Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszautaztatják Svédországba a gyilkossággal vádolt migránst

Tóth Dalma

2018.06.26. 14:10

Letartóztattak egy afgán migránst Iránban, mivel nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene azt követõen, hogy megölte tinédzser menyasszonyát Svédországban.

A férfit visszaszállítják Svédországba és ott állítják majd bíróság elé.

A 40 éves migráns egy 16 éves lányt vett volna feleségül. A fiatal lányt még 2016 márciusában ölték meg, elégetett maradványaira májusban találtak rá, a vőlegénye ellen pedig júniusban adtak ki körözést. A férfit idén májusban tartóztatták le Iránban és most küldték vissza Svédországba.

A gyilkosság egyetlen gyanúsítottja az afgán férfi, de a bíróságnak nincs olyan bizonyítéka, ami teljes mértékben igazolja, hogy ő követte volna el a gyilkosságot, viszont sokatmondó, hogy a férfi két éve szökésben volt.

A nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint Svédországban még sohasem volt olyan magas a bűnözés, mint tavaly. A svéd igazságügyi minisztériumhoz tartozó bűnmegelőzési tanács (Brottsförebyggande rådet) frissen nyilvánosságra hozott bűnügyi statisztikái alapján tavaly 1,51 millió bejelentett bűneset történt az országban. Többek között a nemi erőszakok száma növekedett meg kiemelkedően, összesen 7 370 ilyen esetre került sor, 654-gyel többre, mint 2016-ban. A szexuális zaklatások száma elérte a 11 ezret.

Komoly felháborodás tört ki Svédországban

Közéleti vita robbant ki a skandináv államban egy brosúra miatt, amit a szociális ügyekkel is foglalkozó minisztérium adott ki. A téma: gyer...

Az Economist arról írt, hogy a fegyveres bűncselekmények többségét bevándorlók követik el. Több mint 300 lövöldözés volt Svédországban 2017-ben, jelentős szervezett bűnözés pedig a '90-es évek óta van jelent az országban. Akkor még balkáni bevándorlók hoztak létre bandákat. A mostani csoportok viszont sokkal kevésbé szervezettek, de több bajt okoznak. A feketepiacon könnyen beszerzik a fegyvereket és a kézigránátokat. Svédországban tavaly 43-szor történt olyan bűncselekmény, amikor kézigránátot használtak.

A bandatagok 72 százaléka első- vagy másodgenerációs bevándorló. A fegyveres bűncselekmények száma annak ellenére növekszik, hogy a svédek szigorítottak a fegyveres bűncselekmények büntetési tételein. A szemtanúk sokszor nem mernek beszélni a rendőröknek, ez is szerepet játszik abban, hogy 2016-ban a svéd hatóságoknak egy fegyveres gyilkossági ügyet sem sikerült felderíteniük.

A svéd állam eddig a píszínek megfelelően nem rögzítette, hogy a migránsok milyen mértékben rontják a statisztikákat. A bűnügyi statisztikával foglalkozó svéd kormányügynökség májusi közlése szerint viszont "a közbeszéd annyira igényli a friss információkat a bűnözési adatok és a bevándorlás közötti kapcsolatot illetően, hogy a hatóságoknak újra meg kell vizsgálniuk ezt a témakört.” Tehát elképzelhető, hogy lassan készül majd egy olyan kutatás, amiben feltüntetik, hogy a migrációs háttérrel rendelkező emberek összesen mennyi és milyen típusú bűncselekményeket követnek el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére