Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Von Storch: Németországban egy családügyi kongresszus csak az LMBTQ-ügyekrõl szólna

Bertha László

2017.05.30. 08:28

Beatrix von Storch, az AfD politikusa elképzelhetetlennek tartja, hogy a Családok Budapesti Világtalálkozójához hasonló, konzervatív szellemiségû eseményt tartsanak Németországban.
BUDAPEST, 08:28

Beatrix von Storch, az AfD politikusa elképzelhetetlennek tartja, hogy a Családok Budapesti Világtalálkozójához hasonló, konzervatív szellemiségű eseményt tartsanak Németországban.

Az Alternatíva Németországnak (AfD) politikusa a Magyar Hírlapnak adott interjúban leszögezte, hogy Németországban egyszerűen nem lehetne ehhez hasonló rendezvényt tartani a kormány részvételével és az országos média figyelmével.

Ha a német kormány képviselőivel szerveznének családügyi kongresszust, az másról se szólna, mint LMBTQ-ügyekről, patchwork családokról és hasonlókról”

– jelentette a német politikus.

Beatrix von Storch szerint, ha egy ilyen rendezvény szervezésére adná a fejét Németországban, akkor minimum ötszáz rendőrnek kellene megvédenie őket az agresszív szélsőbaloldali tüntetőktől.

Már találkoztam ezzel: kaptam fenyegető leveleket, felgyújtották az autómat, bedobták az ablakomat azért, mert a hagyományos házasság oldalán szólaltam fel”

– mondta Storch.

Magyarországon is több baloldali, liberális politikus és médium bírálta a rendezvényt, mondván, az kirekesztő és homofób. Ennek kapcsán a német politikus elmondta, hogy ez rendben is van, ilyen a demokrácia, de Németországban más a helyzet. Ott ugyanis egy hangos kisebbség megakadályoz másokat a véleménynyilvánításban, gyakran még a többséget is.

Storch a Magyarországról szóló európai parlamenti vita kapcsán úgy fogalmazott, hogy bocsánatot kellett kérnie a képviselők nevében Orbán Viktortól a vita hangneme miatt. A politikus szerint elképesztő, hogy hogyan viselkedtek egy demokratikusan megválasztott tagállami vezetővel. A liberálisok frakcióvezetője, Guy Verhofstadt egy ponton azt kiabálta, hogy Orbán Viktor egyetemet akar-e bezáratni, könyveket akar-e égetni.

Az ilyen felszólalások megmutatják a hozzáállásukat: Magyarországot bele akarják kényszeríteni egy formába, akár szeretné, akár nem: kötelező lenne megnyitni a határokat, és muszáj lenne befogadni a migránsokat. Ez szégyen, már ha komolyan vesszük azt, hogy a tagállamok szuverén országok”

– jelentette ki az AfD politikusa.

Beatrix von Storch szerint itt többről van szó, mint egyszerűen a kötelező elosztási kvóták elutasításáról:

Befogadni minden migránst azt jelenti, hogy feladjuk az országunkat, és akik a befogadást erőltetik, pontosan ezt várják tőlünk. Azt mondják, hogy hát, most már itt vannak a bevándorlók, nincs mit tenni, szóval alkalmazkodnunk kell egymáshoz.”

A politikus szerint ez az álláspont elfogadhatatlan, mivel ha valaki a társadalmunkba jön, alkalmazkodjon hozzánk, a mi hagyományainkhoz, életmódunkhoz, törvényeinkhez. Az integrációban egyáltalán nem lehet semmilyen kompromisszum. Storch szerint ezt a németek többsége is így látja és nem akarnak minden bevándorlót befogadni.

Angela Merkel pártja mögött sincs ott az összes választópolgár többsége, ha egy népszavazáson kérdeznék őket a határok lezárásáról, egyértelmű lenne az eredmény”

– tette hozzá.

A közelgő Bundestag-választások kapcsán úgy fogalmazott, hogy az Alternatíva Németországnak egyértelműen ellenzéki szerepre készül, világos pártprogrammal rendelkezik, szemben például a szociáldemokratákkal, akiknek eddigi kampányuk csak Schulz egójáról szólt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére