Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszahozná Európába a dzsihadistákat a Vöröskereszt

Ányos Miklós

2020.02.02. 14:45

Korábban az Iszlám Államot segítő, Szíriában és Irakban elfogott dzsihadistákat akar a kontinensre szabadítani a Vöröskereszt egyik vezetője.
Az országoknak eleget kell tenniük kötelezettségeiknek, és megoldást kell találniuk az Iszlám Állam soraiban dzsihadistaként tevékenykedő, Szíriában és Irakban elfogott állampolgáraik és hozzátartozóik hazatelepítésére

– mondta a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságát vezető Peter Maurer a Le Matin Dimanche című, vasárnaponként megjelenő svájci lapnak.

Amikor látom, milyen állapotok uralkodnak azokban a szíriai és iraki táborokban, ahol a dzsihadisták családtagjai élnek, a bőrömön érzem a helyzet égető sürgősségét

– hangsúlyozta Maurer.

Maurer jelezte, megérti ezeknek az államoknak a biztonsági aggodalmait, de nem megoldás, hogy nem vesznek tudomást a börtönben sínylődő emberekről, ahogy az sem, hogy megvonják az állampolgárságot tőlük. A nemzetközi közösség azóta küzd a dzsihadisták hazatelepítésének kérdésével, hogy Irak után Szíriából is sikerült kiűzni az Iszlám Állam szélsőségeseit.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa által 2011-ben létrehozott, Szíria ügyében vizsgálódó, nemzetközi, független nyomozóbizottság január közepén aggodalmát fejezte ki a dzsihadisták gyermekeinek sorsa miatt. Az ENSZ emberi jogi főbiztosságának egyik illetékese, Marie-Dominique Parent 700 és 750 közé tette azoknak a gyerekeknek a számát, akik európai uniós tagországok állampolgáraitól születtek, és jelenleg északkelet-szíriai táborokban élnek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére