Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Whoopi Goldberg tette helyre az aktivistát, aki szerint rasszista az új "Majmok bolygója" film

Vincze Viktor Attila

2017.07.14. 22:58

DeRay McKesson, a Soros György által támogatott amerikai Black Lives Matter fekete "emberjogi" szervezetének aktivistája a Twitteren azt tette közzé, hogy szerinte "A Majmok bolygója" film a fekete emberekkel szembeni rasszista támadás. Ez már sok volt a hollywoodi fekete színésznõnek, Whoopi Goldbergnek is, aki végül kegyetlenül leoltotta az ABC élõ adásában és a közösségi oldalakon is DeRay McKessont.
HOLLYWOOD, 22:58

DeRay McKesson, a Soros György által támogatott amerikai Black Lives Matter fekete "emberjogi" szervezetének aktivistája a Twitteren azt tette közzé, hogy szerinte "A Majmok bolygója" film a fekete emberekkel szembeni rasszista támadás. Ez már sok volt a hollywoodi fekete színésznőnek, Whoopi Goldbergnek is, aki végül kegyetlenül leoltotta az ABC élő adásában és a közösségi oldalakon is DeRay McKessont.

Az egész abszurd történet azzal kezdődött, hogy McKesson válaszolt Tariq Nasheed "antirasszizmus-stratéga" által közzétett Twitter-üzenetre, amely így szólt:

Az új "Majmok bolygója" film plakátja egy kódolt rasszista üzenetet tartalmaz? Nézd csak meg benne a #BlackLivesMatter szimbólumot!"

A Black Lives Matter aktivistája McKesson, aki (saját meggyőződése szerint ) arról ismert és "híres", hogy mindig kék mellényt visel, azonnal válaszolt Nasheednek, közölve, hogy a plakáton látható kék ruhás majom egyértelműen csakis, egy kifejezetten az ő személyére és így a feketékre mint majmokra való utalás lehet.

A feketék és a majmok összetársításával a médiumok már régóta igyekeznek dehumanizálni a feketéket a tömegkommunikációban"

– írta McKesson.

Azonban ebben az esetben most nem kicsit, hanem nagyon túltolta a fekete emberjogi aktivista a szokásos fehér elnyomás elleni tiltakozás biciklijét. 

Ugyanis, miként arra például Whoopi Goldberg fekete hollywoodi színésznő is felhívta a túlérzékeny aktivista figyelmét: szó sincs arról, hogy az ő személyére lenne utalás a kék mellényes majom kiemelése a plakáton.

Egyszerűen csak az eredeti film egyik karakterére akartak utalni az alkotók. Íme:

Whoopi Goldberg az ABC élő műsorában nem kímélte a fekete emberjogi aktivistát a film rasszizmussal vádolásáért, egyszerűen betegesnek nevezte DeRay felvetését.

Whoopi ugyanakkor arra kérte az aktivistát, hogy figyelmesen nézze végig a 68-as filmet, amely alapvetően arról szólt, hogy milyen következményei vannak, ha nem megfelelően bánnak egymással az emberek. 

A tiltakozás és a megszégyenítő nyilatkozatok hatására DeRay végül mindenhonnan törölte a filmet rasszizmussal vádoló posztjait. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére