Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Világszerte növekszik az antiszemita támadások száma

Tokaji Gergő Máté

2019.05.06. 11:21

A Tel-Aviv Egyetem kutatása szerint az antiszemita indíttatású támadások száma világszerte növekedést mutat.

2018-ban a tanulmány szerint több mint 400 antiszemita indíttatású fizikai támadást jelentettek, mely 13%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Franciaországban 74, Németországban pedig 70 százalékkal növekedett a zsidók elleni erőszakos támadások száma. A zsidóellenes támadások több mint egynegyede az Egyesült Államokban történt.

Az antiszemitizmus már nem a szélsőjobb- és a baloldal, valamint a radikális iszlamisták tevékenységére korlátozódik, hanem az életünk szerves részévé vált”

– írják a jelentésben.

A tanulmány szerint 2016 óta folyamatosan növekszik az antiszemitizmus, különösen Nyugat-Európában és Észak-Amerikában. A tanulmányban kitérnek arra is, hogy az ott élő zsidók egyre kevésbé érzik magukat biztonságban. Érdekes adalék, hogy pont 2016 óta mutat emelkedést az antiszemitizmus mértéke Nyugat-Európában, épp azóta, mióta a brüsszeli és nyugati vezetés bevándorláspártisága miatt százezres nagyságrendben érkeztek ellenőrizetlen migránsok a kontinensre.

A tanulmány az antiszemitizmus terjedésének okaként leginkább a bevándorlást, a gazdasági nehézségeket és a palesztinok iránti szimpátia növekedését jelöli meg. Az egyetem kutatói kitértek az Egyesült Királyságban történt támadásokra is, melyekből a 2018-as évben 68 történt. Ennek okát a Brexitben, illetve a brit Munkáspárt vezetőjének, Jeremy Corbynnak a botrányos, zsidóellenes megnyilvánulásaiban látják.

A kutatás szerint a szélsőjobboldal azzal vádolja a zsidókat, hogy „kozmopolita ügynökként bontják le a nemzeti identitást, illetve a bevándorlók betelepítése is az ő érdekeiket szolgálja”, míg a szélsőbal szerint a zsidók a felelősek a globalizáció miatti gazdasági nehézségekért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére