Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vízágyúval oszlatták szét a tüntetőket Hongkongban

888, MTI

2020.05.24. 15:59

A pekingi kormányzat által tervezett nemzetbiztonsági törvény ellen tiltakoztak.

A hongkongi rendőrség beszámolója szerint legalább 120 embert vettek őrizetbe engedély nélküli gyülekezés, illetve erőszakos cselekmények miatt délután fél 5-ig. Egyes tiltakozók különböző tárgyakkal torlaszoltak el forgalmas utakat, míg mások transzparenst tartottak fel, melyen az a felirat szerepelt: „az ég leszámol majd a Kínai Kommunista Párttal”. Voltak tüntetők, akik amerikai zászlókat lobogtattak.

A különleges közigazgatási státusszal bíró város vásárlónegyedében tartott demonstráció feloszlatására a rendőrség könnygázt, paprikasprayt, valamint vízágyút is bevetett.

A demonstrációt két nappal azt követően tartották a városban, hogy a kínai parlament Pekingben zajló ülésszakán bemutatták a Hongkongra vonatkozó nemzetbiztonsági törvénytervezetet, amely betiltaná a lázadást, az elszakadási törekvések hangoztatását és a központi kormányzat ellen irányuló, „felforgatónak” minősített cselekményeket. A hongkongi kormányzat számára pedig előírná, hogy új intézményeket hozzon létre a szuverenitás védelme céljából, valamint engedélyezze a pekingi ügynökségeknek, hogy belátásuk szerint járjanak el a városban.

A törvénytervezetet várhatóan május 28-án fogadja el a kínai parlament, megkerülve a hongkongi törvényhozást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére