytelen volt lemondani az "iszlám szafari" címmel meghirdetett gyûlést

Tóth Dalma

2017.11.03. 18:58

A bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) vezetõje lemondta a fõleg migránsok által lakott brüsszeli Molenbeek negyedbe tervezett látogatását.
BRÜSSZEL, 18:58

A bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) vezetője lemondta a főleg migránsok által lakott brüsszeli Molenbeek negyedbe tervezett látogatását.

Geert Wilders holland és Filip Dewinter "iszlám szafari" címmel hirdetett nagygyűlést megfogalmazásuk szerint "Európa dzsihadista fővárosába", a mintegy 98 százalékban muzulmán lakosú brüsszeli városrészbe – írja az MTI.

Csütörtökön azonban Francoise Schepmans, a brüsszeli Molenbeek negyed polgármestere rendeletben tiltotta meg, hogy Geert Wilders és Filip Dewinter pénteken gyűlést tartson a javarészt muzulmánok lakta városrészben. A rendelet szerint a polgármester a várható atrocitások elkerülése végett, a rend és a béke megőrzése érdekében semmilyen rendezvényt nem engedélyez. Hozzátették, a rendőrség kész fellépni, amennyiben a politikusok megpróbálnak ellátogatni a főként muzulmánok lakta városrészbe.

Geert Wilders ezért úgy határozott, hogy elmarad az "iszlám szafari". Döntését biztonsági okokkal indokolta, majd megjegyezte, hogy nem akar semmilyen rendelkezést megsérteni.

A politikus pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján erőszakmentes és demokratikus ellenállást hirdetett, valamint elmondta, a jövőben tüntetések szervezését tervezi Hollandia és Belgium területén az iszlamizálódás ellen.

Nem fogadható el, hogy egyes városrészek nem látogathatók parlamenti képviselők számára. A letartóztatással való fenyegetés pedig teljesen elfogadhatatlan"

– mondta Wilders.

Hivatalos brüsszeli találkozóinak végeztével visszatér Hollandiába, de hamarosan meghívja brüsszeli vendéglátóját, Filip Dewintert, a szélsőjobboldali irányultságú, Vlaams Belang (Flamand Érdek) nevű párt flandriai parlamenti frakcióvezetőjét, akinek megmutatja a "muszlim szomszédságokat" valamint a "hollandiai kalifátust".

A hollandiai mecsetek bezárását és a Korán hollandiai betiltását követelő Wilders számos alkalommal kapott már halálos fenyegetést, ugyanis korábban többek között az erőszak vallásának nevezte az iszlámot, amely a véleménye szerint a legnagyobb veszélyt jelenti Hollandiára nézve.

A Brüsszel belvárosához közel első Molenbeek negyedet a brüsszeli iszlamisták fellegvárának tartják. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a 2015 novemberében Párizsban és a 2016 márciusában Brüsszelben végrehajtott merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között, a szálak többek között a brüsszeli Molenbeek negyedbe vezettek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére