Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Világszerte balhéztak a baloldali felvonulásokon

Tóth Dalma

2017.05.02. 11:28

Május elsején világszerte felvonultak az emberek, de sok helyen balhéba torkollottak a rendezvények és a tüntetõk összecsaptak a rendõrökkel.

Május elsején világszerte felvonultak az emberek, de sok helyen balhéba torkollottak a rendezvények és a tüntetők összecsaptak a rendőrökkel.

Berlin

A német fővárosban a rendőrség kénytelen volt könnygázt is bevetni egy szélsőbaloldali felvonuláson. A Forradalmi Május 1. elnevezésű felvonuláson több mint nyolcezren vettek részt. A rendezvényt a dél-berlini Kreuzberg városnegyedben tartották. A rendőrség nagy erőkkel érkezett a helyszínre, mivel nem engedélyezték a demonstrációt, de nem avatkoztak közbe. A városnegyed felett helikopterek köröztek.

A maszkos tüntetők palackokat és petárdákat dobáltak, a rendőrök kénytelenek voltak könnygázzal megfékezni őket. A demonstrálók mindeközben azt ordibálták, hogy “tűnjenek el” a rendőrök, és “egész Berlin utálja őket”.

A balhéban 300 tüntető vehetett részt, közülük többeket előállítottak. Berlinben az idén 5 400 rendőr ügyelt a biztonságra.

Torino

Torinóban három tüntetőt letartóztattak, egy ember pedig megsérült a dulakodás közben. A rendőrök egy nagyobb maszkos csoportot akartak megakadályozni abban, hogy a San Carlo téren felvonuljanak. Ettől eltekintve viszonylag nyugalmasan zajlott a felvonulás.

Párizs

A Bastille tér közelében körülbelül 150 feketébe öltözött, kapucnit és maszkot viselő fiatal vegyült el a tüntetők között, akik kövekkel és Molotov-koktélokkal kezdték el dobálni a rendőröket, akik könnygázzal válaszoltak. Hat rendőr megsérült, egyikük harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

Isztambul

A Taksim téren történt összecsapásokat követően 207 embert letartóztattak. A rendőrség könnygázt és gumilövedéket is bevetett a tömeg ellen. A hatóságok 40 Molotov-koktélt, 17 kézigránátot, 176 petárdát és rengeteg illegális plakátot foglaltak le.

Vinnicja

A baloldali demonstrálókra támadt a C14 elnevezésű nacionalista mozgalom néhány embere Kelet-Ukrajnában, Vinnicjában. A rendőrség beavatkozásának köszönhetően senki sem sérült meg.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére