Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vizsgálja az orosz vakcinát az Európai Gyógyszerügynökség

888.hu, MTI

2021.03.04. 15:25

Na, innentől vajon mit találnak ki ellene a hazai baloldali ellenzék kerékkötői?!

 

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Humángyógyszer-bizottsága (CHMP) megkezdte az orosz fejlesztésű Szputnyik V (Gam-COVID-Vac) koronavírus elleni oltóanyag folyamatos felülvizsgálatát (rolling review) – erősítette meg az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő amszterdami székhelyű uniós ügynökség csütörtökön.

Az EMA közleménye szerint az oltóanyag uniós kérelmezője a moszkvai székhelyű R-Pharm gyógyszergyár németországi leányvállalata. Az uniós ügynökség közölte,

a szakvizsgálat megkezdéséről hozott döntés a laboratóriumi kutatások és a felnőtteknél végzett korai klinikai vizsgálatok előzetes, kedvezőnek mutatkozó eredményein alapul.

A kutatások és vizsgálatok alapján készült tanulmányok azt mutatják, hogy

a Szputnyik V kiváltja a szükséges antitestek és immunsejtek termelését, ezáltal hozzájárulhat a koronavírus elleni védelemhez.

Az EMA értékelni fogja a rendelkezésre álló adatokat annak eldöntéséhez, hogy az oltóanyag előnyei felülmúlják-e a kockázatokat. Értékelni fogja azt is, hogy a vakcina megfelel-e a hatékonyság, a biztonság és a minőség uniós szabványainak. A folyamatos szakvizsgálat addig folytatódik, amíg elegendő bizonyíték nem áll rendelkezésre a hivatalos forgalombahozatali engedély iránti kérelem benyújtásához – közölték.

A vakcina európai uniós forgalmazását a benyújtást követő vizsgálat eredménye alapján az EMA pozitív ajánlásával az Európai Bizottságnak kell hivatalosan engedélyeznie. Az uniós gyógyszerügynökség ez idáig a Pfizer amerikai gyógyszergyártó és partnere, a BioNTech német biotechnológiai cég által kifejlesztett vakcinát, a Moderna amerikai biotechnológiai vállalat oltóanyagát, illetve az AstraZeneca brit–svéd gyógyszeripari cég és az Oxfordi Egyetem által közösen kifejlesztett oltóanyagot ajánlotta uniós alkalmazásra.

A Johnson & Johnson-csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat február közepén nyújtotta be az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagának engedélyeztetési kérelmét az Európai Gyógyszerügynökséghez.

Az EMA várhatóan március 11-én foglal állást az oltóanyag uniós ajánlásáról. A folyamat felgyorsítása érdekében a gyógyszerügynökség korábban megkezdte a Novavax amerikai, valamint a CureVac német gyógyszeripari vállalatok által fejlesztett oltóanyagok folyamatos értékelését is.

A Szputnyik V oltóanyagban ártalmatlanított adenovírussal juttatják be a szervezetbe a koronavírusra jellemző tüskefehérjét. Az immunrendszer ezután ezt a fehérjét idegen anyagként kezeli, és természetes védekezésként antitesteket és a fehérvérsejtek csoportjához T-sejteket termel ellene. A vakcinában található adenovírus nem képes szaporodni, és nem okoz betegséget – közölte az uniós gyógyszerügynökség.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére