Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Wilders: a nyitott határok és a kulturális relativizmus együtt egy méreg

Tóth Dalma

2018.06.15. 20:35

Az Echo TV Geert Wilders-szel, a holland Szabadságpárt (PVV) vezetõjével készített interjút, amelyben szó esett többek között a szólásszabadságról, a kulturális relativizmusról, a nyitott határokról és Orbán Viktorról.

Az Echo TV Geert Wilders-szel, a holland Szabadságpárt (PVV) vezetőjével készített interjút, amelyben szó esett többek között a szólásszabadságról, a kulturális relativizmusról, a nyitott határokról és Orbán Viktorról.

A Geert Wilders vezette bevándorlásellenes holland Szabadságpárt (PVV) Mohamed prófétát ábrázoló karikatúraversenyt hirdet. A politikus ezzel kapcsolatos kifejtette, hogy céljuk nem a provokáció, hanem a szólásszabadság és a szabad véleménynyilvánítás mellett történő kiállás. Hozzátette, hogy arra bátorítanak mindenkit, hogy vitatkozzon és tollal harcoljon, ne pedig úgy mint a szélsőséges iszlamisták.

Az Európában zajló eseményekkel kapcsolatosan elmondta, hogy szerinte katasztrófa, ami Brüsszelben folyik az elmúlt néhány évben. Wilders szerint sok európai politikus nem képes ellentmondani a nyitott határoknak, ezért a migránsok a saját országainkban szálltak meg minket. Hangsúlyozta, hogy az eredeti lakosság folyamatosan kicserélődik a kultúránkkal párhuzamosan. Szerinte a kulturális relativizmus követői nem hisznek a saját identitásukban, azt vallják, hogy minden kultúra egyenlő, amiket össze kell keverni. 

A nyitott határok és a kulturális relativizmus együtt egy méreg"

– jegyezte meg.

Elmondta, hogy szerencsére pozitív változások is zajlanak az Európai Unióban, ebben élen jár Magyarország.

Wilders szerint akkor lehet megvédeni Európát, ha megállítjuk a tömeges bevándorlást és lezárjuk a határokat.

Kifejtette, hogy a legfőbb feladat jelenleg a nemzeti öntudat visszanyerése. A britek is ezért döntöttek a Brexit mellett és Hollandiának is el kellene hagynia az uniót - közölte.

Hozzátette, hogy habár Hollandia a keresztény-zsidó kultúrára épülő társadalom, jelenleg iszlamizáció alatt áll, márpedig az iszlám és a szabadság mint ideológiák nem férnek meg egymás mellett.

Megjegyezte, hogy ámbár nehéz, hogy már 14 éve folyamatos felügyelet alatt áll - mivel állandóan halálos fenyegetéseket kap - tudja, hogy a jó ügyért, a szabadságért valamit az iszlám és a terrorizmus ellen küzd, így könnyebb elviselni a megpróbáltatásokat.

Szerinte a holland és több nyugat-európai vezető gyenge ahhoz, hogy megvédje a saját országának identitását és az ott élő embereket. 

Hozzátette, hogy a demokráciának nemzetállamokra van szüksége, az EU pedig pont a nemzeti erőket akarja szétzilálni. A legtöbb ember identitásválságban szenved, ezt akarjuk helyreállítani - mondta.

Orbán Viktorral kapcsolatosan megjegyezte, hogy sok más ember számára - többek között az olaszoknak, az osztrákoknak és a visegrádi négyeknek - megmutatta, hogy van más út is, amiért hálával tartoznak neki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére