Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vlagyimir Putyin is részvétét nyilvánította

888.hu

2022.12.31. 17:00

Vlagyimir Putyin orosz elnök Ferenc pápának küldött üzenetében szombaton mély részvétét fejezte ki XVI. Benedek nyugalmazott pápa halála alkalmából – jelentette a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

 

XVI. Benedek kiemelkedő egyházi személyiség és államférfi, a hagyományos keresztény értékek meggyőződéses védelmezője volt.”

– fogalmazott az orosz elnök a Kreml honlapján közzétett üzenetben.

 

Pápasága alatt létesültek teljes értékű diplomáciai kapcsolatok a Vatikán és Oroszország között, kezdtek fejlődni az orosz ortodox és a római katolikus egyház közötti kapcsolatok.”

– folytatódik a szöveg. Putyin emlékeztetett, hogy alkalma volt eszmecserét folytatni „ezzel a nagyszerű emberrel”, és hogy a lehető legfényesebb emlékeket őrzi XVI. Benedekről.

Putyin 2005-ben levélben köszöntötte XVI. Benedeket pápává választása alkalmából – írta a TASZSZ. Levelében hangsúlyozta, hogy Oroszország kész folytatni a konstruktív politikai párbeszédet, és együttműködik a Vatikánnal a globális problémák megoldásában, az igazságosság, humanizmus és a közjó értékeinek megerősítésében.

2007-ben személyesen is találkoztak Putyin olaszországi és vatikáni látogatása során. Részletesen megvitatták az aktuális nemzetközi kérdéseket és ajándékokat cseréltek. Az audiencia 40 percig tartott. Később Putyin XVI. Benedeket levélben és telefonon is köszöntötte 80. születésnapján.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére