Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Von der Leyen szeretné, hogyha a tagállamok helyett ő tárgyalna a NATO-val

MTI

2020.12.15. 16:25

 

Annak ellenére, hogy az Európai Bizottság és a NATO partnersége élő és szoros, együttműködésük további elmélyítésére kell törekedni

- jelentette ki Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke Brüsszelben kedden.

Von der Leyen az Európai Bizottság épületében fogadta Jens Stoltenberget, a NATO főtitkárát.

Tanácskozásukat megelőzőn az uniós bizottság elnöke a kiberbiztonsággal összefüggésben a létfontosságú hálózatok és az érzékeny adatok védelmének fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte:

mindkét fél elkötelezte magát a demokráciákat fenyegető hamis információk elleni küzdelem sikere mellett.

Jens Stoltenberg rövid beszédében közölte, az Európai Unió és a NATO közötti, hosszú ideje tartó együttműködés „soha nem látott szintet” ért el a katonai mobilitás, a kibervédelem, a hamis hírek elleni küzdelem és a partnerországok támogatása terén.

A jövőre nézve a főtitkár kijelentette: a kiberbiztonság és az ellenállóképesség fokozása, valamint az éghajlatváltozás elleni közdelem mellett a katonai szövetség és az EU még szorosabban működhet együtt a transzatlanti partnerség újbóli fellendítése érdekében. Ezzel összefüggésben Amerika és Európa összefogásának fontosságát hangoztatta.

Bizonytalan időkben olyan erős nemzetközi intézményekre, és azok közös munkájára van szükségünk, mint az Európai Unió és a NATO. Együtt erősebbek vagyunk és képesek vagyunk kezelni mindazon nehézségeket, amelyekkel szembesülünk

- fogalmazott Stoltenberg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére