Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Joe Biden a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat”

888.hu

2021.09.14. 17:20

John Ratcliffe, a nemzeti hírszerzés korábbi igazgatója vasárnap este a Fox News műsorvezetőjének, Mark Levinnek azt mondta, hogy a demokrata Joe Biden elnök a legnagyobb fenyegetés, amellyel az Egyesült Államok nemzetbiztonsági szempontból szembesül, mert a kormányzat számos rossz döntést hozott.

 

„Először is Afganisztánnal kapcsolatban: remélem, hogy ez egy olyan dolog, amely csak a következő évtizedekre és nem évszázadokra lesz hatással; ez minden bizonnyal a legmélyebb veszteség az Egyesült Államok számára a mi életünkben” – mondta John Ratcliffe, az amerikai hírszerzés korábbi igazgatója a Fox Newsnak adott interjúban.

Joe Biden nagyon is ártott a nemzetbiztonságunknak, sok tekintetben Afganisztánon túl is, de ez a legutóbbi, legfájdalmasabb, kolosszális afganisztáni kudarc szó szerint életet lehelt a radikális iszlám terrorista mozgalomba, nemcsak Afganisztánban, hanem szerte a világon.”

Ratcliffe figyelmeztetett, hogy az amerikai hírszerzés tisztviselői még nagyon-nagyon sokáig nem fogják tudni, hogy Biden akciójának milyen súlyos következményei lesznek.

„A nemzeti hírszerzés igazgatójaként írtam egy cikket, amelyben kifejtettem, hogy ránk nézve Kína jelenti az első számú nemzetbiztonsági fenyegetést. Tudják, én vagyok az a személy, aki az elmúlt évben több hírszerzési információt látott, mint bárki más az országban, és Kína nagyon is egzisztenciális fenyegetést jelent az országunkra nézve” – folytatta Ratcliffe.

De ha ma kellene megírnom ezt a véleménycikket, azt mondanám, hogy szerintem a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat, legalábbis rövid távon, Joe Biden és a nemzetbiztonsági apparátusunk.”

„És az ok, amiért ezt mondom, és nem akarok felületes vagy túlzó lenni: szó szerint nyolc hónapon keresztül mindent rosszul csináltak” – magyarázta Ratcliffe. „Kínával kapcsolatban, Oroszországgal kapcsolatban, Iránnal kapcsolatban, az egész Közel-Kelettel kapcsolatban, beleértve Afganisztánt is, és ez így megy tovább, szó szerint nullával egyenlő a teljesítményük. Minden lépésnél rontanak. És ez mélyrehatóan súlyos hatással van a nemzetbiztonságunkra és a nemzetbiztonsági helyzetünkre.”

Ratcliffe szerint Biden miatt Amerika nemzetbiztonsági helyzete rosszabb Kínával, Oroszországgal, Iránnal és az iszlám terroristákkal szemben – írta meg a Daily Wire.

„Az egyik kihívás, amivel a következő három évben szembe kell néznünk, egy olyan elnök, aki nem hallgat a hírszerzésre; pedig a hírszerzésünk véleménye kristálytiszta volt arról, hogy mi fog történni Afganisztánban, ha feltételek nélkül vonulunk ki. És amikor Biden mégis ezt az utat követte, pontosan az történt, amit mi mondtunk, és ez sajnos egy olyan tendencia, amely folytatódott az elmúlt időszakban. Ez a kormányzat és ez a nemzetbiztonsági apparátus folyamatosan rossz döntéseket hoz, folyamatosan figyelmen kívül hagyja a tényleges hírszerzést, amivel rendelkezünk” – tette hozzá.

És őszintén szólva most semmi sem aggaszt jobban.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

Idáig süllyedt a baloldal politikai kommunikációja

A baloldal és annak vezére nem bír leállni a választás tisztaságát és az alkotmányosságunkat megkérdőjelező hazudozással. Kövér László volt kénytelen helyre tenni Gyurcsány Ferencet, aki törvénytelennek minősítette az új, ötödik Orbán-kormányt az Országgyűlésben. A DK elnöke szerint a választás nem a népakaratot fejezte ki, mert az nem volt szabad és tisztességes. Amit ezután a házelnöktől és Dömötör Csabától kapott, azt nem teszi zsebre. Bár a fideszes reakciókra frappáns választ nem tudott adni, a Facebook oldalán azért megmutatta, mennyire kemény fából faragták.

Orbán Viktor: kiállunk Magyarország energiabiztonsága mellett

Videókonferencia keretében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hétfőn a május 30-31-i rendkívüli uniós csúcs előkészítéseként – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Alkalmas-e az Európai Bizottság új javaslata arra, hogy az EU valóban függetlenedjen az orosz energiától?

A héten az Európai Bizottság új, az orosz energiától való függetlenedést célzó javaslattal állt elő. A tervezet erőteljesen építene a cseppfolyósított-földgázra és a megújuló energiára, de helyet kapott abban néhány, igencsak egzotikus elképzelés is, így például az, hogy minden céges autó legyen kötelezően nulla kibocsátású. Nagy kérdés, hogy a javaslat a realitások talaján áll-e és meg tudja-e oldani az energetikai gondjainkat vagy csupán egy újabb vágyálom-összesség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére