Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Weber és Timmermans egyetért abban, hogy az iszlám hozzátartozik Európához

Bokor Gábor

2019.05.17. 09:50

Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti választási csúcsjelöltje az Európai Szocialisták Pártjának vezető jelöltjével, Frans Timmermansszal „vitázott” a ZDF német országos köztelevízióban csütörtök este. De valójában a szócsata elmaradt, a politikusok mindenben egyetértettek egymással.

A két csúcsjelölt csütörtök este ütköztethette volna a véleményét, azonban nem volt mit, hiszen a bevándorláspárti szocialista és a néppárti csúcsjelölt gyakorlatilag mindenben egyetértett egymással. Weber a monológját azzal indította, hogy a mai a legjobb Európa, amely valaha létezett, lakói békében, biztonságban és szabadságban élnek. Mondta ezt annak ellenére, hogy Európában az elmúlt években egymást érték az iszlamista terrortámadások. Manfred Weber elmondta, legnagyobb motivációjának tartja azt, hogy „megvédje Európát a nacionalistáktól”.

Fotó: AFP

Aztán az iszlámra terelődött a szó

Weber és Timmermans között nemhogy vita, de még csak nézeteltérés sem volt a témával kapcsolatban. Mindketten úgy gondolják, hogy az iszlám hozzátartozik Európához.

„Az iszlám már kétezer éve Európa része”

– mondta a holland politikus, aki pár perccel később azt mondta, hogy jaj, túlzott, valójában csak 1500 éve. Az Origo megjegyzi, hogy a valóságban ez is túlzás, hiszen az iszlám időszámítás kezdőpontja 622, vagyis még 1400 éves sincs, Európában pedig csak később jelent meg, sokáig akkor is elszigetelten.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére