Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Washington szigorított a Huawei elleni szankciókon

Ányos Miklós

2020.08.17. 18:00

A washingtoni kormányzat a Huawei újabb érdekeltségeit helyezte tiltólistára annak érdekében, hogy megnehezítse a kínai távközlésiberendezés-gyártó konszern hozzáférését amerikai technológiákhoz – jelentette be a washingtoni külügyminisztérium és a kereskedelmi minisztérium a honlapján hétfőn.

Az indoklás szerint az amerikai adminisztráció attól tart, hogy érdekeltségei révén a Huawei meg tudja kerülni a korábban életbe léptetett korlátozásokat, és így hozzá tud férni olyan „érzékeny” technológiákhoz, mint amilyeneket egyes távközlési berendezésekben használt integrált áramkörök képviselnek.

A korlátozások kiterjesztésének bejelentése egybeesik a korábbi korlátozások alóli ideiglenes felmentés határidejének lejártával. Mostantól a Huawei számára csak a már működő hálózatok karbantartásához szükséges amerikai technológia lesz elérhető.

Az amerikai adminisztráció 2019 májusában léptette életbe a Huawei elleni szankciókat, amelyek egyebek között az amerikai vállalatok számára külön engedélyhez kötötték a kínai vállalattal fenntartott kereskedelmi és üzleti kapcsolatokat. Egyes területeken azonban felfüggesztették a szankciók érvényesítését elsősorban amiatt, mert számos regionális amerikai távközlési szolgáltató hálózatában a kínai vállalat berendezéseit is üzemelteti.

A feketelistára hétfőn felvett Huawei érdekeltségek között szerepel a Huawei Technologies Düsseldorf és a Huawei OpenLab München vállalat is a német dpa hírügynökség beszámolója szerint.

A Huawei Technologies ugyanakkor hétfőn az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásában bejelentette, hogy tavalyi eredménye alapján a Fortune Global 500-as listáján 12 helyet lépett előre az amerikai szankciók ellenére, és 49-ként bekerült a világ legnagyobb 50 vállalata közé. A Huawei így az idén az első alkalommal kapott helyet a legnagyobb 50, és negyedszerre a legnagyobb 100 vállalat között a Fortune magazin listáján.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére