Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Virtuális emlékműsorral készülnek a felvidéki magyarok

888.hu - MTI

2020.06.02. 18:31

A koronavírus-járvány felülírta a terveket.

Tekintettel a koronavírus-járvány miatt elrendelt óvintézkedésekre, rendhagyó módon, közös virtuális emlékműsorral idézik fel a Felvidéken a trianoni békediktátum századik évfordulóját és annak következményeit – közölte az MTI-vel Őry Péter, a Magyar Közösség Pártja (MKP) ügyvezető testületének elnöke.

Olyan műsorfolyamot próbáltunk közösen összerakni, amely méltó a nemzeti összetartozás megéléséhez ezen a napon, a műsor a felvidéki magyar társadalomnak egy hihetetlenül széles metszete lett

– mondta.

A műsorfolyamban mások mellett neves magyar művészek és történészek foglalják össze a felvidéki magyarság elmúlt száz évének legfontosabb eseményeit. A műsorban elhangzik Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárnak a felvidéki magyarokhoz intézett üzenete is. A nézők elzarándokolhatnak több felvidéki emlékhelyre, köztük az Apponyi sírbolthoz, a határfolyóvá lett Ipolyhoz vagy a szétszakítottság egyik jelképévé vált kettévágott faluba, Szelmencre is, valamint több felvidéki család sorsán keresztül abba is beletekinthetnek, hogyan élte meg a felvidéki magyarság az utóbbi egy évszázadát.

Az internetes műsorfolyam a www.ma7.sk honlapon és a felvidek.ma portálon kívül az MKP és a társzervezők elektronikus felületein lesz megtekinthető. A műsorfolyam élőben június 4-én délután kezdődik, és jelképesen 20 óra 20 perckor ér véget, s később felvételről is visszanézhető lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kockás füzet és Jancsikályha

Kockás füzet és Jancsikályha

Vége a szép időknek, amikor a keményen dolgozó német munkás hatévente lecserélte az autóját és nem volt gond a „Bömössel” legurulni Szicíliáig vagy Malagáig és élvezni a mediterrán nyaralást a családdal. Most sötét és hideg idők jönnek. Német gazdasági szakemberek szerint 3–8,5 %-os gazdasági visszaesés várható az orosz földgáz hiánya miatt. A kormány szerint jó ötlet beszerezni kisebb, fatüzelésű, úgynevezett Jancsikályhákat is, mert szükség lehet rájuk.

Joe Biden szerint Amerika hátra megy, s nem előre

Joe Biden szerint Amerika hátra megy, s nem előre

A Függetlenség napja alakalmából osztotta meg a gondolatait.

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

A férfi fogamzásgátlás egyik eszközéhez nyúlnak, hogy ezzel is megakadályozzák, hogy gyermeket kelljen felnevelniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére