Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Visszaállítják az "anya" és "apa" kifejezések használatát Olaszországban

Sümeghi Lóránt

2018.08.12. 11:40

Bátor döntésre szánta el magát Matteo Salvini olasz belügyminiszter, aki kezdeményezni fogja, hogy a személyazonosságot igazoló dokumentumokban az egynemû szülõket megsegítõ elnevezések - "egyes számú és kettes számú szülõ" - helyett visszaállítsák az "anya" és "apa" kifejezések használatát.

Bár a keresztény-konzervatív Salvini kezdeményezését szimbolikusnak nevezte, mégis hangsúlyozta, hogy vissza kell térnie Olaszországnak a hagyományos családmodell védelmének garantálásához. 

Arról értesítettek, hogy a belügyminisztérium honlapján a személyazonosságot igazoló dokumentumokon »szülő #1« és »szülő #2« lehetőségek voltak feltüntetve. Ezt azonnal megváltoztattam, így már »anya« és »apa« szerepel a formanyomtatványokon"

fejtette ki a Liga elnöke, aki hozzátette: mindent meg fogunk tenni, hogy megóvjuk a nők és férfiak között köttetett szövetséget.

Salvini szerint a változás nem nevezhető számottevőnek, azonban elmondása szerint minden olyan lépést meg kell tenni ez ügyben, amelyet az alkotmány engedélyez. A mostani szimbolikus rendelkezés tökéletesen illeszkedik abba a nemzeti politikába, amelyet az új bevándorlásellenes olasz kormány tűzött napirendre: a migránsok helyett a belső erőforrásokra kell törekedni az olasz népességcsökkenés mérséklésének érdekében, melynek kulcseleme a családok támogatása.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére