Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Világjárvány: enyhe lefolyást biztosító vakcinát tesztel egy izraeli kutatóintézet

M. Kovács Róbert

2020.03.11. 13:40

Nem gátolja a megfertőződést, de „nagyon enyhe megfázássá változtatja” a koronavírus okozta megbetegedést egy izraeli gyógyszerészeti cég tesztüzem alatt álló vakcinája, ha azt még a fertőzés előtt beveszik, állította a Times of Israelnek Chen Katz virológus, a Migal Galilee Kutatóintézet biotechnológiai osztályvezetője.

A már megfertőződöttek számára nem, de a fertőzési gócokban élők számára reményt kelthet, hogy az izraeli állam által is finanszírozott gyógyszerészeti cég, a Migal Galilee Kutatóintézet bejelentette:

olyan vakcinát állítottak elő, amely bizonyos fokú védettséget jelent a COVID-19 koronavírussal szemben.

A Times of Israelnek nyilatkozó kutatásvezető, Chen Katz elmondta: nem a semmiből rántották elő a csodaszert, hanem négy éve kísérleteznek egy olyan antivírus vakcinával, amely

minimális biokémiai módosításokkal rengeteg vírusfertőzéssel szemben alkalmazható.

A világjárvány kirobbanását követően azonnal nekiálltak a specifikus kutatásnak, és a napokban tesztelni kezdtek egy olyan, szájon át bevehető vakcinát, amely a számos halálos áldozatot követelő betegséget egy „enyhe megfázássá” változtatja át. Ugyanakkor a szakember hangsúlyozta:

készítményüket még hónapokig tesztelniük kell,

mielőtt piacra dobhatnák, de az elsődleges eredmények biztatóak.

A vakcina jelenlegi módosulata azonban sajnálatos módon nem segít azokon, akik már megfertőződtek,

csak megelőző jelleggel alkalmazva éri el a kívánt eredményt,

szögezte le Chen Katz.

Ráadásul az izraeli egészségügyi minisztérium is arra figyelmeztet, hogy az anyag alaposabb tesztelése előtt kár lenne „hamis reményeket táplálni”.

Maguk a klinikai vizsgálati kísérletek nem olyan hosszúak, ezeket 30 nap alatt befejezhetjük, további 30 napot igényelnek a humánkísérletek. Hosszabb időt igényel azonban a bürokrácia, a papírmunka

– szögezte le a biotechnológiai osztályvezető, aki reméli, hogy ha minden jól megy addigra olyan partnert is találnak, aki a vakcina tömeges gyártására is alkalmas.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére