Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Warner: "a politika és az erõszak igen mélyen gyökerezik az iszlámban"

Bertha László

2018.06.18. 11:03

Bill Warner amerikai fizikus, iszlámkritikus szerint mivel a politika és az erõszak rendkívül mélyen gyökerezik az iszlám vallásban, ezért a vele szemben tanúsított európai hozzáállás tarthatatlan.

Warnerrel a német nemzeti-konzervatív politikai és kulturális hetilap, a Junge Freiheit készített interjút. Ebben az amerikai kutató többek között az életútjáról, valamint arról beszélt, hogy fizikusként miképp is terelődött figyelme az iszlám problematikájára.

Bill Warner az iszlám vallás legfőbb forrásait, azaz a Koránt, a szírát (Mohamed életrajzát) és a hadíszokat (ezek szólások és anekdoták a próféták életéből) rendszerezte, öntötte egységes formába, majd azt a számok nyelvére fordította.

Az eredmény szerint a trilógia 49 százaléka szól a vallásról, 51 százaléka a politikáról – sőt, a Koránban ez utóbbi 64%”

– árulta el az interjúban, aki szerint mindez kétségbe vonja azt az állítást, miszerint az iszlám csak egyszerűen egy vallás volna.

A kutató szerint a keresztényekhez és a „hitetlenekhez” fűződő kapcsolat is rendkívül komplikált az iszlámban:

A Korán kapcsolata velünk, káfirokkal nem semleges, hanem sokkal inkább negatív. Mi semmirekellőnek számítunk, harcolni kell velünk, és le kell minket igázni. A káfirok ellen minden gonoszság megengedett, és egy muszlim semmi esetre sem érintkezhet vagy barátkozhat velünk.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére