Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vízágyúval kellett oszlatnia a belga rendőrségnek

MTI

2020.06.07. 19:32

Mert a belga rendőrség tehet George Floyd haláláról.

A rasszizmus elleni megmozdulást a belga főváros igazságügyi palotája előtt tartották. A tüntetés résztvevői a belga társadalomban is tapasztalható idegengyűlöletre, a színes bőrűek hátrányos megkülönböztetésére hívták fel a figyelmet, valamint a belga rendőrség szerintük gyakran indokolatlan fellépése ellen tiltakoztak.

Rendőrségi információk szerint a megmozdulás kezdetben incidens nélkül zajlott. A rendezvény végén tüntetők mintegy százfős elvonuló csoportja rendőrautókat dobált meg és támadt rendőrökre az igazságügyi palotától mintegy 500 méterre található Porte de Namur nevű kereszteződés közelében. A helyszín Brüsszel fekete lakosságának otthont adó kerület, az úgynevezett Matonge-negyed közelében fekszik. A város felett rendőrségi helikopter köröz. Előállításokról nem érkezett jelentés.

Ilse Van de Keere, a brüsszeli rendőrség szóvivője azt mondta, a rendbontók szemeteseket, kartondobozokat gyújtottak.

Több üzlet jelentős károkat szenvedett, miután kirakataikat betörték és kifosztották. A rendőri beavatkozás folytatódik. A környéket lezárták. A rendőrség vízágyúkat használ a tömeg oszlatására

– közölte.

A délutáni tüntetésen Ange Kaze, a megmozdulást szervező mozgalom szóvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy a fekete bőrű amerikai férfi, George Floyd rendőri erőszak nyomán bekövetkezett halála sok embert felrázott. Sok embernek van elege a rendőri erőszakból, amely rendszerint a feketék ellen irányul – mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére