Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Világszerte követõkre talált az Iszlám Állam

2015.11.13. 18:30

SZÍRIA, 18:28

Az Iszlám Állam a történelem egyik legjobban finanszírozott, illetve legkönyörtelenebb terroristaszervezetévé nőtte ki magát igen rövid időn belül.

A brutalitásáról elhíresült iszlamista terrorszervezet azonban nem csak Szíriában és Irakban, hanem szerte a világon a zsebében tudhat olyan lelkes támogatókat, akik hisznek az új kalifátus víziójában.

A becslések szerint eddig több mint 25 ezer állampolgár hagyta el saját országát, hogy az ISIS oldalán harcoljon – köztük rengeteg Nyugat-Európában született muszlim férfi. Sokan Katart és Szaúd-Arábiát is azzal vádolják, hogy nem tesznek semmit annak érdekében, hogy gátat szabjanak az állampolgáraiktól érkező pénzügyi támogatásoknak, amivel az ISIS-t támogatják.

Az Iszlám Állam sikeres propaganda tevékenysége révén egyre több önjelölt terroristaszervezet jött létre Afrika és Ázsia területén is. Ezek a csoportok olyan térségekben is megjelentek, melyek korábban hagyományosan az al-Kaida befolyása alatt álltak.

Az Independent által készített térképen láthatók azon szervezetek, melyek részben, vagy teljes egészben hűséget fogadtak már az ISIS-nek.

 

A térkép pirossal jelöli magát az ISIS-t, sárgával azokat az al-Kaidához tartozó csoportokat, melyek elkötelezték magukat a szervezet támogatása mellett. Zölddel jelzi azokat az al-Kaida szövetségeseket, amik az Iszlám Államot is támogatják. Kékkel pedig olyan önjelölt iszlamista csoportok láthatók, melyek elkötelezték magukat az ISIS mellett.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére