Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Von der Leyen: A nyugat-balkáni térség az európai családhoz tartozik

888.hu

2021.10.06. 10:45

A nyugat-balkáni térség az európai családhoz tartozik, közösek az értékek és a sorsok is – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke szerdán a szlovéniai Brdo pri Kranjuban az EU–Nyugat-Balkán csúcstalálkozó előtt.

 

Von der Leyen elmondta: az EB 30 milliárd eurós gazdasági és befektetési terve nagyon fontos a térség gazdasági felzárkóztatásának szempontjából. Fontos, hogy a régióban tudják, az EU figyel rájuk – hangoztatta.

„Az elmúlt évtizedben már megfigyelhettük, mekkora hatást tesz az uniós tagság a csatlakozó országokra. Uniós érdek is, hogy a térség országai felzárkózzanak” – húzta alá.

Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa a tanácskozásra érkezve így érvelt:

Az EU-nak elkötelezettséget kell mutatnia a Nyugat-Balkán teljes integrációja iránt, és lépéseket kell tennie mind a hat érintett partner esetében.”

Örömét fejezte ki, hogy a 30 milliárd eurós uniós befektetési terv átültetése a gyakorlatba megkezdődött, és egyben reményének adott hangot, hogy ez elvezet a csatlakozni kívánó országok gazdasági integrációjához.

Az Európai Unió tagországainak vezetői szerdán az EU–Nyugat-Balkán csúcstalálkozón megerősítik a térség „európai perspektíváját” – olvasható abban a dokumentumtervezetben, amelyet a tanácskozás végén fogadhatnak el az EU-tagországok állam- és kormányfői, és amely nem határoz meg céldátumot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére